|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Pismo mojima nedonošenčkoma: dve leti kasneje

Petra Znoj, 12.7.2021
Hvala za to, ker sta se borila. Hvala, ker sta mi pokazala, da skupaj zmoremo vse. In hvala, da sem lahko mama. Mama najbolj čudovitima dvojčkoma na celem svetu.

image
/11


Adam in Žan,

dve leti je minilo, odkar sem vaju spoznala. Že na začetku sta mi pobrala par let življenja - že na prvem pregledu, ko sem izvedela, da sta dva in potem, ker sta se mi odločila pridružiti dva meseca in pol prezgodaj.

 

Za nami sta dve pestri leti - polni čustvenih pretresov: od prvega dneva, ko sem čakala in prosila, da vama bo uspelo preživeti, pa do možganskih krvavitev, pa prekinitev dihanja, in vseh motoričnih težav in nevrologov, nefrologov, fizioterapevtov in ostalih zdravnikov.

 

Dve leti, polni trenutkov, ko me je bilo na smrt strah za vaju, dve leti trenutkov, ko sta mi kravžljala živce in dve leti, ko sem bila kronično neprespana. Moji možgani se niso več vrnili v prvotne zmožnosti - kar sicer ni najboljše glede na to, da sem po poklicu novinarka in z jezikom služim denar.

 

adam in žan

 

A hkrati sta za menoj najlepši dve leti mojega življenja. Dve leti, polni objemov, poljubov in smeha. Dve leti pristne, brezpogojne ljubezni, za katero nisem vedela, da obstaja. Dve leti, napolnjeni s čudovitimi trenutki, ko sem jokala od sreče, ko sem ploskala ob vsakem koraku, ki sta ga naredila - tako velikem kot majhnem. Dve leti, polni sladkih zmag, katere so nas pripeljale do tega, da sta pri dveh letih popolnoma zdrava fanta. Od 900 gramov na 11 kil in 1540 gramov na 13 kil. Brez bronhitisov, brez prehladov, brez vročine.

Dve leti, polni trenutkov, ko sta me s svojimi vragolijami nasmejala do solz, ko sta prvič rekla "mami", dve leti izzivov, za katere ne bi nikoli rekla, da jih zmorem.

Kar pa se tiče mojih "službenih sposobnosti", pa sta hkrati za slabše delovanje mojih možganov, "kriva" tudi za začetek projekta Junaki prvega nadstropja, ki je mojemu življenju dodal še drugačen smisel. Zgodbe, ki sem jih lahko povedala - mamice, hvala še enkrat za vse zgodbe - so moje življenje obogatile. Zgodbe o herojskih mamicah in očkih in o malih borcih, ki se tako močno borijo za svoje življenje.

 

adam in žan 2

 

In zato, Adam in Žan, hvala. Hvala za to, da sta mi pokazala, da sem močna oseba, ki prenese veliko več, kot je mislila. Hvala za to, ker sta se borila. Hvala, ker sta mi pokazala, da skupaj zmoremo vse. In hvala, da sem lahko mama. Mama najbolj čudovitima dvojčkoma na celem svetu.

Vajina mami

 

PREBERITE TUDI: BLOG: Ko carski rez boli v duši

 


 

petra znojPetra Znoj je urednica portala Ringaraja in mamica nedonošenima dvojčkoma Adamu in Žanu. Zaradi vseh zapletov pri dvojčkih, ki sta bila rojena kar dva meseca in pol prezgodaj, je skoraj diplomirala iz pediatrije in razvoja otrok.  A vendar po srcu ostaja novinarka in z veliko strastjo pripoveduje zgodbe drugih, zato tudi ureja portal nedonošenčkov Junaki prvega nadstropja, kjer so zapisane zgodbe otrok, ki so se rodili prezgodaj.

Je zagrizena razkrivalka resnice, ki včasih ni tisto, kar želimo, je pa tisto, kar potrebujemo, odvisnica od dobre kave in marmornatega kolača (pa tudi kozarca vina).   

 

 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Jezna sem, ker vzgajate otroke, ki se jih ...
Bila sem otrok v letih, ko je bilo biti otrok izjemno težko in ne želim, da bi se to obdobje ponovilo. Kljub temu, ko se...
14
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
13
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
7
Norice ali vodene koze
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
6



7 lastnosti otrok, rojenih v aprilu
Otroci, rojeni v aprilu so trmasti, energični in naravnost obožujejo življenje.
Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?