|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Drage nosečnice, kdaj se si nazadnje privoščile sproščujočo masažo? Ne pomnite?

image
/11


Potem je sedaj čas, da obiščete bližnji masažni salon, kjer izvajajo prilagojene masaže za nosečnice in si posvetite nekaj časa in razvajanja, poleg tega ima masaža tudi blagodejen učinek na vaše spreminjajoče telo in celo otročička.

Bolečine v hrbtu so med nosečnostjo verjetno najbolj razširjena težava, ki se jo lahko s pravo masažo večini primerov precej omilil ali celo odpravi. Načeloma naj bi se masaža do 12. tedna nosečnosti izvajala na masažni mizi, kasneje večinoma na posebnem masažnem stolu. Ponekod masažo skozi vso nosečnost izvajajo na masažni mizi in sicer tako, da nosečnica leži najprej na enem boku in nato na drugem. Novost pa so posebne mize, ki imajo odprtino za trebuh. Izkušnje so pokazale, da je v višji nosečnosti izvajanje masaže na takem masažnem stolu prijetneje in bolj sproščujoče. V takšnem položaju maser lažje masira celoten hrbet, nosečnica pa je bolj sproščena in udobno nameščena.

Vsaka masaža nosečnice mora biti individualno prilagojena. Pred vsako masažo naj se terapevt pogovori z nosečnico, da si pridobi čim več podatkov glede psihofizičnega stanja bodoče mamice  in se nato odloči, kakšna masaža se bo izvajala. V masažnem salonu Svet masaž in zdravja v Mariboru, izvajajo delno masažo, ki zajema masažo nog in masažo hrbta ali celotno masažo, ki zajema masažo nog, rok, dekolteja, trebuha in seveda hrbta.

Postopki izvajana masaž  v masažnem salonuSvet masaž  in zdravja

Masaža hrbta:

Masažo hrbta izvajajo od predela križnice do ramenskega obroča. Poseben način masaže srednjega dela hrbta, od križnice do ramenskega obroča, učinkuje zelo prijetno in na celotno počutje deluje sproščujoče. Pri sami masaži uporabljajo masažni tehniki glajenja na celotnem področju hrbta ter gnetenja, ki ga uporabljajo v glavnem v področju ramenskega in vratnega predela.

Pri tehniki glajenja na hrbtu uporabljajo obe roki, ki se fleksibilno prilagajata. Glede na stopnjo pritiska ločijo površinsko in globoko glajenje, ki imata na telo različne učinke. Pritisk je dokaj enakomeren, vsak prehod iz površinskega v globinsko glajenje pa mora biti postopen.

Gnetenje je masažni prijem, ki je pri masaži najbolj pogost. Namen te masažne tehnike je raztegniti skrajšana tkiva, predvsem mislimo tukaj mišice, obenem pa še preprečiti zlepljenje tkiv ter izboljšati venski in limfni obtok, tako površinsko kakor tudi globinsko.

Masaža trebuha:

S posebno pozornostjo se masira tudi trebuh. Pri masaži se uporablja posebno olje, ki preprečuje nastanek strij. Masaža je zelo sproščujoča in prijetna za nosečnico, včasih pa se zgodi, da se ob prijetni masaži prebudi bodoči naraščaj, ki potrdi prijetnost masaže.

Pri masaži  hrbta, nog in rok se večinoma uporablja povsem nevtralno in naravno olje in sicer mandljevo ali sezamovo olje.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.
5
13 znakov, da pričakujete fantka
Ali je mogoče, da dejansko obstajajo očitni znaki, ki nam lahko povejo, da bomo ponosni starši malemu fantku? Berite dal...
4
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4
Porodna zgodba: Moj dojenček je doživel mo...
Mali Tim je bil težko pričakovano dete. Veselili smo se ga vsi, tako mami in ati, kot njegova velika sestrica Tia.
4



Nosečniška sladkorna bolezen in pridobivan...
Nove raziskava, v katero so zajeli 8352 nosečnic kaže, da prekomerno povečanje telesne teže med nosečnostjo ni pomemben ...
Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?