|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otrok pri frizerju

Bališ Petra, 1.2.2010
Preden greste k frizerju se z otrokom pogovarjajte. Razložite mu, kdo je frizer, kaj dela, kako poteka striženje in kaj uporablja pri svojem delu.
Ključne besede:

image
/11


Če berete tole, potem po vsej verjetnosti okoli vas skače, joka ali kriči vsaj en mali nagajivi kuštravček. Če imate srečo, morda nagaja komu drugemu in vi lahko dokaj v miru preberete revijo. Vsi ti mali otročički imajo v glavi polno bistroumnih idej, ki čakajo na uresničitev in na tej bistri glavici lase. Eni malo več, drugi malo manj. Skupno vsem pa je to, da bodo morali prej ali slej »pod škarje«. Kako bomo to izvedli, pa od nas zahteva že pravo mero iznajdljivosti, ustvarjalnosti in poguma. Da bo prvi »izlet« k frizerju ostal v lepem spominu vam, vašemu otročiču in frizerju, upoštevajte katerega izmed naslednjih nasvetov.


Razložite mi, kdo je frizer

Preden greste k frizerju se z otrokom pogovarjajte. Razložite mu, kdo je frizer, kaj dela, kako poteka striženje in kaj uporablja pri svojem delu. Pokažite mu slike iz revij ali knjig. Ko boste v mestu ali v nakupovalnem središču z vašim malčkom, obiščita frizerski salon, mu ga razkažite in se dogovorite za termin striženja. Tako bo prva zadrega premagana, ko se bo na lastne oči prepričal, da ga čaka nekaj zanimivega.


Skupaj se igrajte frizerja

Doma se igrajte frizerje, otrok naj vas češe, umiva glavo in suši lase. Potem zamenjajta vlogi in bodite vi njegov frizer. Če otročiček še nima veliko las, lahko ta trenutek izkoristite in sami postrižete konice. In ne pozabite shraniti prvega kodrčka.


V frizerskem salonu

Izberite frizerski salon, ki ima poseben stolček v obliki konjičkov ali avtomobilčkov, ki so otrokom všeč in se radi usedejo nanje.

Ko otroka posedete na stol, ostanite v njegovi bližini in mu prigovarjajte, kako bo lep z novo frizuro in kako je priden. Verjemite, tudi majhni otroci radi slišijo pohvalo.

Če je vaš otrok plah, naj se usede v vaše naročje. Skupaj se glejta v ogledalo in všeč mu bo, kar bo videl.

Morda naj ga prvič k frizerju pelje nekdo drug. Zelo priročne so tete ali strici, babice in dedki …  Saj veste, skupaj po navadi počnejo prav super in posebne stvari. Skačejo po lužah, jejo sladoled pozimi in še in še … Pa naj k spisku »užitkarij« dodajo še obisk pri frizerju!


Poskusite s podkupnino

Če ne vžge nič od zgoraj naštetega, še vedno lahko poskusite s podkupnino …

In še to, če se otročiček upira in ga ne prepriča niti lizika, ki jo po končanem striženju ponudi frizer, ga nikar ne silite. Počakajte na pravi trenutek in mu za prvo silo sami skrajšajte lase. Prišel bo trenutek, ko bo sam prosil za obisk frizerja. V zgodnji puberteti so pričeske, ki jih mi odrasli več ne razumemo, zelo popularne …


Kaj pravijo mamice?

Simona, mamica Nika in Maksa

Dobro se spomnim, ko smo peljali Nika prvič k frizerju. Star je bil dve leti in pol, bilo je zelo vroče in odločila sem se, da mu postrižemo dolge kodrčke. Šli smo v bližnji frizerski salon. Frizerka je bila res v redu. Niku je najprej pokazala škarje, potem stol, ki je bil v obliki konjička in pregrinjalo, na katerem je bilo nekaj narisano ter mu razložila, kako striženje poteka. Seveda sva tudi midva možem ves čas »skakala« okoli njega in ga poskušala zamotiti na vse možne načine. Bil je res priden in na koncu nama je frizerka dala pramen las za spomin, Niku pa liziko. To je bila prava nagrada zanj. Pri mlajšemu sinu bi bilo striženje problem, če ne bi opazoval starejšega brata in če ga ne bi prej podkupili z liziko.


Maša, mamica Tea

Pri dobrem letu in pol sem ga prvič peljala k frizerju, vendar sem ga prej pripravila na to. Veliko sva se pogovarjala in razložila sem mu, kako striženje poteka. Frizer je bil prijazen in Teo je sedel v moževem naročju 10 minut popolnoma pri miru, saj posebnega stolčka niso imeli. Ves čas sva mu prigovarjala, kako je lep in priden.


Petra, mamica Inje

Inje nikakor nisem mogla spraviti k frizerju. Do tujih ljudi je zelo zadržana in zato si nisem mogla predstavljati, kako bomo striženje izpeljali. Doma sva se veliko pogovarjali in frizirali in vedno je bila za obisk pri frizerju, ampak to je bilo pa tudi vse. Trikrat sva neuspešno obiskali bližnji salon. Enkrat pa sem »misijo nemogoče« predala moji mami. Seveda nisem pričakovala preveč, a striženje je uspelo in to brez kakršnega koli pregovarjanja in problema. Stari mami se je usedla v naročje in se negibno opazovala v ogledalu. Se je pač potrdilo, da vse druge bolj uboga, kot mene.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
7
Starševska kriva vest in zakaj jo pozabiti
Vaši otroci ne potrebujejo popolne mame. Pogosto mame sploh ne potrebujejo!
7
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
4
Celiakija je dedna bolezen
Celiakija je dedna bolezen, za katero je značilna preobčutljivost na beljakovino gluten.
4



Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Med vikendom otrok ne zbujajte zgodaj
Zakaj je dobro, da otrok med vikendom ne zbujamo prezgodaj? Kako sta povezana prekomerna telesna teža in pomanjkanje spa...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?