|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Naravna pomoč: Nadležne bradavice

Helena Primic, 20.10.2019
Obstaja vrsto babičinih rešitev in naravnih preganjalcev te nadležne tegobe, s katerimi lahko učinkovito in povsem naravno preženete bradavice.

image
Otroke navadite, da si po umivanju stopala dobro osušijo.
/11


Ima vaš otrok bradavice in postopek žganja oziroma zamrzovanja s tekočim dušikom ne pomaga oziroma je za otroka preveč boleč, da bi ga lahko prenesel? 

Preverili smo, kako se teh nadležnih bradavic, ki so lahko glivične ali virusne, lotiti na povsem naraven način.

 

Navadna kreda in glina

Bradavice - pa naj bodo virusne ali glivične - ljubijo vlago, zato jih najpogosteje dobimo na bazenih in v skupnih tuših. Za njihovo odstranitev je včasih dovolj že to, da jih čim bolj izsušimo.

Med domačimi zdravili, ki temeljijo na izsuševanju, je tudi navadna šolska kreda, ki jo otroku vsak večer ali vsaj vsak drugi dan na debelo nanesite na predel, okužen z bradavicami, nato pa ga pokrijte, da bo kreda dlje časa ostala na bradavicah.

Podobno deluje tudi glina, ki jo pustite na okuženem predelu toliko časa, da se povsem posuši in razpoka. Z izsuševanjem bodite vztrajni toliko časa, da bradavice same odpadejo.

 

Naravni "morilci" bradavic - od česna do koloidnega srebra

Obstaja kar nekaj naravnih »morilcev« bradavic: koloidno srebro, kis, česen in limonin sok. Koloidno srebro vsak večer popršite po bradavicah, limonin in česnov sok pa nanašajte zjutraj in zvečer.

Na bradavico lahko nanesete tudi sveže mlet česen, ki ga seveda prekrijte z obvezo, lahko pa uporabite tudi prevezo, ki ste jo namočili v jabolčni kis in v kateri je rezina česna.

Kot pravi babičina modrost, bi naj česen v enem tednu povzročil nastanek mehurčkov, na koncu pa bo bradavica odpadla. Za najboljši učinek je priporočeno, da otrok česen hkrati tudi uživa in sicer tri stroke na dan.

 

PREBERITE TUDI: Uporaba koloidnega srebra pri otrocih

 

Protiglivična eterična olja razredčite z osnovnim oljem

Za pregon bradavic se najbolje obnesejo naslednja eterična olja: limonino, sivkino, cipresino in eterično olje čajevca.

Eterično olje nanesite na bradavico dvakrat dnevno in pazite, da se bradavice pri tem ne dotaknete in je prenesete še na druge dele telesa.

Za zdravljenje bradavic pri majhnih otrocih eterično olje razredčite s kapljico rastlinskega oziroma osnovnega olja (tukaj preverite vse o varni uporabi eteričnih olj pri otrocih), v nosečnosti pa se o varni uporabi eteričnih olj posvetujete z izkušenim aromaterapevtom.

Pater Simon Ašič pri bradavicah svetuje ricinusovo olje, ki ga večkrat dnevno nanesite na bradavice. Ricinusovem olju lahko dodate tudi pecilni prašek, da dobite gosto pasto, ki jo nanesete na bradavice in pokrijete z obvezo. 

 

Moč zelišč - mleček regratovega stebla, natresk, breza, bazilika ...

Narava ponuja kar nekaj učinkovitih zelišč, ki pomagajo odstraniti bradavice. Ljudska medicina prisega na mleček regratovega stebla, ki ga nakapljajte na bradavico neposredno iz sveže nabranega cveta.

Poskusite lahko tudi s sokom ali z zmečkanimi listi natreska ali olupite košček skorje breze, ga namočite v vodo in z notranjo stranjo prilepite na bradavico. Brezova skorja namreč  vsebuje salicilate, ki so tudi v mnogih zdravilih proti bradavicam, ki jih lahko dobite brez recepta.

Bradavice bi naj odganjala tudi bazilika – svež list bazilike zmečkajte in ga z obližem nanesite na bradavico. Za pravi učinek to počnite vsak dan, vsaj en teden.

Proti bradavicam sta se izkazali tudi ognjičeva in klekova tinktura, ki ju na bradavico nanašajte zjutraj in zvečer. Če ima otrok bradavice na obrazu, je bolje uporabiti ognjičevo mazilo, saj so učinkovine v njem nekoliko bolj blage in zato primernejše za občutljivejšo kožo na obrazu.

 

PREBERITE TUDI: Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sistemu?

 

Pomoč iz kuhinje - krompir, fige in banane

Preganjanja bradavic pa se lahko lotite tudi na zelo okusen način. Bradavice večkrat dnevno namažite s surovim krompirjem ali sokom nezrele fige.

V boju proti bradavicam so se uspešne izkazale tudi banane – notranjo stran bananine lupine položite na bradavico, prevežite z obvezo in pustite delovati čez noč.

 

Ker je preventiva boljša od kurative!

Tudi, če ste tokrat dobili bitko z bradavicami, to še ne pomeni, da se otrok ali kateri drug družinski član ne more ponovno okužiti.

Zato je zelo pomembno, da v družinsko življenje dodate zlate preventivne ukrepe proti bradavicam:

1) Javni prostori. Na javnih kopališčih, v savnah in skupnih tuših vsi družinski člani vedno nosite obuvala (na primer sandale), da ne pridete v stik s tlemi.

2) Suha stopala. Otroka navadite, da si stopala po tuširanju ali kopanju temeljito osuši, brisač pa ne posojajte. Tudi doma ne.

3) Močan imunski sistem. Skrbite za otrokov močan imunski sistem – tako z dodajanjem probiotikov kot hrano, bogato z betakarotenom ter vitaminoma E in C.

4) Bradavic ne dotikajte! Če otrok že ima bradavice, mu zabičajte, da se jih ne dotika (vsakič, ko se jih dotakne, naj si temeljito umije roke), jih ne drgne in praska, med športnimi aktivnostmi v javnih prostorih pa mu jih zaščitite z obližem, da onemogočite okužbo drugih ljudi.

5) Brez posojanja. Če ima bradavice član družine ali prijatelj, si od njega ne izposojajte copat, čevljev in nogavic ter brisač.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
21
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
14
Zabavne velikonočne igrice
Velika noč je tudi zaradi simpatičnih velikonočnih opravil in iger, eden najbolj razburljivih praznikov za otroke. Zelo ...
7
Ko otrok raste, z njim tudi mi in naše sku...
Otroci se v prvih letih zelo hitro razvijajo, zato moramo njihovemu razvoju posvetiti posebno pozornost. Nudimo jim varn...
4



Kožica na lulčku: kaj morajo vedeti starši...
Skoraj vsi dečki se rodijo z ozko kožico, ki je pritrjena na glavico penisa. Nekatere starše po nepotrebnem skrbi, da od...
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?