|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: "To do" seznam 18 mesečnih dvojčkov

Petra Znoj, 3.2.2021
Čudovito je imeti dvojčke, sploh takrat, ko ugotoviš, da se njun dnevni "to do" list močno razlike od tvojega.
Ključne besede:

image
Čudovito je imeti dvojčke (FOTO: Osebni arhiv)
/11


Ker bosta moja junaka odmarširala v vrtec šele septembra, je treba ta čas aktivno preživeti. Pri 18tih mesecih namreč ležanje na blazini in smejanje pliškotom, ki visijo z igralnega loka več ne pride v poštev.

Zato sem kot odlična mama samozavestno napisala "to do" seznam. Pisanje seznama je šlo odlično. Vendar sem kmalu ugotovila, da sta dvojčka naredila svoj lastni "to do":

 

1) Mami Petra: Vstanemo ob 7ih. Zdrav zajtrk: sadje, kosmiči ...

1) Dvojčka: Vstanemo nekje ob 8ih, pol 9tih. Zajtrk: na tla zmečeva kosmiče in vpijeva, da hočeva piškote.

 

2) Mami Petra: Skodelica kave. Preoblečemo se iz pižame. Telovadimo (fizioterapija).

2) Dvojčka: Ko se preoblačimo, z nogo porinem pokakano plenico iz previjalne mize na tla. Nočem obleči hlač. Ko mi jih obleče mami, jih slečem. Slečem hlače še svojemu bratu. Če mi uspe, kakec iz tal namažem po previjalni mizi in po bratovem obrazu. Mami nima časa za kavo. Telovadba pomeni, da razmečeva vse igrače, ki jih imava, skačeva po kavču, voziva mizo po dnevni sobi in tolčeva z igračkami po televizorju.

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Še pomnite prijatelji?

 

3) Mami Petra: Zdrava malica: jogurt, sadje. Opoldanski počitek.

3) Dvojčka: Vržem na tla krožnik z jogurtom in koščki banane in se povaljam v njem. Derem se, ker me hoče mami preoblečt (včasih samo eden, včasih oba). Počitek!

 

4) Mami Petra: Kosilo. Različne igre (branje knjige, oponašanje glasov, sprehod).

4) Dvojčka: Mmmmm, kosilo. Igre: Odprem pečico, ven vržem vse posode. Odprem pomivalni stroj in se usedem na posodo. Derem se, ker mi mami ne pusti sedeti na posodi. Preden gremo na sprehod, poližem mamine čevlje. Na sprehodu tečeva vsak v svojo smer, posebej hitro takrat, ko pride avto. Skačeva po lužah, tečeva po njivi, usedeva se v lužo in vpijeva, dokler naju mami ne nese.

 

5) Mami Petra: Popoldanska malica. Kava??

5) Dvojčka: Popoldanska malica: bratu poskušam zatlačiti košček jabolka v usta, ker ne gre, poskusim v uho. Mami misli, da bo spila kavo. Ne bo.

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Najraje sem doma

 

6) Mami Petra: Različne igre (risanje, žoganje ...) in obisk pri prababici v spodnjem nadstropju.

6) Dvojčka: Priprem bratu prste z vrati (oba obema). Za risanje dobim papir in voščenke. Ne razumem, za kaj bi imel papir, če lahko rišem po mizi, stolu, bratu. Obisk pri prababici: juhej, še ena oseba, ki teče za nama, ko ji ukradeva telefon iz mize!

 

7) Mami Petra: Kopanje. Večerja. Spanje.

7) Dvojčka: Kopanje! Pred banjo poližem školjko od stranišča, namočim roke v vodo in namažem brata po obrazu. Ne razumem, zakaj je mami jezna. Derem se, ko grem v banjo, polivam brata po glavi, najdem mamin šampon za lase in celega iztisnem v banjo, derem se, ko moram z banje. Večerja je super, ampak bom izsilil risanko. Mami zgleda zmatrana - a ni spila kave?? Spanje - HA, HA.

 

8) Mami Petra: Pol ure časa zase, preden grem spat.

8) Dvojčka: HA, HA.

 

Seznama nista vedno usklajena. Če pa pogledamo svetlo plat - ravno vsakodnevno usklajevanje mi pomaga, da protikoronskih ukrepov sploh ne opazim. Kako čudovito je imeti dvojčke!

 

 


 

petra znojPetra Znoj je urednica portala Ringaraja in mamica nedonošenima dvojčkoma Adamu in Žanu. Zaradi vseh zapletov pri dvojčkih, ki sta bila rojena kar dva meseca in pol prezgodaj, je skoraj diplomirala iz pediatrije in razvoja otrok.  A vendar po srcu ostaja novinarka in z veliko strastjo pripoveduje zgodbe drugih, zato tudi ureja portal nedonošenčkov Junaki prvega nadstropja, kjer so zapisane zgodbe otrok, ki so se rodili prezgodaj.

Je zagrizena razkrivalka resnice, ki včasih ni tisto, kar želimo, je pa tisto, kar potrebujemo, odvisnica od dobre kave in marmornatega kolača (pa tudi kozarca vina).   

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nisem še pripravljena na odraščanje svojeg...
Bo vsak rojstni dan vedno tako grenak? Nisem pripravljena, da moj otrok odraste.
10
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
9
Zakaj bi morali otroci pri računanju upora...
Preprečevanje učencem uporabe prstov med računanjem, bi lahko bilo podobno ustavitvi njihovega matematičnega razvoja, gl...
7
Pozor: Čevlji z lučko v podplatu so lahko ...
Otroci obožujejo čevlje in športne copate, ki jim utripajo lučke v podplatih, medtem ko hodijo, vendar pozor: starši mor...
7



Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?