|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ideje za hišne igre z otroki

Uredništvo Ringaraja.net, 15.12.2023
Ni lahko imeti na zalogi aktivnosti za zabavanje otroka ves kisel vikend ali celo teden, zato smo vam pripravili nekaj zanimivih idej za igro v stanovanju ali hiši.

image
Na deževen dan lahko otroku ponudite te ideje za igro, ob katerih se bo zagotovo zabaval in porabil nekaj energije. (Freepik.com)
/11


Otroci potrebujejo aktivnosti, ki bodo zaposlile njihove mežgane, jim pomagale pri razvoju fine in grobe motorike ter spodbujale njihov gibalni razvoj in čutila.

Na deževen dan lahko otroku ponudite te ideje za igro, ob katerih se bo zagotovo zabaval in porabil nekaj energije. Odlično pri teh igrah je tudi, da jih lahko počnete s stvarmi, ki jih imate zagotovo doma.


Tek čez ovire

Otroci so polni energije. Organizirajte malo športno tekmovanje tako, da na tla postavite plišaste igrače, čez katere bodo otroci skakali. To je odlična vaja za razvoj gibalne motorike!

Več na www.inlieuofpreschool.com >>


ideje za igro

(FOTO: www.inlieuofpreschool.com)


Igranje s plastelinom

Uredite škatlo ali predal za igro s plastelinom. V naprej pripravite majhne stvari, ki jih bo otrok lahko uporabljal, na primer orodje, gumbe, narezane slamice itd. Vzemite plastelin in škatlo in lahkovam zagotovimo, da bo zabava trajala več ur.


PREBERITE TUDI: Domači plastelin – enostavno in hitro narejen


Ideje v kozarcu

Na listek napišite različne predloge iger, jih zložite in vrzite v kozarec. Ko je otroku dolgčas ali nima idej za igro, naj izvleče list papirja in vedel bo, kaj mora početi.


Rože iz papirnatih krožnikov

Za poslikavo rožic uporabite "pokajočo" folijo. Pripravite barvo, vanjo potopite folijo in odtisnite na papirnati krožnik. Dodajte steblo in list, da naredite rožo.

Več o ideje boste našli na www.aboutamom.com


ideja za ustvarjanje

(FOTO: www.aboutamom.com)


Hišni ristanc

Iz kartona lahko naredite šabolne za igro ristanc, ki jih razporedite po preprogi in otrok bo užival v skakanju. Kartonaste šablone lahko pospravite in tako boste imeli igro pripravljeno za naslednjič.

Več na happyhooligans.ca >>


ideja za igro

(FOTO: happyhooligans.ca)


Okrasitev oken

Z otroki iz pisanega celofana izdelajte oblike, ki jih z malo vode in nekaj kapljicami mila enostavno "nalepite" na okno. Podrobneje lahko potopek preverite na happystronghome.com.

Za risanje na okensko steklo lahko uporabite tudi posebne krede in pa belo tempero, da pričarate zimsko vzdušje.


PREBERITE TUDI: Ustvarjamo: Zimska okrasitev doma


Domača glasbila

Glasba je čarobno odkritje za otroke že v zgodnjem otroštvu. Pomaga jim razvijati sluh, pozornost, slediti ritmu in razvijati koordinacijo. Otroci radi ustvarjajo glasbo iz najbolj običajnih stvari. Dajte svojemu otroku priložnost, da se zabava z izdelavo lastnih inštrumentov iz stvari, ki jih imate doma. 

Veliko simpatičnih idej za izdelavo domačih glasbil smo našli tukaj >>


DOMA NAREJENA GLASBILA

(FOTO: www.letsplaykidsmusic.com)


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.
7
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
6
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
5
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
5



Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?