|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kraljestvo Zlatoroga

Katarina Vinšek, 28.4.2010
»Planina Jezerca in skalovita Komna sta bili njega dni planinski raj. Tam so prebivale bele žene, bitja milega, usmiljenega srca, ki se jih ljudstvo hvaležno spominja še dandanes,« govori pravljica o Zlatorogu, ki je danes morda že pozabljena.

image
/81


Na koncu pravljice je mogočni ranjeni Zlatorog ves besen in razkačen razril lepe travnate pašnike; še danes lahko vidimo v skalnatih tleh vtise njegovih zlatih rogov.

 

In v resnici me področje od Komne proti Krnskim jezerom zlahka spomni na to pravljico, saj je gorski travnik posut z belim kamenjem, rastlinje je tako bogato in pestro, da ga lahko samo občudujemo in se v mislih preselimo v drug svet – svet pravljice.

 

Izlet na Komno je lahek in primeren za družine z majhnimi otroki. Široka planinska pot se počasi vzpenja skozi gozd in je zagotovo znana po svojih ovinkih. Seveda »pohodniki« ubirajo razne bližnjice, da bi se izognili ovinkom, kar pa je pustilo posledice v smislu neohranjanja narave in opaziti je veliko erozijo tal. Zato vam toplo priporočam, da kadarkoli se odpravite v hribe, hodite le po uhojenih planinskih poteh, saj bomo le na ta način ohranili naravo za naše zanamce.

 

Najlažja pot na Komno je od Doma pri Savici, od koder potrebujemo dve uri in pol do vrha. Dom na Komnii (1520m) je odprt vse leto in se nahaja na neizraziti razgledni vzpetini zahodno od Bohinjskega jezera. V domu se lahko okrepčate, spočijete, prespite ali pa samo občudujete okolico in se odpravite še naprej. Pred domom je razgledna terasa, s katere se lepo vidijo Spodnje Bohinjske gore. Za ogled gora nad dolino Triglavskih jezer pa se moramo povzpeti na minuto oddaljeni hribček zraven razgledne terase. Ker je dom odprt vse leto, je pot tudi pozimi shojena že dan ali dva po sneženju.

 

In kot je rekel Mali princ: »Gledati je treba s srcem. Bistvo je očem nevidno,« naj zaključim članek z upanjem, da boste tudi vi uspeli najti pravljično moč v tem predelu naših prelepih gora.

 

 


 

 

Odkrivajte čudovito Slovenijo z Adria Holidays!

 

"Čudovita Slovenija" je sklop prispevkov o svetovno znanih, o še neodkritih in o drugih zanimivih delih naše čudovite deželice - prispevki so namenjeni spoznavanju najlepših delov domovine in hkrati izvrsten seznam izletniških točk.

 

1. Čudovita Slovenija: Gorenjska

 

 


 

Mobilne hišice, Kamp Terme Ptuj, Ptuj, Slovenija

Želite počitnice preživeti v miru, v bližini žitne njive ali vonju pokošenega travnika? Potem pridite v Terme Ptuj, kjer vam prijazno odpirajo vrata majhnega, a lično urejenega kampa kategorije 4 *. Nahaja se poleg notranjih in zunanjih vodnih površin Termalnega Parka ter teniškega centra z osmimi teniškimi igrišči. Kamp je odprt skozi celo leto.

 

Preberite več!

 

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

18 učno – doživljajskih poti po posameznih...
18 učno – doživljajskih poti po posameznih regijah v Sloveniji, na katerih boste uživali s svojimi otroci.
3
Družinski kolesarski izlet: koristni napotki
Kam se podati na poldnevni ali enodnevni družinski izlet? Kolesarjenje po bližnjih hribih ali urejenih poteh je odlična ...
3
Ringarajin izbor: TOP počitnice 2021
Preverite atraktivne in ugodne počitniške ponudbe za družine, da bo letošnji poletni oddih zares čim bolj sproščen, nego...
3
Savnanje v nosečnosti: da ali ne?
Ali lahko nosečnica obiskuje savno? Ali je savnanje nevarno zanjo ali za plod? Odgovoril nam je mag. Stanko Pušenjak, dr...
3



Kam na družinski izlet?
Bi radi konec tedna oziroma prost dan izkoristili za družinsko potepanje, pa ste brez ideje, kam bi šli? Zbrali smo neka...
Najboljši slovenski ranči za družine
Preverite seznam najboljših slovenskih rančev za družino po regijah, ki smo si izposodili na spletni strani Kamzmulcem.s...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?