|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako potrošiti čim manj denarja za darila?

Helena Primic, 15.12.2023
Najpomembnejši korak, s katerim lahko zares privarčujete denar za božična darila, je, da si še pred nakupom določite skupen znesek za vsa darila.

image
Božična darila so lahko tudi družinska.
/11


Tudi vas pogosto med božično-novoletnimi prazniki preveč "zanese", ko gre za darila, in si vsako leto januarja obljubite, da ob naslednjem Božiču pa zares ne boste več tako pretiravali?

Če boste sledili naslednjem nasvetom, vam to letos lahko celo zares uspe.

 

Določite skupen znesek

Najpomembnejši korak, s katerim lahko zares privarčujete denar, ki sicer kar nekako čudežno izpuhti za božična darila, je, da si še pred nakupom določite skupen znesek za vsa darila.

To sicer res ni lahka naloga, toda edina pot do zares odgovornega božičnega nakupovanja. In ne pozabite: doma izdelana darila so pogosto veliko lepša in dragocenejša kot kupljena!


Sestavite seznam vseh obdarovancev in daril

Še pred pohodom v trgovine, sestavite seznam vseh ljudi, ki jih želite obdariti z božičnim darilom. Tako boste lahko že doma poiskali veliko idej za darila, ki bodo veliko bolj premišljena in osebno naravnana.

Če ste ugotovili, da je seznam občutno predolg, se lahko še vedno odločite za družinska darila - darila, s katerimi obdarite vso družino in si tako zmanjšate previsoke stroške za božična darila. Vaši sorodniki in prijatelji pa res ne želijo, da si zaradi njih nakopljete božične dolgove, ki jih boste odplačevali še nekaj mesecev po Božiču.

 

PREBERITE TUDI: TEST: Med fotokoledarji so le manjše razlike

 

Imejte dve "splošni" darili na zalogi

Vedno je dobro imeti kakšno "splošno" božično darilo, ki ga lahko podarite takorekoč komur koli, na zalogi. Za vse tiste nepričakovane decembrske obiske in prijatelje, ki vas presenetijo v prazničnem času. Tako se boste izognili pogosto (pre)dragim nakupom tik pred zdajci.

Pri tem ne pozabite, da ni prav nič narobe, če kakšno darilo, ki ste ga prejeli, podarite naprej. Prav je, da stvari krožijo, saj tako varčujemo ne le z denarjem, temveč tudi z naravo.


Po sistemu Vsak le eno darilo

Ste že slišali za sistem obdarovanja, pri katerem vsak družinski član izžreba eno osebo, ki ji kupi darilo in je to njegov edini strošek za darila? V resnici pogosto nakupimo obilico majnih darilc, da bomo ja vse razveselili, toda s tem sistemom lahko tisti osebi kupimo kakšno večje in dragocenejše darilo, ki si ga zares želi.

Seveda je pomembno, da se s tem sistemom strinjajo vsi družinski člani, saj le tako lahko deluje in prav vsem omogoči, da za Božič ne potrošijo preveč denarja.

 

Ne pozabite na dobrodelnost!

Božično potrošništvo boste veliko lažje preživeli in si oprostili, če boste tudi dobrodelni. Skupaj z otroki lahko spakirate škatlo nerabljenih igrač in otroških knjih ter jih odnesete v Zvezo prijateljev mladine ali katero drugo dobrodelno organizacijo.

Kaj pa, če bi letos za Božič obdarili kakšnega brezdomca z novimi rokavicami ali kapo? Ali starejšo sosedo, za katero veste, da se težko preživlja, presenetili z vrečo ozimnice? Lahko si priskrbite tudi hrano za mačke in pse, četudi nimate ljubljenčkov, za vse tiste potepuške mucke in kužke, ki se vsake toliko potikajo okoli vaše hiše.

Občutek, ko nekoga obdarite kar tako, je neprecenljiv!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2
Kaj moram vedeti o vzajemnih skladih?
Preden se odločite za varčevanje za otroka v obliki vlaganja v vzajemne sklade, se poučite o tej obliki investicije.
2
Varčujmo za naše malčke
»Po toči zvoniti je prepozno,« pravi znan slovenski pregovor. Več kot pribito ta drži v primeru varčevanja za naš največ...
2
Vedno potrebujemo košček Amerike!
Naj bo film, popularna kultura ali globalne blagovne znamke, brez Amerike skorajda ne gre. Podobno je pri naložbah.
2



Kako se najceneje ločiti?
Najdražji del ločitve je sporazum o delitvi skupnega premoženja, katerega strošek je odvisen od vrednosti premoženja, ki...
Ali paket ob rojstvu novorojenčka ostaja?
Državni zbor je maja letos sprejel Zakon o uravnoteženju javnih financ. Ta pa se dotika tudi družin. Nekaj sprememb je p...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?