|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

9 uporabnih trikov, s katerimi lahko svoja običajna oblačila spremenite v nosečniška

Metka Troha, 24.5.2023
Žensko telo se v devetih mesecih nosečnosti tako hitro spreminja in temu mora slediti tudi garderoba nosečke. Vendar ni treba, da čisto vso garderobo kupimo na novo. Veliko običajnih oblačil je mogoče z majhnimi trikci spremeniti v nosečniška.

image
Nosečniških oblačil vam ni treba kupovati, lahko si jih izdelate. (Freepik.com)
/11


Ko raste nosečniški trebušček, mora z njim rasti tudi garderoba nosečke. Velikost oblačil, ki jih običajno nosimo, se lahko v nosečnosti tudi podvoji, to pa še ne pomeni, da se mora nosečnica takoj zagnati v lov za širokimi oblačli in nosečniškimi hlačami, saj lahko z nekaj preprostimi triki tudi navadne obleke spremenimo v takšne, ki se bodo lepo prilegale napihujočem se trebuščku. V nadaljevanju najdeš 9 uporabnih nasvetov, s katerimi lahko poskrbiš za modno nosečnost in se obenem izogneš stroškom kupovanja posebnih nosečniških oblačil.

 

1. Vseuporaben nosečniški pas

Ko začne trebušček pritiskati na hlače, je najbolje,da jih kar lepo odpnete in to zvito prikrijete z nosečniškim pasom. To je lahko predelana majčka iz raztegljivega materiala ali pa kos blaga iz udobnega materiala, ki ga lahko potegnete čez trebušček. Lahko takšen pas tudi kupite, ampak veliko ceneje je, če ga izdelate kar sami.


nosečniški pas

Foto: A Beautiful Mess

 

2. Trik z elastiko

Vsaj v prvih tednih nosečnosti, ko trebušček še ni tako ogromen in lahko skoraj do konca, ampak ne čisto, še zapnete zadrgo na hlačah oziroma krilu, vam bo prav prišel tale trik z elastiko. Tako hitro in enostavno dobite skoraj nosečniške hlače oziroma krilo.

TRIK: Navadno elastiko za lase potegnete skozi luknjo, kjer se sicer zapne gumb, in jo potegnete skozi zanko elastike, tako da dobite neke vrste elastičen zatič, ki ga nato zataknete okrog gumba. Še bolje je, če uporabite elastičen trak oziroma elastičen trak za podaljševanje (mogoče ga je dobiti tudi na spletu ali v trgovini s tekstilom), ki je posebej izdelan za takšne primere.


nosečniške hlače

Foto: Cosmopolitan; DailyMail UK

 

PREBERITE TUDI: Nosečniška modna pomlad

 

3. Predelane jeans hlače

Veliko je načinov, kako lahko običajne jeans hlače predelate v nosečniške. Recimo, tako da dodate elastičen trak prek trebuha ali stranske raztegljive všitke. Na sliki spodaj boste videli enostaven potopek, kako razširiti kavbojke s stranskimi elastičnimi trakovi. Dobra stran te »predelave« je, da boste po porodu enostavno lahko iste hlače spremenili nazaj v običajne kavbojke. Če imate vsaj malce spretnosti za šivanje, je to res enostavna rešitev, če pa niste ravno sigurni v svoje šivanje, pa vam bo tole naredila katerakoli šivilja hitro in poceni.


nosečniške hlače

Foto: Say Yes; Pinterest

 

nosečniška majčka4. Majčka, ki razkriva trebušček

Imate v omari kakšno široko majico, ki vam ni najbolj pri srcu? Hitro in enostavno jo lahko spremenite v moderno nosečniško majico, tako da pri strani zašijete elastiko.

TRIK: Obrnete majčko narobe, da so šivi na zunanji strani. S pomočjo šivalnega stroja (uporabite t.i. raztegljivi šiv) prišijte elastiko na obeh straneh na obstoječe šive majčke. Začnete kakšnih 10 centimetrov pod pazduho, pa vse do roba majčke. Seveda, če vam šivanje na šivalni stroj ne gre, lahko za to poprosite svojo mamo, babico, prijateljico ali sosedo, ki se spozna na šivalni stroj.

 

 

5. Dodatna dolžina ali širina na majici

Prišel bo dan, ko se vam bo zgodilo, da bo najljubši zgornji kos oblačila postal prekratek oziroma preozek, da bi prekril nosečniški trebušček. Nič hudega, lično in enostavno lahko majčko podaljšate oziroma razširite tako, da prišijete dodaten kos blaga na spodnji rob oziroma na sredino.

