|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Omamni cimetovi piškoti

Sidera.si, 10.1.2017
Zima diši po … cimetu. Da bi imel vaš dom prijeten zimski vonj, ne potrebujete raznih dišav, pač pa se lahko lotite peke okusnih piškotov. Prerpost recept najdete v nadaljevanju.

image
Slastni piškoti s poudarjenim okusom cimeta
/11


Za vas smo izbrali enostaven recept, s katerim boste pripravili okusne cimetove piškote in hkrati pričarali omamen  vonj v svojem domu.

 

Sestavine

- 3 žlice belega sladkorja

- 1 žlica mletega cimeta

- 1 skodelica rjavega sladkorja

- ½ skodelice belega sladkorja

- 1 skodelica zmehčanega masla

- 2 jajci

- 2 žlički vanilijevega ekstrakta

- 2 ½ skodelice moke

- ½ žličke pecilnega praška

- ščepec soli

 

Navodila za pripravo

Pečico segrejte na 150 °C. V skodelici zmešajte 3 žlice sladkorja s cimetom in dajte na stran.

Z ročnim mešalnikom na najnižji hitrosti zmiksajte rjav sladkor in ½ skodelice belega sladkorja, nato dodajte maslo in mešajte tako dolgo, da boste dobili zrnasto strukturo. Dodajte jajca in vanilijev ekstrakt ter mešajte dokler ne bo masa puhasta.

V drugi posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol, nato dodajte mešanico mokrih sestavin in mešajte zelo narahlo, samo toliko, da združite sestavine.

Testo oblikujte v približno 2 cm velike kroglice, nato pa vsako izmed njih povaljajte v mešanici sladkorja in cimeta. Dajte jih v pekač, obložen s peki papirjem in pecite približno 18 do 20 minut na 150 °C.

Ohladite in postrezite.

 

Po peki si boste zagotovo zaslužili kozarec odličnega vina. Ob cimetovih piškotih si privoščite Renski rizling pozne trgatve iz Vinske kleti Zlati grič, ki bo z lepo izraženo medeno noto krasno dopolnil piškote.

Dober tek in na zdravje!

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Recept tedna: Šparglji v rižoti iz kuskusa
Šparlji veljajo za nizkokalorično zelenjavo, ki je odlična popestritev družinskega jedilnika, saj z njimi lahko pripravi...
9
Pisana in zdravilna zelenjavna juha
Po pregrešnem decembru bo vsem v družini zagotovo prijala ta zelenjavna juha, ki poleg zelenjave vsebuje tudi zdravilne ...
6
Ne bojte se surovega mleka!
Surovo mleko je z vidika mikrobov v resnici bolj ravnovesno kot pasterizirano, saj pasterizirano in sterilno mleko gnije...
4
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...
4



Regratov med
Zdravilna rastlina regrat je poznana vsakemu. Zdravilni so listi, korenina in tudi cvetovi. Iz cvetov lahko pripravite ...
Recept tedna: Šparglji v rižoti iz kuskusa
Šparlji veljajo za nizkokalorično zelenjavo, ki je odlična popestritev družinskega jedilnika, saj z njimi lahko pripravi...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?