|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

BLOG: Božična zaljubljenost v čarobne svetove

Helena Primic, 7.12.2020
Med božičnimi prazniki se tudi kot odrasla še vedno navdušujem nad božično čarovnijo. Kot majhna deklica očarana opazujem lučke in se vsako leto znova odločim, da se bom tudi letos predala božičnim "čudežom".

image
Kot bi energija božiča v ljudeh prebujala tisto najboljše - to, da smo v bistvu vsi bitja ljubezni, ki se ne ozira na logiko in znanost, temveč deluje dobesedno čudežno. (Foto: Freepik)
/11


Božični prazniki so zame prav poseben čas v letu, saj so zaradi lučk in božičnih okraskov, topline in nežnosti teh družinskih prazničnih dni, pa tudi zaradi dobrih mož, ki živijo v pravljičnem svetu na severu, prav posebej čarobni.

Kot bi decembra oživeli ne le Miklavž, Božiček, Dedek Mraz in škrati, temveč tudi vsi palčki, vilinci in vsi tisti čarobni svetovi, kjer čarobni prah zares obstaja. Kjer se lahko pogovarjaš tako z rastlinami kot živalmi, kot v Narniji ali Avatarju.

Ti domišljijski svetovi so me noro privlačili že od malih nog, ko sem navdušena brala Neskončno zgodbo, hrepenela, da bi tudi moj maček govoril kot Alf, in na skrivaj verjela, da v vesolju zagotovo nismo sami. 

 

Med božičnimi prazniki se zato tudi sedaj, ko bi kot 44-letnica že morala prenehati verjeti v pravljice, še vedno navdušujem nad božično čarovnijo. Kot majhna deklica očarana opazujem lučke in se vsako leto znova odločim, da se bom tudi letos predala božičnim "čudežom".

Tistim trenutkom, ko povsem nenačrtovano pomagaš sočloveku in se ti zahvali z žarom v očeh, ti pa veš, da je on tebi podaril veliko več kot ti njemu.

Ko "naključno" srečaš starega prijatelja in se v hipu posloviš od starih zamer in ne moreš razumeti, zakaj tega nisi storil že veliko prej.

Ko ti iskren nasmeh neznanca na široko odpre srce in začutiš ljubezen tudi do njega, četudi ga ne poznaš in si ga srečal prvič. Ker veš, da si povezan tudi z njim.

Kot bi energija božiča v ljudeh prebujala tisto najboljše - to, da smo v bistvu vsi bitja ljubezni, ki se ne ozira na logiko in znanost, temveč deluje dobesedno čudežno.

Pozdravi telo.

Zaceli srce.

In pokliče dušo.

 

Že veš, kaj je v letošnjem prav posebnem božiču, ki nas postavlja pred zares veliko preizkušnjo povezanosti in medsebojne ljubezni, poklicalo tvojo dušo?

Kaj je tisto, kar podpira tvoje telesno zdravje? Kaj je tisto, kar mehča in greje tvoje srce? Kaj je tisto, kar močno pokliče tvojo dušo, da zapleše kot vilinci v gozdu, ko slavijo svoje vilinsko življenje in Življenje samo?

V letošnjem veselem decembru, ki za marsikoga ni niti malo vesel, nam zato vsem želim čim več božičnih čudežov, ki zares obstajajo. Le verjeti je treba vanje in višjim silam prepustiti, da nam jih na povsem svoj način prinesejo na pot.

Včasih tudi tako, da nam kaj (od)vzamejo in tako pomagajo pripraviti prostor za novo, boljše. Pa čeprav nas izguba boli in pred sabo še ne vidimo boljšega novega življenja, ki potrpežljivo čaka, da stopimo na njegovo pot.

Vsi zaključki, konci in smrti so namreč le zelo dobro skriti novi začetki in rojstva.    



 

helena primicHelena Primic je sodelavka uredništva portala Ringaraja.net, sicer pa samostojna novinarka in tekstopiska pri Besedula, sodelavka Familylab Slovenija in mama dveh hčera.

Kot filozofinjo in staro dušo jo bolj kot sodoben svet privlačijo arhetipi in mistika starih svetov, ki jih odkriva skozi psihologijo, mitologijo, šamanstvo in različne metode osebnostne rasti. Predvsem pa verjame, da smo vsa živa (in neživa) bitja povezana v Eno, zato vedno znova išče nove poti povezovanja in medsebojne ljubezni.

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
10
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
5
Vzgojite vljudnega otroka
Samokontrola in primerno vedenje sta veščini, ki se jih otroci učijo dlje časa, preden ju zmorejo zadovoljivo obvladati....
4
Sramežljiv sin
Če starši z nagajivimi otroci sanjarijo o bolj umirjenih otrocih, se starši sramežljivih otrok vsakodnevno sprašujejo, k...
4



BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?