|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Oprosti za podočnjake, mama

Uredništvo Ringaraja.net, 25.7.2023
Ne maram materinskega dne, odkar ob rožah stoji sveča. Ni pravično. Stojim nad hladnim kamnom in se pogovarjam sama s seboj, brez povratnih informacij. Ni pravično. Prezgodaj je.

image
Zdaj je že prepozno za vse, razen da ti povem, da te pogrešam. (FOTO: Freepik.com)
/11


Vračam se v preteklost, kaj sva in kako sva, se spomniš tega in onega? Nočem se spominjati, želim, da je trenutek zdaj, želim, da vidiš, da je moj otrok že šolar. Da poveš, kako srčkan je in ali ima kaj po meni. Da vidiš, kako je empatičen. No, mogoče je to po meni.

 

Ne maram govoriti, kakšna si bil, ker se te ne spomni. In potem me spomni na mladost, spomnim se, kako si skrivaj opazovala, če če sem se ponoči že vrnila domov, ali je moj avto pred hišo, in sem ti vedno rekla, da pojdi spat, da znam poskrbeti zase. In sem te ujela, kako kukaš iz za zaveso, in minuto kasneje se pretvarjaš, da spiš. Zjutraj pa imaš podočnjake. Oprosti zaradi podočnjakov.

 

Nisva si zaslužili, da se konča tako hitro, da se nisem mogla pripraviti. Nisem si zaslužila, da ravno jaz nimam babice varuške, tiste, ki vse najbolje ve in dela najboljše palačinke. In da nimam nikogar, ki bi ga poklicala, da bi vprašala, kateri je najboljši način za znižanje temperature in koliko gramov ima žlica sladkorja. Nočem vprašati googla, hočem tebe.

 

PREBERITE TUDI: Ko nimaš otrok in si bolan, zboliš, ko jih imaš, stisneš zobe in se pretvarjaš, da se ni nič zgodilo

 

In da bi vedela, da zdaj kuham, zveni neresnično, kajne? Žal se nisem hotela naučiti, ko si mi pokazala. Oče še vedno ne je tega, kar skuham. Toliko o kakovosti.

 

Pokazati ti želim novo obleko, da mi rečeš: "Ne vem, kaj boš s tolikimi oblekami."

 

Želim, da spijeva kavo pod japonskim jabolkom. Nisva jih spili dovolj. Žal nisem imela časa. Če bi vedela, bi ga imela. In da ti povem, da zdaj delam tisto, za kar sem se izučila, kar me veseli. Samo ne bi ti govorila o boleznih. Tega je bilo tako ali tako preveč. Hudiča, kaj vse se nas je prijelo.

 

PREBERITE TUDI: Je bilo našim staršem v 80. in 90. letih lažje kot nam?

 

Zdaj je že prepozno za vse, razen da ti povem, da te pogrešam. Ko sem slekla črnino in se oblekla, da grem k tebi na kavo, sem se vrnila z vrha stopnic, ko sem ugotovila, da nimam več kam.

 

Razen hladnega kamna in upanja, da si tam, kjer te nič več ne boli, kjer nas gledaš in vidiš, kakšen šolar je postal.

 

Vir: Ringeraja.rs

 

PREBERITE TUDI: Še zadnjič


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
12
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
5
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
5
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
5



Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
Sprejemanje čustev in čustveno izsiljevanje
Popolnoma nič ni narobe, če jok spremlja bolečino, žalost (tudi pri odraslih). Vseeno pa otroka moramo naučiti, da jok n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?