|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petova ideja za vikend: Gremo na tridnevni Zmajev festival v prestolnici!

Uredništvo Ringaraja.net, 7.9.2018
Na Ljubljanskem gradu bodo ta vikend oživeli miti, legende in zgodbe o najveličastnejšem mitološkem bitju – zmaju.

image
Na Zmajevem festivalu seveda ne bo manjkalo ognja.
/11


V petek, 7. septembra 2018, se bo po sončnem zahodu (predvidoma okrog 21. ure) začel tridnevni Zmajev festival, v okviru katerega se bo Ljubljanski grad prelevil v čisto pravi zmajev grad.

V okviru festivala bo Ljubljanski oz. zmajev grad obiskovalcem na široko odprl vrata soban in skritih kotičkov grajskega podzemlja, v katerih bodo oživeli miti, legende in zgodbe o najveličastnejšem mitološkem bitju – zmaju.

Zmajev festival bo v petek okrog 21. ure na Grajskem dvorišču z otvoritvenim koncertom in ognjenim spektaklom odprla skupina The stroj, sicer se bodo pa vsi ostali zmajevi dogodki, ki bodo gotovo pritegnili tudi otroke in družine, zvrstili v soboto in nedeljo, 8. in 9. septembra 2018.

 

Dragonelija in Šola za zmaje

Sobotno dogajane se bo začelo ob 10. uri, ko se bo na Grajskem dvorišču prebudil in zaplesal kitajski zmaj. Zmajev ples bomo lahko občudovali tudi ob 10.30, 14.30 in 16.30 uri, ko bo nastopila bobnarska skupina Sherzer Brigade, medtem ko bo ob 14. uri zaplesal kitajski lev.

Otroci ter vsi ljubitelji zmajev in zmajevih zgodb bodo zagotovo začarani ob 12. uri, ko bo potekala predstava o zapeljivi zmajkli, ki je izgubila svojo senco - Dragoneliji. Predstava je primerna za otroke od drugega leta naprej. Da bodo pa tudi otroci lahko pomagali Dragoneliji in drugim prijaznim zmajem, bo ob 16. uri poskrbela Šola za zmaje s predstavo z elementi ognja.

Medtem bomo v Grajskem parku lahko tako v soboto kov nedeljo pri Zmajekuhi preverili, kaj najraje jedo zmaji, na Zmajski tržnici občudovali unikatne umetniške izdelke, ali se fotografirali in pozabavali s kostumiranimi grajskimi animatorji ter čisto pravim grajskim zmajčkom.

 Sobotni večer bo ob 18. uri ognjeni spektakel ravno prav ogrel za koncerta, ki bosta sledila - v Grajskem parku ob 19. uri rock koncert Joker Out, na Grajskem dvorišču pa bodo nastopili Vanillaz ob 22. uri.

 

Muzikal, zmajev ples in megaromantična žajfnica

V nedeljo, 9. septembra 2018, nas bo ob 10. uri zbudila Zmajska budnica - muzikal zaspanega zmaja, ki je namenjen vsem otrokom, starejšim od dveh let. Ob 10.45 in 14.15 bomo lahko ponovno občudovali Zmajev ples in nastop bobnarske skupine Sherzer Brigade, ob 10.30 in 14. uri preverili, kako pleše kitajski lev, ob 16.30 pa se nasmejali ob megaromantični žafnici Vitez Jurij se zaljubi v Dragonelijo.

Zmajev festival bodo ob 18. uri skorajda zaključili Sherzer Brigade, medtem ko bodo ob 19.30 uri z ognjenim spektaklom za pravi zmajev zaključek poskrbeli Argonavti.

 

Prost vstop za skoraj vse dogodke

Vstop na prireditve v sklopu Zmajevega festivala je prost, z izjemo koncertov The Stroj z ognjenim spektaklom ter Vanillaz. Za ogled vseh preostalih grajskih vsebin, rednih vodenih ogledov in dogodkov, ki niso v sklopu Zmajevega festivala, se vstopnina zaračunava po rednem ceniku.

Organizatorji zaradi sobotnih in nedeljskih prireditev v okviru Zmajevega festivala za prihod na grad priporočajo ali uporabo tirne vzpenjače, za katero je v času Zmajevega festivala znižana cena povratne vozovnice, urejenih pešpoti, ki vodijo na grad, ali električnega vlakca Urban.

 

Več o Zmajevem festivalu najdete tukaj.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
16
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
12
Smo za otrokove težave s spanjem krivi sta...
Nočno zbujanje otroka za nekatere družine pomeni resen problem. Še huje pa je, če otrok zvečer noče zaspati. To je za st...
8
Deček s posebnimi lasmi, ki so prava redkost
Tale je deček na prvi pogled povsem običajen fantek - ko nosi kapo. Ko pa je brez nje, je nekaj res posebnega. Imam namr...
7



Ta vikend bomo indijanska družina
Dodelite si indijanska imena, v knjigah in na spletu zberite čim več podatkov o ameriških staroselcih, postavite tipi in...
Izdelajmo družinsko drevo
Kako se lotiti izdelave družinskega drevesa, da bodo tudi otroci radi sodelovali, se zabavali in z veseljem prisluhnili ...