|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nasveti za lepši partnerski odnos

Helena Mlakar, 25.1.2017
S časom se lahko zgodi, da postane zakon, odnos med partnerjema povsem rutinski, brez prijetnih presenečenj, vznemirjenosti. Postane dolgočasen. Kako se temu lahko izognete?

image
Kako obuditi vezo?
/11


Imeti dober zakon ni lahko. S časoma se ta prav hitro lahko spremeni v rutino. S partnerjem v prvi vrsti postaneta prijatelja, starša otroka, pozabita pa drug na drugega. Če je tudi pri vas tako, si preberite nekaj nasvetov, kako obuditi vezo.


Kaj pravzaprav želite od zakona, od vajine veze?

Vprašanje, ki si ga morate zastaviti sami sebi. Kaj želite vi od vas samih, od partnerja? Kakšen odnos si želite? Ali je ta tak, kot ste pričakovali? Kaj je šlo narobe, da ste se od svojih pričakovanj tako oddaljili?

Naredite načrt, postopoma a z vztrajnostjo vam bo lahko uspelo obuditi vse tisto, kar pogrešate.

 

Odnos zahteva prilagajanje. Sklepate kompromise ali ne?

Čeprav se s partnerjem razumete, morate vseeno vedeti, da je vsak človek oseba zase. Ne moreta si biti popolnoma podobna. Včasih pride do stvari, do težav, ki zahtevajo prilagajanje. Včasih je potrebno, da nekoliko popustite, date prav partnerju, naredite tako, kot si želi on, pa čeprav bi vi naredili drugače. A prilagajati se morata oba. Enkrat popusti eden, spet drugič drugi.

 

Se pogovarjata?

Nekateri zakonci se z leti enostavno prenehajo pogovarjati. Dialogi se sučejo le še okrog tega, kaj bo za kosilo, kdo bo odpeljal otroka v vrtec ali šolo, kdo bo plačal račune. Tistih globokih, pravih pogovorov, ko partnerja res poslušate in ga znova in znova spoznavate, pa ni več. In to ni prav. Četudi ste preobremenjeni, četudi nimate časa, vedno si morate najti čas za vsaj nekaj minutk pogovora s partnerjem. In takrat odmislite vse drugo, posvetite se izključno njemu. In on vam.

 

Nosite službo domov?

Časi se spreminjajo, služba vse bolj zavzema človekovo prvo mesto na lestvici. Misli, pogovori, vse se vrti okrog službe. Ampak, poskušajte se temu izogniti. Med tednom to velikokrat ne gre. Je pač tako, da je služba razdeljena čez cel dan. Ampak, vzemite si konec tedna za družino, odmislite službo, posvetite se partnerju, otrokom.

 

Kdaj ste se nazadnje iz srca nasmejali?

Skrbi, težave, otrok zboli, pritisk v službi, neplačani računi, ni časa za spolnost. Povsod en velik stres. Odmislite. Vsaj za nekaj trenutkov. Odmislite težave, skrbi. Objemite partnerja, otroke. Nasmehnite se. Pojdite v družbo. Zabavajte se. Smeh je pol zdravja. To še vedno drži in naj vas vodi skozi življenje.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...
12
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...
6
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
6
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
6



Očetov stres vpliva na razvijajočega otroka
Ena od študij o pomenu očetovega mentalnega zdravje pred rojstvom otroka je pokazala, da lahko tudi stres očeta v obdobj...
Nosečnost: Najpogostejši moški strahovi
Tako kot nosečke poleg veselega pričakovanja dojenčka bremenijo tudi različni strahovi, tudi bodoči očetje v sebi skriva...