|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako se reče? (nasvet vzgojiteljice)

Miriam Kalan, 4.3.2024
Pobožajte otroka, ko prosi in se zahvali, pokažite mu, da se prijaznost vrača s prijaznostjo in boste lahko vedno s ponosom opazovali vašega vljudnega otročička.

image
Kako otroka naučiti vljudnosti? (Foto: Freepik.com)
/11


Zares lepo je, ko otrok glasno in suvereno pozdravi, prav tako prosim in hvala, še posebej iz ust otroka, ki v to ni bil prisiljen, pobožata srce. In kako jih naučiti? Preprosto, glasno pozdravljajte in vaš otrok bo opazil kako neverjeten učinek ima pozdrav na mimoidoče. Če boste temu dodali še nasmeh, vam bodo zagotovo ljudje odzdravili. Ker smo ljudje socialna bitja in nam godi pozitivna povratna informacija, vas bo otrok oponašal in tudi sam začel pozdravljati. Lahko se zgodi, da bo prijazno pozdravljanje vašega otroka nagradilo s kakšnim sladkim priboljškom, ki pa bo vedenje le še okrepilo.

 

PREBERITE TUDI: Česa se otroci najbolj bojijo? Največji strahovi razdeljeni po obdobjih

 

Prav tako je uporaba besed prosim in hvala. Nič ni narobe, če besedi, ki jih dostikrat omenjamo kot čarobni, vestno začnete uporabljati sami in jih slišite. Pobožajte otroka, ko prosi in se zahvali, pokažite mu, da se prijaznost vrača s prijaznostjo in boste lahko vedno s ponosom opazovali vašega vljudnega otročička.

 

In če si ne morete pomagati, ko se vam zdi, da vaš otrok ni pozdravil ali se zahvalil, namesto »Kako se reče ...« uporabite bolj direktno obliko »Pozdravi« ali »Zahvali se«, ki kažeta vaše prepričanje in spoštljiv odnos.

 

Dragi starši, zmorete!

Vzgojiteljica Miriam

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
8
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...
7
Vnetje črevesja - Gastroenteritis
Gastroenteritis je izraz, ki se uporablja za označevanja vnetja sluznice želodca in črevesja.
6
Kako doseči, da umivanje ne bo vsakodnevna...
Previjanje in umivanje las, nato še striženje nohtkov in umivanje zob - vsakič upiranje, prerekanje, kričanje, izsiljeva...
4



13 slik, ki bodo nasmejale vsakega starša
Spodaj je 13 slik, ki vas bodo zagotovo nasmejale - sploh, če imate slab dan.
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?