|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

NEDONOŠENČKI

Zgodbe malih junakov: Nac in Edi

Avtor: Porodne zgodbe | 15.3.2024
image

Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih se razume kot splav. Sprejeli so me na oddelek.

image

Moj pritisk je bil 180, otrokov utrip je padal. Trikrat so mi vzeli kri in urin. Imela sem anemijo in beljakovine v urinu. Bila sem žalostna in razočarana, saj sem se počutila krivo.

NEDONOŠENČKI

Zgodbe malih junakov: Neverjetni trojčki

Avtor: Porodne zgodbe | 27.1.2024
image

Takoj je sledil urgentni carski rez in v 26. tednu gestacije so se rodili naši trije junaki. Rok, Jure in Zala so bili ekstremni nedonošenčki. Možnosti za preživetje so bile zelo majhne.

image

Na EINT oddelku je bil 98 dni in potem še 8 na oddelku z mano. Domov je prišel en dan prej, kot bi moral priti na svet. 5.12 tako sva dobila najlepše možno darilo za Miklavža. Mateo je domov odšel z kisikom.

image

Inkubator pokrit s pregrinjalom z izvezenim levom. Edina je imela tako pregrinjalo. Povedala sem ji, da je to zato, ker je levinja in vem, da se bo borila. Dobila je največjo bitko življenja in hvaležna sem, da se je odločila ostati z nami.

image

V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati pozitivno energijo, a na drugi strani srce se para in joče ob izgubi in še vedno misli, da so bile le hude sanje.

NEDONOŠENČKI

Resnične zgodbe nedonošenčkov in njihovih družin

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 17.11.2023
image

Ob svetovnem dnevu nedonošenčkov je izšla nova knjiga zgodb malih borcev - od mamice malega Vasilije, ki je komaj preživela korono, do junaka Vala, ki se je rodil v 26. tednu nosečnosti. Izjemne zgodbe o pogumu in borbi.

image

Na intenzivni negi sem se zbudila v bolečinah. Sestri sta se medtem pogovarjali o obdukciji. Zastane mi dih.Takoj vprašam, kako je z mojim dojenčkom, ali je sploh živ. Hladno mi odgovorita, da ne vesta, da imata mene v negi in ne mojega dojenčka.

image

Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek mimo in da fant dobi ime, ko pride na svet živ in zdrav. Ob 13. uri se nam je pridružil Maks, težak samo 1450 gramov.

NEDONOŠENČKI

Zgodbe malih junakov: Hvaležna sem za dva zdrava otroka

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 8.10.2023
image

Resnična zgodba mamice, ki ima dva nedonošenčka, tretji angelček pa jih zgoraj čuva.

STRAN 1 OD 3

Kaj določa otrokovo krvno skupino?
Starše pogosto zanima, kakšno krvno skupino bo imel njihov otrok, še posebej, če je eden od staršev Rh negativen. Poglej...
Oprema za dojenčka 0 do 3 mesece
Na tržišču lahko najdemo poplavo različne opreme in pripomočkov za dojenčke. Preverite, kaj bo vaš dojenček takoj po roj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?