|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Gajeva prva ljubezen

Tina Južnič, 1.9.2010
Dopust je čas za oddih in hkrati čas za nova poznanstva. Še posebej mlajši otroci si radi poiščejo družbo. Včasih med njimi preskoči tudi kakšna iskrica. In ravno to se je zgodilo Gaju. Na morju je spoznal svojo prvo simpatijo.

image
/11


Triletna svetlolaska je očarala mojega sinka. Z Gajem sta se spoznala v kampu na morju. Bila je naša soseda. Precej hitro sta se ujela in Gaj je užival v njeni družbi.


Živa je rada prišla k nam na obisk. Še posebej so ji bile zanimive Gajeve igračke. Všeč mi je bilo, ko sem ju opazovala pri igri, pri čemer sem sodelovala tudi sama. Da sta se otroka lažje sporazumela, sem bila jaz v vlogi prevajalke »gajščine«.


Združile so ju igrače

Mala prijateljčka sta najbolj uživala, ko sem jima napolnila »šprickote« z vodo. To je bilo mokrih plenic in vriskanja. Cesto je prevzelo vsesplošno otroško veselje. Seveda sva bila tudi z Matejem deležna kakšnega vodnega curka, kar naju je nadvse zabavalo. Poleg šprickotov se je mladi »parček« rad zabaval tudi s podajanjem žogice. Vse dokler ni Gaj odkril, da ima prijazna soseda teniški lopar. Takrat je bilo te igre konec, zanimiv je bil le še lopar. In ker je bila deklica nekoliko starejša od mojega fantiča, je prevzela vlogo teniške učiteljice. Prav zabavno ju je bilo opazovati, kako sta nerodno držala lopar in udarjala žogico: „Tenisi,“ je bil navdušen Gaj.


Zakaj?

Deklica v obdobju »zakaj-ev« je imela veliko pametnih otroških vprašanj. Ne le glede igrač, temveč tudi glede nege malčka. Previjanje plenic in namen tega opravila ji je bila nadvse zanimiva tema. Tako se zadnje dni našega dopusta nismo le igrali. Dolgolasi sosedi smo dovolili, da je radovedno opazovala našo skrb za Gajevo nego. Poleg tega je sodelovala pri oblačenju, enkrat pa je pomagala celo pri zapenjanju pleničke. Prava mala pomočnica, vam povem.


Prisrčno slovo

Dnevi so minevali in Gaj se je že kar precej navezal nanjo. Kadar je ni bilo zunaj, je hodil okrog prikolice in jo klical: „Ia, Ia.“ Srčno se je razveselil in široko nasmehnil vsakokrat, ko jo je zagledal.

Prav posebna čustva je pokazal tik pred odhodom. Vedel je, da gremo domov in komaj je čakal, da spet vidi babico in dedija. Kljub temu pa se je želel posloviti od svoje prve simpatije. Kako posrečen je bil, ko se je nerodno prestopal in jo zaljubljeno gledal. Hotel jo je objeti za slovo, pa mu je bilo preveč nerodno. Mali pleničar se je usedel poleg svoje simpatije na stopnico pred vhodom in jo še vedno prijazno gledal. Tako kot je zanj značilno, kadar nekaj komaj čaka, se je popraskal po glavici za ušeski. Preden smo naložili še zadnje stvari v avto in se odpeljali domov, pa jo je Gaj kot pravi kavalir nežno pobožal po glavici - tako prisrčno kot to znajo le otroci s plakatov.


Zaključek počitnic

Po simpatičnem slovesu smo se odpravili na naše zadnje dopustniško doživetje. Izbrali smo mesto s prečudovito »rivo« ob kateri smo občudovali morske orgle in solarni sistem. Uganete, po katerem mestu smo se potepali?

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
12
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
7
Zakaj bi morali otroci pri računanju upora...
Preprečevanje učencem uporabe prstov med računanjem, bi lahko bilo podobno ustavitvi njihovega matematičnega razvoja, gl...
6
BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...
5



Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?