|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Polovica nosečnic je starejših od 30 let

M.H., 16.8.2023
Zadnje raziskave so pokazale, da je povprečna starost ženske, ki postane prvič mamica, danes 29,8 let. Pokazale so tudi, da ima danes več otrok poročene starše.

image
Povprečna starost je 29,8 let. (Foto: Freepik.com)
/11


Vse več žensk se za materinstvo odloča dokaj pozno, svojega prvega otroka rodijo, ko so stare 30 let ali več. V primerjavi z nekaj desetletij nazaj, ko so bile ženske s prvim otrokom samske ali pa so živele v izven-zakonski zvezi, je večina teh žensk poročenih.


Britanske statistike so pokazale tudi, da je v lanskem letu pri 30-ih rodilo svojega prvega otroka 49 odstotkov žensk. Te ženske pa so bile ob rojstvu otroka tudi veliko bolje situirane od mlajših mamic.


Povprečna starost ženske, ki prvič postane mamica je tako dosegla 29,8 let. Starost mater je pričela naraščati od leta 1975, ko je ženska prvič povila svojega otroka v povprečju pri 26,4 letih starosti.


Kot so ugotovili strokovnjaki, se starost mater povečuje predvsem zaradi tega, kar jih vse več daje prednost karieri pred družino, ker si prej ustvarijo pogoje za življenje ali ker prej preprosto nimajo dovolj prihodkov za normalno preživetje družine.


Strokovnjaki menijo, da so starejše matere bolj pripravljene na materinstvo, imajo službo, stanovanje, so poročene, odnos s partnerjem je zrel in stabilen, medtem ko se mlajše mamice veliko hitreje razidejo s partnerjem, niso poročene ali pa se potem, ko rodijo, odločijo za ločitev.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
34
Feldenkrais metoda – za lahkotno gibanje
Feldenkrais metoda ni telovadba, temveč sistem vaj, s katerimi prevzgojimo slabe vzorce obnašanja in gibanja. Zato si z ...
4
PMS - Pomoč ajurvede
Po ajurvedi obstajajo tri vrste PMS: PMS tipa vata, PMS tipa pita in PMS tipa kapha. V članku preveri, katera vrsta te m...
3
Test nosečnosti: je res 100-odstotno zanes...
Zanesljivost testa nosečnosti je med 96 in 97 odstotki, vendar pozor: samo če ga uporabimo pravilno, opozarjajo ginekolo...
3



Rak materničnega vratu
Ob tednu boja proti raku materničnega vratu (24.-30.1) v UKC Ljubljana opozorjajo na pomen preventivnih pregledov. S pra...
Ali je mogoče, da ženske tega ne vedo?!
Nedavna raziskava, ki so jo naredili na univerzi Yale, je dala zastrašujoče rezultate: ženskam so zastavili nekaj vpraša...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?