|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Posestvo Brdo pri Kranju

www.brdo.si, 9.8.2012
Posestvo Brdo pri Kranju je večini znano po obiskih visokih tujih državnikov in drugih pomembnih predsedniških sprejemih. Pa veste, da je Brdo možno obiskati tudi kar tako, ko greste z družinico na potep po Gorenjski? Čudovito je!

image
/131


Posestvo Brdo pri Kranju se nahaja le 5 km od središča gorenjske prestolnice. 

 

Izlet za vsak letni čas

Brdo je naslednik srednjeveškega grajskega posestva, ki se je po 2. svetovni vojni razbohotilo na zavidljivih skoraj 500 ha. Osrednjo točko še danes predstavlja v 16. stoletju zgrajeni prvi renesančni grad na tem območju, katerega okolico je družina Zois v 18. stoletju obogatila z baročnim grajskim parkom.

Tako kot so se v preteklih 500 letih po skrbno urejenem parku radi sprehajali plemiči, meščani in drugi imenitniki, danes naključni in napovedani sprehajalci uživajo v nepozabnih prizorih, ki jih skozi leto slika narava: brsteča, živo zelena in cvetoča pomlad, s hladno senco mogočnih drevesnih krošenj radodarno poletje, prelivajoče se barve jesenskih dni in srebrno-bela svetlikajoča se zima. Prav vsi letni časi na Brdu so lepi.

 


Vedoželjne obiskovalce (organizirane šolske in druge skupine) lahko popeljemo na voden ogled parkovnega ali naravnega dela posestva.

 

Narava vas bo presenetila

Parkovni del obsega dobrih 70 ha. Na vodenem ogledu, ki je časovno in vsebinsko vedno prilagojen skupini, vam skozi zanimivo pripoved predstavimo bogato zgodovino posestva (od plemiške posesti do protokolarnega centra), arhitekturo in umetnost v parku (grad s pristavami, hotel, kongresni center, kiparska zbirka, kozolci, čebelnjak), naše glavne dejavnosti (poslovni in kongresni turizem, gostinstvo, praznovanja, sprostitveni in rekreativni programi) in kot najbolj atraktivno, naravo. Park namreč zaznamujejo mogočni drevoredi, številne domače in eksotične rastline, več kot pol tisočletja stara ribnika z otočkoma, lokvanji, labodi, race in gosi, krapi, kačji pastirji, vedno aktivne veverice. Za eleganco skrbijo lipicanci, za domačnost pa kokoši.

Če radi spoznavate naravo, vam priporočamo fotolov ali pa ogled 400 ha velikega naravnega dela. Tja se v spremstvu našega vodnika odpravite z avtomobilom (kombijem, minibusom) ali kolesom. Kot eno od območij Nature 2000 omogoča življenje preko 1.000 različnim rastlinskim in preko 1.000 različnim živalskim vrstam. Devet ribnikov, tekoče vode, gozd, travniki in drugi življenjski prostori, številne ptice, divjad (jeleni, srne, damjaki), metulji in celo školjke so le del bogatega mozaika življenja Brda pri Kranju.

 

 

Po parku s kočijo

Parkovni del je za obiskovalce odprt vsak dan, od zore do mraka. Za vodene oglede (parka in naravnega dela) ter fotolov je potreben predhodni dogovor. Kolesa, rolerji in štirinožni prijatelji morajo ostati zunaj parka, prav tako avtomobili, za katere je urejeno veliko brezplačno parkirišče.

Na osvežitev s pijačo in domačim sladoledom, sladico ali kosilo/večerjo vabita hotelski bar in restavracija, v poletnem času pa ob koncih tedna v parku obratuje tudi letni vrt Zois.

Park ali celotno posestvo si lahko ogledate tudi nekoliko drugače - s kočijo, v katero sta vpreženi snežno beli lipicanki, če ste športnega duha, pa se odločite za trening golfa na vadišču za golf.

 

Kontaktne številke in dodatne informacije o vsem, kar bi še radi izvedeli o nas, najdete na www.brdo.si.

 

POSESTVO BRDO PRI KRANJU JE GOSTILO POLETNO FOTOGRAFIRANJE LINOVIH FOTO ZVEZDIC ZA OBRAZ JESENSKE NASLOVNICE REVIJE RINGARAJINE ISKRICE.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Znana je LINOVA foto zvezdica POMLADI!
Zaključen je 1. foto natečaj za obraz naslovnice revije Ringarajine iskrice. Vse zvezdice so čudovite, le ena pa bo zvez...
2
Splošni pogoji nagradne igre »LINOVA foto ...
Pogoji in pravila sodelovanja v nagradni igri »LINOVA foto zvezdica - obraz naslovnice ZIMSKE številke revije Ringarajin...
2
Splošni pogoji nagradne igre LINOVA foto z...
Pogoji in pravila sodelovanja v nagradni igri »LINOVA foto zvezdica" - obraz naslovnice JESENSKE številke revije Ring...
2
Splošni pogoji nagradne igre LINOVA foto z...
Pogoji in pravila sodelovanja v nagradni igri »LINOVA foto zvezdica - obraz naslovnice POLETNE številke revije Ringaraji...
2



Znana je LINOVA foto zvezdica POMLADI!
Zaključen je 1. foto natečaj za obraz naslovnice revije Ringarajine iskrice. Vse zvezdice so čudovite, le ena pa bo zvez...
Predstavljamo vam foto zvezdice ZIME
photo
Preberite si, kako praznično so bile razpoložene zvezdice, Katja, David, Žan in Taja, pa tudi nagajivi Lino, na zadnjem ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?