|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Spodbujajte raziskovalno naravo otroka in krepite njegove bralne navade

P.R., 26.1.2024
Otrokova želja po tem, da bi odkrili in izvedeli več o stvareh, ki jih zanimajo, pa jih žene k učenju, spodbuja k branju ter posledično krepi njihove bralne navade.
Ključne besede:

image
/11


Podatki mednarodne raziskave PISA kažejo, da bralna pismenost med slovenskimi šolarji upada.* Zato je ključno, da uspemo vzbuditi in obdržati pozornost otrok z zanimivimi in poučnimi vsebinami že v zgodnjih letih. Otroci so že po naravi nagnjeni k raziskovanju. Želja po tem, da bi odkrili in izvedeli več o stvareh, ki jih zanimajo, pa jih žene k učenju, spodbuja k branju ter posledično krepi njihove bralne navade. S temi aktivnostmi boste zagotovo vzbudili otrokovo zanimanje ter ga spodbudili k raziskovanju in branju.  

 

Spoznavanje živali

Skupaj z otroki si oglejte živali na kmetiji ali v živalskem vrtu. O živalih, ki so v otroku vzbudile največ zanimanja, poiščite več informacij v živalskem vrtu in na internetu. Še bolje pa je, da se odpravite v knjižnico in si izposodite knjige na to temo.   

 

spar

Z otroki obiščite muzej, kjer bodo lahko izvedeli več o preteklosti.

 

Odkrivanje zgodovine

Odlična ideja za spodbujanje raziskovalnega duha v otrocih je tudi obisk muzeja, kjer bodo najmlajši lahko podoživeli zgodovino. Spoznali in prebrali bodo lahko več o tem, kakšen je bil svet včasih, kakšni so bili takrat ljudje, kje in kako so živeli, kakšne navade so imeli, kaj so jedli, kakšna oblačila in nakit so nosili, itd.  

 

Lov na zaklad

Podajte se na lov za skritim zakladom. Na vsaki točki do cilja otroci preberejo kakšno zanimivost in rešijo uganko. Na poti do zaklada pa zbirajo na primer posamezne črke ali številke, iz katerih na koncu poti sestavijo skrivnostno geslo ali skrivno kodo, ki odpira skrinjo z zakladom. 

 

spar

Otrokovo pozornost lahko pritegnejo prijazne in zanimive vsebine, predstavljene na interaktiven način, kot je na primer zbiranje sličic v albumu.

 

Zbiranje sličic v albumu

V Sparu menijo, da lahko otrokovo pozornost pritegne ustrezna predstavitev prijaznih in zanimivih vsebin, kot je na primer zbiranje sličic v albumu. »Razlog za tako veliko priljubljenost albumov med otroki sta prav interaktivnost in atraktivna predstavitev izobraževalnih tematik,« odgovarjajo v Sparu.  

Pred kratkim so v Sparu predstavili popolnoma nov album za zbiranje sličic - Stickermania. V njem otroci skupaj s prijateljema Oskarjem in Bobom sledijo preteklosti Inkov v Južni Ameriki in odkrivajo izgubljeni inkovski zaklad. 13-letnega Oskarja bodo otroci zagotovo kmalu vzljubili, saj v nadobudnih raziskovalcih vzbuja željo po odkrivanju in učenju. Njegov prijatelj Bob pa s svojo zakladnico znanja skrbi, da tako Oskar kot njegovi sopotniki spoznavajo bogato zgodovino in zanimivosti Južne Amerike.

 

spar

Zbirajte sličice, napolnite album in odkrijte izgubljeni inkovski zaklad v Stickermanii.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Poiščite izgubljeni inkovski zaklad v Stickermanii!

V trgovinah SPAR in INTERSPAR vas čaka nova avantura - Stickermania! Zemljevid, ki sta ga na podstrešju našla Oskar in Bob, ju bo peljal po poti do izgubljenega inkovskega zaklada v Južni Ameriki. Zbirajte sličice, napolnite album in odkrijte zaklad skupaj z njima!

Za vsakih 10 € nakupa prejmete paket 5 sličic. Z nakupom izbranih izdelkov pa vsak teden prejmete dodaten zeleni paket nalepk.** Sličice lahko tudi kupite – modri paketek s 5 sličicami je na voljo za 0,60 €.

 

**Velja za imetnike SPAR plus kartice.    

 

Z igro do novih znanj in privlačnih nagrad 

Manija zbiranja nalepk in iskanje zaklada se nadaljujeta tudi v spletni nagradni igri Stickermania. Otroci lahko v zabavni in poučni igri raziščejo pet različnih lokacij Južne Amerike, pri čemer morajo Oskarju in Bobu pomagati preteči čim daljšo razdaljo in pri tem pravilno odgovoriti na vprašanja. Vsak teden na novi lokaciji poiščite izgubljeni zaklad ter se v žrebu potegujte za super nagrade: sestavljanka Stickermania ali enodnevna družinska vstopnica za ZOO Ljubljana. Največji pustolovci pa lahko z nekaj sreče v žrebu zadenejo tudi super nagrado: letno vstopnico za ZOO Ljubljana. 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

*Vir: OECD (2023). PISA 2022 Results (Volume I): The State of Learning and Equity in Education, PISA, OECD Publishing, Paris. Dostopno na: https://doi.org/10.1787/53f23881-en

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
5
Ideja za vikend: Strašljive lučke za noč č...
Preverite top ideje, kako si lahko letos ustvarjalno popestrite prihajajočo noč čarovnic. Z otrokom ustvarite strašljive...
5
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
4
Udarec v glavo: kako resna poškodba je?
Ko se otrok udari v glavo, je zanj in tudi za starše lahko to precej neprijetna izkušnja, ampak brez skrbi - pogosto vse...
4



Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov ra...
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov raz...
Nepozaben otroški raj za praznovanja rojst...
V PLANETU LOLLIPOP je za sproščeno vzdušje in varno zabavo vaših najmlajših odlično poskrbljeno.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?