|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Beremo: Ko ima otrok namišljenega prijatelja ...

Helena Primic, 11.6.2019
Kaj se zgodi, ko Nino, ki ima namišljenega štirinožnega prijatelja, dobi čisto pravega kužka?

image
Pravi ali namišljen kuža je lahko otrokov najboljši prijatelj.
/11


Pri založbi Sodobnost je izšla čudovita slikanica Kužek, ki ga Nino ni imel, ki jo je napisal Edvard van de Vendel, z zelo čustvenimi ilustracijami pa jo je opremil Anton Van Hertbruggen.


Kužek, ki ga Nino ni imel

 

Pogumen prijatelj

Že v naslovu izvemo, da je Ninov najboljši prijatelj v resnici izmišljen - kužek, ki ga ima samo v svoji domišljiji, toda ga v resnici nima. In ker je kužek izmišljen, seveda zmore vse to, česar si Nino ne upa ali noče: pogumno skače za veverico, gre v naročje stare prababice in skoči v globoko vodo.

In kar je najpomembneje - po telefonu sliši vse, kar govori očka na drugem koncu sveta. In seveda tudi poliže solze žalostnega Nina, ki pogreša svojega očka, ki je daleč stran. 

Toda, nekega dne pa Nino dobi čisto pravega kužka! Si bo ta tudi upal vse to, kar zmore Ninov namišljen štirinožni prijatelj? Bo tudi on slišal njegovega očka in ga potolažil, ko bo žalosten?

V resnici niti ni pomembno, ker se Nino domisli še jelena, ki ga nima. Pa zebre, ki je ni še nikoli videl. In nič-nilskega konja in ne-nosoroga ... Ker vsak otrok kdaj potrebuje kakšnega namišljenega prijatelja. Pa četudi je to cel živalski vrt!

Vsekakor odlično darilo za vse otroke, ki imajo namišljene prijatelje. In njihove starše, da se jih več ne bodo bali.


Več o slikanici Kužek, ki ga Nino ni imel preverite na tej povezavi!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
13
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
5
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
5
Ganljiva fotografija sestre in bolnega brata
Mamica štiriletnega Backetta, ki so mu diagnosticirali levkemijo je delila fotografijo, zaradi katere je ganjen vse svet...
5



Kakšno knjigo podariti otroku za božič?
Je bolje izbrati pesmice ali pravljico? Daljšo ali kratko? Kaj pa vsebina? Je lahko morda nenavadna?
Pravljice, ki otrokom pomagajo najti skupn...
Prisluhnite novim Lahkonočnicam, ki otroke učijo sprejemanja in osnovnih fraz šestih tujih jezikov, s katerimi se pogost...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?