|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Petkova ideja za vikend: Kako ustvariti umetniške pirhe?

Uredništvo Ringaraja.net, 19.4.2019
Pri pisanih pirhih lahko resnično sprostite svojo domišljijo in dovolite, da pride do izraza vaša umetniška žilica. Poglejte si nekaj umetniško pobaravnih jajc in mogoče vas bodo navdihnila, da boste imeli tudi vi letos umetniške pirhe.

image
Slika 1 (Facebook/Ursanina)
/101


Imate tudi vi kaj umetniške žilice? Poglejte si zanimive, pisane in zelo simpatične ideje za okrasitev pirhov v naši fotogaleriji. Pripravila jih je slovenska ustvarjalka Urša Nina Cigler, ki ustvarja pod imenom Ursanina.

Njene unikatne izdelke in številne zanimive nasvete najdete na Facebook strani Ursanina, kjer smo ideje za pirhe našli tudi mi.


SLIKA 1

Za te zanimive ptičkaste pirhe potrebujete washi tape, vzorčkasti selotejp, vodoodporne folmastre in bela jajca. Z malce natančnosti in volje bodo nastali simpatični pirhi, ki jih boste kar težko pojedli.


SLIKA 2

Z voščenkami na belo ali čim bolj svetlo jajce narišemo vzorce. Trdo kuhano jajce naj bo še malo toplo (ne vroče), da se bo voščenka lepše in laže prijela na jajce. Nato jajce obarvamo v barvi za pisanice. Dlje, ko bomo jajce pustili v barvi, bolj intenzivno bo obarvan. Jajce nato narahlo obrišemo v papirno brisačko.

 

PREBERITE TUDI:  Naravno obarvani pirhi

 

SLIKA 3

Za malce bolj romantičen izgled prhov potrebujete bela jajca, voščenke in roza barvo za pirhe. Z voščenkami na belo ali čim bolj svetlo jajce narišemo vzorce. Trdo kuhano jajce naj bo še malo toplo (ne vroče), da se bo voščenka lepše in laže prijela. Nato jajce obarvamo v barvi za pisanice. Dlje ko bomo jajce pustili v barvi, bolj intenzivno bo obarvan. Jajce nato narahlo obrišemo v papirno brisačko.

Več slik najdete tukaj


SLIKA 4

Na jajca najprej narišemo poljubne vzorce s tehniko voskanja, ki jo je dobro še pred risanjem na sama jajca malce povaditi. Ko nam gre tehnika že dobro od rok, začnemo risati na ohlajena in osušena jajca. Ko smo jajca okrasili z voščenimi vzorci, jih obarvamo v barvi za pisanice. Podrobnejša navodila za vijolične pisanice s kačjimi pastirji najdete tukaj

 

SLIKA 5

To so posebne pisanice, ki jih je umetnica poimenovala kar Ursanina TwitterEggs. Za izdelavo potrebujete bela jajca, flomaster in barvni tuš ter umetniško domišljijo. Narišete lahko poljubne vzorce, preprostejše ali bolj kompleksne in tudi če ne bodo popolna, bodo zagotovo unikatna.


SLIKA 6

Navodila za modre pisanice so enaka kot za tiste na sliki 4 - porišemo jih s pomočjo voska, pobarvamo pa z barvami za pisanice. Navodila najdete tukaj, več fotografij, pa si lahko pogledate tu

 

POGLEJTE TUDI: Video - Pisanice pobarvane s pomočjo blaga

 

SLIKA 7

Bela ali že enkrat obarvana jajca oblepimo z okroglimi nalepkami. Obarvamo jih v barvi za pirhe. Dlje, ko jih pustimo v barvi, bolj intenzivna bo. Previdno odlepimo nalepke in uživamo ob pogledu na pikaste lepotce.


SLIKA 8

Bela jajca zelo na hitro obarvamo v roza barvi za pirhe. Vzorčki so narejeni z vatiranimi palčkami in rdečim tušem. Več izveste tukaj.

 

SLIKA 9

Za jajca z japonskim šarmom potrebujete bela jajca, voščenke ter modro in kapljico rumene barve za pirhe. Z voščenkami na belo ali čim bolj svetlo jajce narišemo vzorce. Trdo kuhano jajce naj bo še malo toplo (ne vroče), da se bo voščenka lepše in laže prijela na jajce. Nato jajce obarvamo v barvi za pisanice (barva naj bo iz ampul, ne barva v prahu). Dlje, ko bomo jajce pustili v barvi, bolj intenzivno bo obarvano. Za nežne pastelne tone, jajce v barvi pustimo le nekaj sekund. Jajce nato narahlo obrišemo v papirno brisačko. Več fotografij si lahko pogledate tu.

 

SLIKA 10

Risanje z voščenkami je zelo enostavno in otrokom gre odlično od rok, zato naj vam pri barvanju pirhov obvezno pomagajo, saj bodo tako vaše pisanice prav zares nekaj posebnega. Nasvet: jajca naj bodo ob risanju še topla. Izberite bolj mastne voščenke z več pigmenta, da bodo barve pestrejše.

 

Veliko zabave pri ustvarjanju!

 

VIR: Ursanina Facebook stran 

(Navodila in fotografije so objavljene z dovoljenjem avtorice in samo za objavo na Ringaraja.net.)


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
76
Pisanka za Karolino
Kot vsi drugi otroci tudi deklica Karolina v teh dneh že veselo pričakuje darilo velikonočnega zajčka. Največje in najle...
29
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
22
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
13



Barvanje in ustvarjanje velikonočnih pirho...
Prepričani smo, da bodo skoraj vsi otroci radi sodelovali pri tem – verjetno najbolj zabavnem – opravilu, zato smo za v...
Velikonočne ustvarjalne ideje
photo
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?