|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?

Helena Primic, 29.10.2022
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V članku preverite, kako si nekoliko olajšati ta boleč proces slovesa.

image
Svojemu umrlemu otroku napišite poslovilno pismo. (Freepik.com)
/11


Boli v dno srca, ko nam otrok umre v nosečnosti. Pa četudi je le še majhna pikica. Še toliko bolj, če se je že uspel razviti v dojenčka in smo ga morda le za nekaj trenutkov pestovali v naročju.

Za nekatere žalujoče mame in očete je to tako težko, da nočejo videti njegovega drobcenega in za vedno spečega telesca, ki ga je njegova komaj rojena dušica že zapustila.

Kako zelo boli, če nam umre otrok, s katerim smo že uspeli zgraditi milijone ljubečih spominov, pa vedo le starši, ki so izgubili otroka.

Te bolečine se seveda ne da odvzeti, toda lahko pa si pomagamo z nekaterimi preizkušenimi obredi slovesa, ki nam lahko pomagajo, da to izgubo lažje sprejmemo, predelamo in gremo v življenju najprej. Pa čeprav z večno rano v srcu. 

 

Spominska škatla

Četudi v času življenja vašega umrlega otroka niste uspeli nabrati predmetov, ki bi vas spominjali nanj, ustvarite spominsko škatlo. Vanjo shranite poslovilno pismo (ki ga lahko napišete tudi kasneje, če ga še niste), spominsko belo pero, ki vas bo spomnilo na krhkost in kratkost njegovega življenja, igračko, ki mu je takrat niste uspeli kupiti in ste mu jo kupili danes, ko ga več ni ... vse, kar vas bo spomnilo nanj in mu pokazalo, kako zelo ga imate radi in kako zelo ga pogrešate.

 

Večno sporočilo

Sestavite ali poiščite besedilo, ki najbolj izraža to, kar želite sporočiti svojemu umrlemu otroku, ter ga zapišite. Na kamen, na list papirja, ki ga uokvirite, v pismo, ki ga shranite v spominsko škatlo, v obliki tatuja na svoje telo ... Naj bo to vaše večno sporočilo, ki vas bo za vedno povezalo z vašim angelčkom v nebesih. 

 

Spomin ob srcu

Nekaterim mamam in očetom zelo pomaga, če spomin na umrlega otroka nosijo ves čas ob sebi - na posebni verižici ali zapestnici, ki so jo dali izdelati prav za majhnega angelčka. Na spletu preverite različne možnosti takšnega spominskega nakita in pustite intuiciji, da vam pove, katera oblika je najbolj prava ravno za vas in vaš boleč spomin.

 

Spominski dan naj bo poseben!

Vsako leto pride tisti dan v letu, ko ste se morali posloviti od svojega otroka. Čeprav gre za bolečo izgubo, poskrbite, da bo ta dan prav vsakič nekaj posebnega. Vzemite si dopust in počnite nekaj lepega, kar bo v vaše srce prineselo veselje in ljubezen. In potem se s temi čudoviti občutki poskušajte povezati s svojim otročkom v nebesih. Pokažite mu lepote življenje in jih na ta način podelite z njim. Saj veste, ti majhni angelčki nas ves čas opazujejo in si želijo, da smo srečni in predani ljubezni, četudi telesno niso več z nami.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

13 znakov, da pričakujete fantka
Ali je mogoče, da dejansko obstajajo očitni znaki, ki nam lahko povejo, da bomo ponosni starši malemu fantku? Berite dal...
4
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
4
Nosečnost in služba: Ob teh znakih zaključ...
Preverite, kateri so tisti znaki, ob katerih je nujno, da se s svojim delodajalcem in ginekologom dogovorite za predčasn...
4
Urinska infekcija v nosečnosti - kako neva...
Kaj je cistitis - kakšni so simptomi cistitisa v nosečnosti, kako ga zdravimo in preprečimo ter ali lahko vpliva na otro...
4



Te vaje pomagajo, da se dojenček obrne
Preverite preproste in varne vaje ter druge preizkušene metode, s katerimi lahko otročka v trebuščku spodbudite, da se o...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?