|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Novorojencu prijazna porodnišnica

P.L., 21.11.2012
Komisija Nacionalnega odbora UNICEF-a Slovenija za spodbujanje dojenja je 9. novembra 2012 ponovno ocenila Porodnišnico Trbovlje po kriterijih in načelih »Novorojencu prijazne porodnišnice« ter porodnišnici podaljšala ta mednarodni naziv.

image
/11


Za pridobitev naziva morajo »Novorojencu prijazne porodnišnice« izpolnjevati zahtevne pogoje Svetovne zdravstvene organizacije in UNICEF-a, ki sta pobudnika projekta. Projekt stremi k uresničevanju otrokovih pravic tudi v ekonomsko bolj razvitih državah. Spodbuja začetek in nadaljevanje uspešnega dojenja, ki pomembno prispeva k zdravju otrok in mater.

Zdravstvene ustanove s tem mednarodnim nazivom sledijo pravilom o dojenju in omogočajo redno izobraževanje zdravstvenega osebja za spodbujanje dojenja. Matere ozaveščajo o pomembnosti dojenja, zgodnjega začetka dojenja (v prve pol ure po rojstvu) in hranjenja novorojencev izključno z dojenjem. Odsvetujejo uporabo cucljev in dud ter spodbujajo oblikovanje laičnih skupin za podporo dojenju, kamor se doječe matere po odpustu iz porodnišnic lahko zatečejo po pomoč. Matere izobražujejo o pravilnih tehnikah dojenja in izbrizgavanja mleka iz dojk.Osebje trboveljske porodnišnice si prizadeva, da bi bili prvi dnevi novorojenčkov dobra popotnica za življenje, začetni koraki materinstva pa kar se da prijetni in brezskrbni za mamice. Podpora pri dojenju, pomoč pri težavah, ki se ob tem pojavijo, prijazni nasveti osebja in razumevanje pa so za to nepogrešljivi.Porodnišnica Trbovlje z uspešnim sodelovanjem v UNICEF-ovem projektu »Novorojencu prijazna porodnišnica« pomaga ustvarjati svet po meri otrok. S tem je slovensko okolje bolj prijazno za otroke. To dokazujejo tudi rezultati mednarodne raziskave, ki Slovenijo uvršča na 2. mesto razvitih držav po indeksu dojenih otrok ob odpustu iz slovenskih porodnišnic.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost
Nosečnost je fiziološko stanje nosečnice, ki se začne z oploditvijo jajčeca (žensko spolno celico) s semenčecem (moško s...
4
Te vaje pomagajo, da se dojenček obrne
Preverite preproste in varne vaje ter druge preizkušene metode, s katerimi lahko otročka v trebuščku spodbudite, da se o...
4
Kaj v maternici počnejo dojenčki?
Nove raziskave so pokazale zanimiva dejstva o tem, kaj vse v maternici počnejo še nerojeni dojenčki. Preberite!
3
Drugo trimesečje: fizične in čustvene spre...
Kakšne spremembe telesa in čustev me čakajo? Kaj se dogaja z mano ter plodom v drugem trimesečju?
3



Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?