|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Niki5: Moja porodna zgodba

Uredništvo Ringaraja.net, 2.6.2011
V soboto zvečer, ko smo se vrnili iz praznovanja so se mi začeli popadki, k so bili ob 4 hzjutraj že na 5 minut in so se zadnjo uri menjavali iz 5 na 10 in celo 15 minut, kar me je zelo medlo in nisem se mogla odločiti ali gre zares.

image
/11


Ob 4h pa mi je odtekla voda, bilo jo je ogromno (cela postelja mokra, brisače) in kar ni nehalo. Z rešilcem sem prispela v porodnišnico, z odtekom vode so se prenehali moji popadki, kar ni bilo preveč vzpodbudno. V sprejemni sobi me je pregledala sestra in ugotovila, da imam še nezrel maternični vrat, zaprta in porcija ohranjena, glavica otročička še visoko

 

Popadki so se prekmalu ustavili in niso naredili svoje naloge. Odpeljali so me na britje in klistir. Klistir je opravil svoje in mi spodbudil, da so se mi popadki vrnili, ker pa je bila ravno v tistem času gneča s porodnicami, so bile vse sobe zasedene in sem do 7. ure čakala na porodno sobo in počivala na postelji na hodniku. Pripeljali so me v porodno sobo, sprejela me je PREKRASNA in ENKRATNA babica NADA HRIBAR. Upam, da bom imela nekoč priliko in se ji zahvalila, da je moj težek porod naredila kot enkratno in ČUDOVITO IZKUŠNJO. Vse mi je razložila, se pogovorila z nama s partnerjem, zaupala sem ji željo po sedečem porodu, kar mi je kasneje tudi omogočila. Ker sem imela prešibke popadke in se otrok ni pomikal po porodnem kanalu (ponovno mi je grozila temenska vstava in posledično vakuum) mi je dala stimulacijo (umetne popadke na 3-4 min), mi z sredstvi proti bolečinam z dodatkom maske olajšala muke. Seveda sem delala vse po njenih navodilih, kakor je bilo v moji moči. Uspelo ji je, da se je porod zaključil v čim manj bolečini.

 

Malo se je zavlekel, ker je imel Svit zavito popkovino okrog vratu (kasneje se je izkazalo, da kar trikrat in bi lahko rekla DA JE VELIKI SREČKO, ker se ni zapletlo v »bognedaj« pomisliti kaj!) in ga je zaradi tega zategovalo nazaj, imam tudi majhno medenico in to je bil zame res veliki korenjak, ampak ob pomoči PREKRASNE PROFESIONALNE BABICE in MOJEGA PARTNERJA (masiral, dihal z mano, me vzpodbujal, držal hrbet pri pritiskanju) mi JE USPELO roditi v sedečem položaju, malo sem bila raztrgana pri presredku (kar je veliko bolje kot če bi me prerezali). Oba dva z mojim sva jokala od vseh teh čustev, ki so se nama sprostila s porodom in ob pogledu našega otročička.

 

Najprej me je sicer stisnilo, ko sem ga zagledala, ker je imel popkovino zavito 3x okrog vratu in sem mislila da ni več živ, ampak potem so mi zagotovili da je vse v redu in mi ga dali na trebuh. Kasneje je popkovino prerezal moj dragi.

 

Bil je naporen porod, ampak PREČUDOVIT in zares lepa izkušnja, katere ne bom pozabila in tudi babica Nada se mi bo vtisnila za vedno v spomin kot zares enkratna oseba. Upam, da se mi bo kdaj uspelo zahvaliti, ker mi je podarila tako lepo izkušnjo.

 

V Ljubljanski porodnišnici se je ogromno spremenilo v teh letih odkar sem bila prvič tam. NA BOLJE. Tudi na B oddelku so bile vse sestre zelo v redu, z zdravnicami vred, zato punce ki vas še to čaka, stvari so šle na bolje in bodite pozitivne in naj vas nič ne skrbi, zaupajte osebju. Upam, da boste imele tako srečo kot sem jo imela jaz.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To se zgodi v možganih nosečnice in mamice
Kadar so nosečnice in mamice po porodu pozabljive, zmedene in občutljive, radi rečemo, da jih dajejo hormoni, ponekod ce...
10
Zdravje zob v nosečnosti
Katere so najpogostejše težave z zobmi v nosečnosti in kako se jih lotiti, smo se pogovarjali z zobozdravnico Natašo Šla...
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
5



Barvanje las v nosečnosti – da ali ne?
Ali si nosečka lahko barva lase? So kemikalije v barvah za lase škodljive za plod? Je res bolje, da barvanje las preloži...
10 načinov, kako partnerju razkriti nosečnost
Zbrali smo 10 zabavnih in kreativnih načinov, kako partnerju sporočiti, da bo očka.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?