|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otroci in skakanje

Uredništvo Ringaraja.net, 1.2.2010
Kadar gledamo otroke vidimo, da če le imajo možnost, skačejo po posteljah. Gre namreč za njihovo osnovno razvojno potrebo. Tako kot jim ne moremo preprečiti, da hodijo in tečejo jim ne moremo in ne smemo preprečiti, da skačejo.

image
/11


Kadar gledamo otroke vidimo, da če le imajo možnost, skačejo po posteljah. Gre namreč za njihovo osnovno razvojno potrebo. Tako kot jim ne moremo preprečiti, da hodijo in tečejo jim ne moremo in ne smemo preprečiti, da skačejo. Otrok si namreč pri skakanju pridobi določene sposobnosti in spretnosti, ki so bistvena za njegovo življenje.


Starši pač neradi vidijo, da jim otroci uničujejo postelje, zato pa so trampolini omogočili otrokom, da svobodno razvijajo svoje sposobnosti. Vrtni in sobni trampolini so nadomestili postelje in lahko tako otrok kadarkoli izživi svoje veselje do skakanja.


Otrok pri skakanju razvije mnoge svoje sposobnosti, ki bi v nasprotnem primeru lahko ostale nerazvite ali pa okrnjene. Naj naštejem nekaj najbolj očitnih prednosti, ki so jih opazili pri otrocih, ki so skakali na trampolinu:


RAVNOTEŽJE je eno prvih.

Ko stojite na tleh se vam zdi, da nimate težav z ravnotežjem, ko pa stopite na trampolin ugotovite, da vseeno ni tako. Z vsakim odrivom od površine morajo namreč možgani iskati nov center ravnotežja. Na trampolinu se nam razvija sposobnost obvladovanja svojega telesa in s tem izboljša ravnotežje.


Naslednje je razumevanje RITMA

Na trampolinu moraš ohranjati enakomeren ritem skakanja. To nam omogoča malo katera aktivnost. Ima pa pomemben vpliv na otrokove plesne, gimnastične in glasbene sposobnosti.


Bistvenega pomena je tudi KOORDINACIJA

Odraža se na mnogih področjih, kot so: pazljivost (in s tem koncentracija), drža za mizo, obvladovanje pisal, hoja in drža pri teku.


Trampolin pomaga tudi otrokom, ki se morda bojijo kakšnih drugih fizičnih aktivnosti. Daje jim občutek zadovoljstva in jih motivira, da se še bolj potrudijo.


Trampolin pa tudi bistveno pripomore k temu, kakšen atlet bo vaš otrok v prihodnosti. Kot smo omenili ima trampolin vpliv na mnoga področja koordinacije in se tem na ravnotežje, gibčnost, ritem in časovnost. Zaradi tega dajejo trampolini boljše atlete in jih mnogi vrhunski športniki uporabljajo kot pomemben del treningov.


Ravno tako sklepi postanejo bolj prožni, in pri pristankih na tleh nimajo takšnih negativni posledic na sklepe, kot pri tistih, ki na trampolinu niso skakali. Nekateri so zato sposobni preživeti težke padce brez posledic, medtem ko imajo nekateri že zaradi malo nerodnosti posledice celo življenje.


Otrokovi sklepi in hrbtenica so sicer prožni, vendar veliko težje prenašajo hude udarce. Trampolin prestreže 90% teh udarcev, ki bi jih bil drugače deležen pri katerikoli drugi aktivnosti. Tako lahko otrok brezskrbno preživi ure in ure na trampolinu brez negativnih posledic.

 

Preberi še:

Trampolin izboljša otrokovo ravnotežje in koordinacijo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako visok bo vaš otrok, ko odraste?
Vas zanima, komu bo po višini bolj podoben vaš otrok: visokemu očetu ali malce manjši mamici? Preveriti to enostavno for...
5
Otrok in nasilje v medijih
Nasilje ni samo fizično nasilje, še globlje v dušo in telo prodre groba beseda, grafična podoba nasilja, vzdušje nevzdrž...
4
Je laringitis nevaren?
Laringitis pri otroku največkrat povzroči virus. Otrok lajajoče kašlja, ima bolečine v žrelu, ob napadu pa občutek dušen...
4
Alergije pri otrocih in z njimi povezane t...
Alergije so vse pogostejši ter zelo aktualen problem. Obkroženi smo s številnimi alergeni, ki jih bodisi zaužijemo (živi...
4



Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?