|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ko imaš otroke, nisi nikoli bolna

Uredništvo Ringaraja.net, 16.2.2024
Ko nimaš otrok in si bolan, zboliš, ko jih imaš, stisneš zobe in se pretvarjaš, da se ni nič zgodilo.
Ključne besede:

image
Kajti ko si mama, si super bitje. In tako težko jim je pokazati, da si samo človek. (Freepik.com)
/11


Zjutraj sem se zbudila po uri ali dveh spanja, čeprav sem komaj odprla oči. Hčerko naj bi peljala v šolo. Rekla je, da jo boli glava. Izmerila sem ji temperaturo - 37,7.

Moja utrujenost je v trenutku izginila. Psihična je seveda ostala. A tega na srečo nihče ne vidi.

Kaj zdaj? Danes res ne gre ... Jaz sem v službi, moj mož dela v jutranji izmeni, babica ima danes obveznosti. Moja slabost je izginila kot bi jo odrezal.

Šinilo mi je skozi glavo, da jo poskusim prepričati, da ji v resnici ni nič. Dam ji sirup in je do popoldneva je v šoli.

Vem, da je to neumna in napačna ideja, ampak morda je bolje, da vadi. Enkrat / če bo mama, itak ne bo smela biti bolna.


Obstajajo ljudje, ki se, ko zbolijo, uležejo na kavč, pokrijejo z najmehkejšimi odejami, srkajo vroč čaj in gledajo svoje najljubše nadaljevanke. Dan prespijo in le počivajo. Tudi Včasih imajo koga, ki jim prinese juho ... Ampak ti ljudje zagotovo niso starši majhnih otrok.

Ko nimaš otrok, po strašni noči bruhaš vsaj še dvakrat in grizljaš toast, zleknjena na kavču. Ko imaš otroke, nimaš časa niti za bruhanje. Drisko imate, medtem ko stojijo ob vas in pravijo, da so žejni. Ne skrbite za lahko hrano, ampak kupiš pico na poti nazaj iz trgovine, da ti da moč.


PREBERITE TUDI: Ta mama popolnoma razume: Materinstvo je presneto težko


Ko imaš otroke, počivaš - v službi

Ko nimaš otrok, dobiš vročino in se uležeš v posteljo. Ko imaš otroke, vzameš najmočnejše zdravilo (dvojni odmerek, čeprav piše, da odmerjaš previdno) in že si boljša.

Ko nimaš otrok, so bolečine v pljučih potencialni tumor. Inhaliraš in počivaš. Vzameš si vsaj teden dni dopusta. Ko imaš otroke, si misliš, kaj je bolečina za tako borko, kot si ti.

Ko nimaš otrok, boleča ščitnica pomeni vsaj dva dni bolniške odsotnosti, da se umiriš. Ko imaš doma otroke, se umiriš v službi.

Ko nimaš otrok in si bolna - greš na bolniško. Ko jih imaš, tega ne storiš za ceno svojega življenja, ker moraš skrbeti za svoje otroke.

Ko imaš otroke, se ti zdi, da pravzaprav nimaš drugih težav - razen otrok. Če si bolna, tega ne boste izvedela, ker niti ne prideš do zdravnika, in četudi imaš uro ali dve prostega časa, se boš spomnila še vsaj treh obveznosti, ki so 'pomembnejše'.

Ker ženske so enostavno take - neumne ali ganljivo predane - včasih se mi zdi eno, včasih pa drugo.


PREBERITE TUDI: Še zadnjič


Počutim se slabo in narobe, ko ležim ob otroku 

Med ležanjem ob otroku se počutim tako slabo in krivo, da je ta občutek slabši od najhujše slabosti. Tako stisnem zobe in grem naprej.

Prepričana sem, da je tudi moja mama takšna, ker se ne spomnim, da je bila kdaj bolna. Tudi ko je zbolela za rakom, nikoli ni rekel, da je bolna. Vedno se je nasmehnila in rekla 'ne skrbi zame, v redu sem'.


No, vsaj imam krivca, za to, da ne pazim nase. Ona me je tako neumno naučila. In njo njena mama, in njo njena ...

Sploh ne želim pomisliti, kako se počuti hudo bolna mama, ki ne zna stisniti zob, ki jo boli do kosti in umira od bolečine ... Ki se ne zna pretvarjati in si popraviti nasmeha.


Kajti ko si mama otrokom, si super bitje. In tako težko jim je pokazati, da si samo človek. A morda bi morale. Zaradi tistih deklet, ki se šele učijo biti nadnaravna bitja - ženske.


VIR: Ringeraja.rs


PREBERITE TUDI: TEST: Si se izgubil/a v starševstvu?


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
9
Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
7
Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.
6
Premiera filma Robotove sanje
Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti.
5



BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...
7 lastnosti otrok, rojenih v aprilu
Otroci, rojeni v aprilu so trmasti, energični in naravnost obožujejo življenje.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?