|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

FOTO: Pomladni družinski trenutki, ki topijo srce

Uredništvo Ringaraja.net, 16.3.2024
V galeriji preverite družinske fotografije, ki topijo srce, v članku pa ne spreglejte pet zlatih pravil za spomladanske družinske sprehode.

image
V spomladanskih mesecih je zemlja vse toplejša, zato ne pozabite na zdravilno bosonoštvo. (Freepik.com)
/101


Pomlad ne prinaša le zvončkov, trobentic in čemaža (Tukaj preverite, kako pomlad prinesti v stanovanje!), temveč tudi energijo novih začetkov in prebujanja življenjske energije. Tudi družinske ljubezni in skupnega veselja v naravi.

V galeriji zgoraj smo zbrali nekaj navdihujočih družinskih fotografij, ki topijo srce in nas družine vabijo, da čim več skupnih trenutkov preživimo v naravi oziroma vsaj na dvorišču na svežem zraku.

 

5 zlatih pravil

Ko se boste v spomladanskem času odpravili na družinski izlet v naravo, ne pozabite na naslednjih pet zlatih pravil.

1) Rezervna oblačila. Spomladi je vreme lahko precej muhasto - v enem trenutku nam je tako vroče, da je še majica s kratkimi rokavi preveč, že v drugem pa piha kot sredi ostre zime.

Zato na spomladanske sprehode vedno vzemite rezervna oblačila, ki jih lahko po sistemu čebulnega večplastnega oblačenja slečete in pospravite v nahrbtnik.

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Se res moramo bati sonca?

 

2) Zaščita pred soncem. Res je, komajda smo dočakali sončne dni, pa vendar je pri večurnem sprehodu po soncu potrebna zaščita pred sončnimi žarki. Pokrivalo, sončna očala in majica z dolgimi rokavi bodo dovolj.

Pred soncem pa se nikar ne skrivajte, saj vam bo podarilo ne le dragocen vitamin D, temveč tudi poživilo vse celice, ki so pozimi nekoliko zaspale in se polenile.

3) Obvezna voda. To pravilo sicer velja v vseh letnih časih, pa vendar nanj ne smemo pozabiti. Kadarkoli se z otroki odpravljate na sprehod (pa četudi le za eno uro), s sabo vzemite stekleničko ali dve vode.

Tudi, če imate s sabo sok ali kakšno drugo pijačo, ne pozabite, da po naših žilah ne teče sok ali čaj, temveč je voda tista, s pomočjo katere kri lahko hranljive snovi pripelje do vseh celic.

4) Košarice in vrečke iz blaga. Četudi niste izkušena zeliščarka, je na sprehodu z otroki vedno dobro imeti s sabo kakšno košarico ali/in vrečko iz blaga, kamor boste lahko pospravili ne le zelišča in travniške rože, temveč vse tiste zanimive kamenčke, vejice, peresa in druge strašno zanimive reči, ki jih otrok enostavno želi odnesti domov.

Če boste nabirali zelišča, ne pozabite, da jih nikoli ne smemo odtrgati s korenino vred, temveč nabiramo le liste ali/in cvetove, da bo rastlina lahko še naprej rasla in pričakala tudi druge obiskovalce narave - človeške ali živalske.

 

PREBERITE TUDI: Kakovosten odnos z otrokom - 10 zlatih pravil

 

5) Povezanost z naravo in drug drugim. Vsak obisk narave je odlična priložnost za družinsko povezovanje z naravo. Pa tudi povezovanje drug z drugim, ki v naravi večinoma steče veliko bolj spontano in sproščeno.

To seveda ne pomeni, da se družine na sprehodih samo smejimo in nikoli ne sporečemo. Toda ko utrujeni prispemo domov, vsi pozabimo na vso negodovanje, kako je pot dolga, pa zakaj smo morali iti ravno sem in zakaj nismo s sabo vzeli tudi kakšnega sendviča.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
6
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
5
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
4
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
4



Astrološka napoved za starše (12. - 18. fe...
Februar bo močno zaznamovan z energijo Vodnarja, ki bo poudarjala potrebo po neodvisnosti, drugačnosti in enakosti.
Prvi sprehod z novorojenčkom
Kdaj prvič ven z novorojenčkom? Mamice, ki ste rodile poleti ste se spraševale, če ni prevroče, med tem ko se mamice, ki...