|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

KOLUMNA: Ko se otrok zaklene v avto …

Helena Mlakar, 2.3.2011
Kako že pravijo? Živemu človeku se zgodi vse, tudi to, da prosi štiriletnika, naj odklene avto, mu obljublja najboljši avto na daljinsko vodenje in si z rokami zakriva obraz pred dežjem.

image
/11


Točno to se je zgodilo meni. In če se sprašujete, kako mi je uspelo, da se je moj štiriletni sin zaklenil v avto, si preberite moj pripetljaj.

Vedno sem pozna zjutraj, čeprav si iz dneva v dan obljubljam, da bom prej vstala in se v miru uredila za službo, z nasmehom in brez pogleda na uro odpeljala sina v vrtec. A tudi tisto jutro se mi je mudilo. In kadar se mi je najbolj mudilo, takrat je bilo sin najmanj pripravljen sodelovati. Bo že res, da otroci čutijo, kdaj so starši nervozni.

»Obleci se,« sem sinu ponovila že najmanj desetič.

Trmasto je odkimal z glavo, prekrižal rokici in mi zabrusil: »Ne grem v vrtec! Doma bom!«

»Ni mogoče. V službo grem, štiriletni otroci ne smejo biti sami doma.«

Uredila sem se, mu pomagala, da se je do konca oblekel in ga odnesla do avta, zunaj je močno deževalo.

»Joj, spet bom zamudila,« sem tiho godrnjala.

Pred vrtcem sem, tako kot vedno, stopila iz avta, zaprla svoja vrata in želela odpreti zadnja vrata. Ta pa so bila tokrat zaklenjena.

»Odpri, no,«sem rekla sinu. Odkimal je, v tistem me je prešinilo, da bi bilo dobro, da odprem sprednja vrata. Spogledala sva se, še preden sem uspela odpreti usta, je stegnil svojo ročico in pritisnil gumb.

»Ni smešno, odpri,« sem mu zažugala. Dež je neusmiljeno padal po meni, lasje so se začeli lepiti ob čelo. Kaj se bo zgodilo z vodoodporno maskaro niti pomisliti nisem želela.

»Takoj odpri,« sem nekoliko povzdignila glas.

»Nočem v vrtec,« je odkimal in naredil šobo.

»Če takoj ne odpreš, bom, bom …« sem začela groziti, a v njegovih očeh videla, da presneto dobro ve, da ne bom storila ničesar, ker enostavno ne morem.

»Kupila ti bom avto. Gasilskega na daljinsko vodenje,« sem ga poskušala podkupiti. Bila sem mokra kot miš.

»Ne boš mi ga ne. To vedno rečeš, potem pa pozabiš. Ne bom odklenil,« je vztrajal.

»Je kaj narobe,«sem zaslišala glas moškega, ko mi je že zmanjkovalo adutov. Obrnila sem se, za mano je stal znanec z dežnikom v roki in hčerko.

»Zaklenil se je,« sem povedala nemočno. Razložila sem mu situacijo.

Dežnik je nagnil nekoliko proti meni, da me dežne kaplje niso več pikale po glavi in rekel: »Škoda, pa ravno danes nočeš v vrtec, ko je moja hči prinesla s sabo tako lepo knjigo o čarovniku. S kom jo bo pa sedaj gledala?«

Odklenil je vrata, jaz sem stala z odprtimi usti in nisem mogla verjeti. Tako malo je bilo potrebno?!

Odskakljal je proti igralnici skupaj z njegovo hčerko, jaz pa sem hodila za njim in puščala mokro sled. Znanec se je nasmihal. Seveda, zmagal je.

»O tem se bova pomenila doma,« sem mu rekla, ga poljubila na čelo in prezrla začuden pogled vzgojiteljice, ki me je merila od nog do glave.

»Hvala,« sem še zašepetala znancu in stekla proti avtu. Domov, kam pa drugam. Se urediti in nato z zamudo v službo. Razlagati šefu, da sem zamudila zato, ker se je štiriletnik zaklenil v avto. Najbrž mi bo verjel, kajne?

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
28
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
13
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
7
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
7



Kako otroci vidijo prometne znake?
Za otroke so prometni znaki izjemno zanimivi. Očarajo jih zlasti tisti, ki vsebujejo simbole ljudi, živali in vozil. Hit...
Kaj naj storim, ko ZMANJKA GORIVA?
Pripravili smo dva scenarija za ravnanje v primeru, da vam na poti zmanjka goriva. Zagotovo vam bodo drugi vozniki priko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?