TRIK: Prišijte oziroma pritrdite rob tkanine na spodnji rob majice. Lahko zašijete dodatno blago po spodnjem šivu obstoječe majice, da dobite dve plasti; prišijete dodatno tkanino čisto na rob majice ali pa majico in blago zlepite skupaj z lepilom za tekstil.

Pozabavajte se z drznimi barvnimi kombinacijami!


nosečniška majčka

Foto: Merrick's Art

 

6. Tunika iz enega kosa blaga

Takšna obleka ne potrebuje čisto nič šivanja! Za izdelavo potrebujete le približno dva metra raztegljivega blaga (najbolje jersey/džersi) v vzorci in barvi po svoji želji. Škarje v roke in v desetih minutah bo oblačilo narejeno.

TRIK: Tkanino raztegnite po ravni površini. Poravnajte po želji, nikakor ni potrebno, da je vse ravno. Izrešite luknjo za glavo, rokave – predstavljajte si, da delate pončo.

Oblecite čez glavo, dodajte pas nad trebušček, spodaj oblecite pajkice, po želji obujte gamaše in že ste pripravljeni za odhod.

 

nosečniška tunika

Foto: A Beautiful Mess

 

PREBERITE TUDI: Kopalke za nosečnice

 

7. Običajna oblačila, ki so lahko tudi nosečniška

Najboljša oblačila so tista, ki ne potrebujejo nobene sprmembe. V omari poiščite ohlapnejše kose, kot so široke majčke, lahko tudi brez naramnic, tunike, srajce, dolge padajoče obleke, oblačila z visokim pasom. Široke majčke lahko preprosto zvežete s pasom visoko nad trebuškom. Srajce zavozlate v vozelj pod prsmi. Običajno raztegljivo krilo potegnete čez prsi in mu dodate pašček, pa dobite majčko brez rokavov ali tuniko. Bodite ustvarjalni in iznajdljivi!

 

8. Izposojeno iz moške omare

Moški so običajno nekoliko širše postave, zato se lahko znajdete tudi tako, da kakšen kos »ukradete« iz njegove omare. Jeans srajce in srajce s škotskim vzrocem (karo) so vedno IN. Zavihajte rokave, spodaj oblecite majčko, zapnite gumb ali dva do trebuščka ali dodajte tanek usnjen pašček nad trebuh. Če boste tik pod prsi zavezali trak v pentljo, boste moškemu kosu oblačila dodali ženskost.


nosečniška srajca

Foto: Kelly Hicks Design

 

9. Pas dela čudeže

Pas je najboljši nosečniški dodatek, saj še iz tako ohlapnega oblačila naredi lepo figuro in poudari vedno večji trebušček. Če nosite pas visoko, tik pod prsmi, ga lahko kombinirate s majico, obleko, celo z jopičem. Lahko pa si ga opasate nižje, pod trebušček, na boke in tako izpostavite trebuh. Pas da celotenemu izgledu piko na I.


pas

Foto: Milk and Love, Seraphine


Še nekaj koristnih namigov

- Za mamico in otroka je pomembno, oblačila niso utesnjena.

- Izogibajte se visokim petam.

Preozka oblačila in visoke pete namreč zavirajo prekrvavitev in lahko povzročijo še hujše nosečniške težave z zatekanjem nog in rok.

- Oblačila naj bodo iz čim bolj naravnih tkanin.

- Vsekakor so lahko oblačila ožjega kroja, da celemu svetu pokažete svoj trebušček.

- Če se vam bo zdelo, da imate v omari precej omejeno izbiro oblačil, ki so vam še prav, potem se poigrajte z modnimi dodatki (torbice, rute, nakit, pasovi ...) in tako spreminjajte svoj videz.

 

VIR: Babycenter.com

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...
18
5 nasvetov proti zgagi v nosečnosti
Pekoča zgaga v nosečnosti je posledica hormonskih sprememb, vse večjega dojenčka v maternici, ki pritiska na želodec in ...
11
Nosečnost v postelji
Nekatere nosečnice morajo nosečnost preležati v postelji. Zakaj nastopijo težave? Kako si krajšati čas ter ohranjati kon...
8
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
5



Nosečnice, bodite pozorne na temperaturo v...
Kako dolgo se lahko nosečnica kopa v morju? Je za nosečo žensko primerna vsaka voda v bazenu, tudi termalna? Vse to smo ...
Koriščenje letnega dopusta po starševskem ...
Ko se bliža konec starševskega dopusta, večino mamic zanima, kdaj in kako lahko porabijo še svoj letni dopust, da ta ne ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?