|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Delež mladih se zmanjšuje

Uredništvo Ringaraja.net, 10.8.2021
Ob mednarodnem dnevu mladih, ki ga praznujemo danes, nekaj statistike o mladih v Sloveniji.

image
Povprečne mesečne bruto plače mladih so nižje od povprečja. (FOTO: Freepik.com)
/11


leta 1999 so Združeni narodi razglasili 12. avgust za mednarodni dan mladih. S tem so želeli sprožiti razpravo o različnih vprašanjih, ki zadevajo mlade ter o tem, kako pomembna je njihova vloga v družbi na splošno.

 

Letos o preoblikovanju prehranskih sistemov

Letos je tematika dneva mladih preoblikovanje prehranskih sistemov, hkrati pa sledijo tudi ciljem v Agende 2030 - preprečevanje revščine in socialne izključenosti ter preprečevanje globalnega segrevanja.

 

Delež mladih v Sloveniji

V zadnjih treh desetletjih se je delež mladih v Sloveniji zmanjšal. Ob popisu leta 1991 je bilo mladih (15–29 let) 429.800, v začetku leta 2021 pa jih je bilo 310.600. Delež mladih v populaciji se je od osamosvojitve Slovenije zmanjšal z 22,5 % na 14,7 %.

 

PREBERITE TUDI: 10 stvari, ki jih otroci potrebujejo in 10, ki jih ne

 

Izobraževanje in zaposlitev

Večina mladih prebivalcev Slovenije, starih od 18 do 24 let, je vključenih v izobraževanje.

Povprečna mesečna bruto plača mladih v starostni skupini 15–24 let je po podatkih strukturne statistike plač v 2019 znašala 1.245 EUR bruto; znašala je približno dve tretjini povprečne mesečne bruto plače vseh zaposlenih oseb v Sloveniji.

Po izračunih Zavoda RS za zaposlovanje je stopnja registrirane brezposelnosti v Sloveniji v maju 2021 je znašala 7,7 %. Med mladimi aktivnimi prebivalci, starimi od 15 do 24 let, je bilo registriranih brezposelnih 13,8 %, kar je 6 odstotnih točk nad povprečjem celotne populacije.

 

Na mladih svet stoji

Ob mednarodnem dnevu mladih - skupine, v katero počasi prehajajo tudi naši malo starejši otroci - se moramo zavedati pomembnosti te skupine v družbi. "Na mladih svet stoji," je namreč rek, ki ga vsi dobro poznamo. 

 

Vir: Statistični urad RS

 

PREBERITE TUDI: Norčavost in humor sta pomemben del vzgoje

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
22
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
14
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
6
Velikonočni zajček iz kavne embalaže
Otroci radi ustvarjajo, še raje, kadar je to v objemu družine. V času velikonočnih praznikov jim posvetite čas in skupaj...
6



BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?