|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Odprto pismo lenim mamicam

Uredništvo Ringaraja.net, 31.5.2023
Številne matere pri izbiri, ali bodo opravljale gospodinjska opravila ali bodo sedele in uživale s svojimi otroki, izrečejo besede "samo enkrat so majhni". Vsi vemo, da je to le izgovor za odlaganje gospodinjskih opravil.
Ključne besede:

image
Vem, da bi raje z otroki zaigrali še ene slepe miši, a žal ne morete, ker obstaja možnost, da se kdo od vas spotakne ob razmetane igrače. (Freepik.com)
/11


Vsi smo kdaj dali tovrstne nasvete neki zmedeni mami, v prihodnosti pa ne počnite tega.


Seveda si vsak od nas želi preživeti čas s svojimi otroki in uživati v posebnih trenutkih. Seveda se vsi zavedamo, kako hitro čas mineva.


Vemo pa tudi, da medtem ko umazana posoda čaka v umivalniku, tla počasi postanejo lepljiva, ker se po njih razlije sok. Medtem ko vas lepljiva tla čakajo, da uživate v posebnih trenutkih, je vaš umivalnik umazan z zobno pasto. Medtem ko zobna pasta čaka, kup umazanega perila raste hitreje kot vaši otroci. Medtem ko perilo čaka, ena miška že je na krožniku pozabljen piškot izpred dveh tednov. Tudi miška bo raje imela pestro izbiro kruhovih skorjic in piščančjih medaljonov kot umešanih jajc, ki so že tretji dan prilepljena na ponev.


PREBERITE TUDI: Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri morajo


Vem, da bi raje z otroki zaigrali še ene slepe miši, a žal ne morete, ker obstaja možnost, da se kdo od vas spotakne ob razmetane igrače. Prav tako se vam zdi smešno, da iz umazanih nogavic naredite fračo, ni pa smešno, ko na koncu dneva utrujeni nimate kam leči zaradi perila, in se potem pritoževati, kako naporno je materinstvo.


Torej, naslednjič, ko izgovorite stavek "posoda lahko počaka", se vsega tega spomnite in pomislite.


Ko izgovorite ta stavek, si niste ničesar olajšali, pravkar ste si na spisek dodali še eno stvar, zaradi katere se boste počutili krive. Še en razlog, zakaj boste ponoči premišljevali o svojih prioritetah in si zastavljali neskončno vprašanje - kje se motim?


In potem pride trenutek, ko jim oblečeš otroška oblačila, ki so premajhna, ker nova niso čista, ali pa jim pustiš, da nosijo kostume superjunakov, češ da so preprosto glamurozni, v resnici pa nimajo ničesar drugega. In v tem trenutku sediš v hiši in čakaš "kasneje". Čakaš "kasneje", mož čaka "kasneje" - kdo bo potem delal?


PREBERITE TUDI: Fotografije, ki slavijo telo nepopolne mame


In potem spet tiste "tolažilne besede": to je trenutno, preprosto ne morem takoj pomiti posode, naveličana sem skrbi za otroke, konec koncev so le enkrat majhni, lahko čakam, z otroki moram uživati ??v vsakem trenutku.


A to so le poceni fraze, ki so edino namenjene temu, da odložite svoje obveznosti. Z izgovarjanjem teh stavkov samo zavračate resničnost tako, da se sliši modro. A vendar so prevara.


Otroci odrastejo, mi kot starši pa včasih kaj pogrešamo in tako je. Ne rabimo boljše organizacije in ne potrebujemo več časa. Ni nujno, da je popolno, samo ohranite red.


Včasih se boste osredotočili na kaj drugega, kar sicer niso vaši otroci, bo pa zanje čistejše in boljše.

Včasih se boste s hčerko preoblekli pred ogledalom in zaigrali ob glasbi, včasih pa jokali nad umivalnikom.


No, to je materinstvo.


VIR: Školarci

PREBERITE TUDI: 28 čudovitih slik mamic po celem svetu


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Dojenje: Rastline, ki spodbujajo tvorjenje...
Travnik je lekarna na prostem, kjer lahko najdete celo rastline, ki pomagajo pri dojenju. Številne zdravilne rastline na...
17
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
13
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
8
Več kot boste dojenčka objemali, pametnejš...
Če sodite med starše, ki neprestano objemajo, ljubkujejo in crkljajo svojega otroka, boste nad rezultati najnovejše razi...
6



VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Mame s tremi otroci so pod večjim stresom
Vsaka mama lahko pove, da je materinstvo tudi garaška služba, še posebej za tiste, ki imajo več otrok. Vendar, kot je po...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?