|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Študija je dokazala: Stari starši, ki skrbijo za vnuke, živijo dolgo

Uredništvo Ringaraja.net, 5.5.2021
Znanstveniki so objavili novo študijo, ki potrjuje, da stari starši, ki skrbijo za vnuke, živijo dlje kot tisti, ki tega ne počnejo. To je dobra novica za vse stare starše, da o starših, ki potrebujejo počitnice, niti ne govorimo!
Ključne besede:

image
Spomnite stare starše, da so ljubljeni in da se skrb, ki jo izkazujejo, razlikuje od katere koli druge ljubezni, ki jo bodo deležni vaši otroci. (FOTO: Freepik.com)
/11


Študija je dejansko pokazala, da imajo stari starši, ki so na nek način "varuške", za 37 odstotkov nižje tveganje smrtnosti v primerjavi z odraslimi iste starosti, ki nimajo tovrstne oskrbe in odgovornosti.

 

To je super! Takoj pokličite mamo in jo prosite, naj pride popazit otroke!

Povejte ji, da stari starši, ki skrbijo za vnuke, živijo dlje.

 

Znanost še vedno ne more v celoti razložiti, zakaj je pri starih starših, ki preživijo več časa s svojimi vnuki, nevarnost smrti drastično manjša. Za zdaj znanstveniki le ugibajo, kaj je razlog za to, in so na dobri poti, da to pojasnijo.

Verjamejo, da čas, preživet z vnuki, ustvarja smisel in pomaga tudi pri ohranjanju telesne in duševne aktivnosti starih staršev.

 

PREBERITE TUDI: Otrok bi moral biti na prostem 4 do 6 ur VSAK DAN

 

Kdor je kdaj bil z otrokom več kot nekaj minut, bo to popolnoma razumel.

Ni presenetljivo, da je tovrstna življenjska energija zdravilna in zdrava.

 

Povabite starše, naj več časa preživijo z vašimi otroki

 

Nekateri stari starši preživijo z vnuki manj časa, kot bi si v resnici želeli.

Razmislite o tem z njihove perspektive. To je velik izziv tudi zanje.

 

Dojenčki jokajo in si želijo svoje mamice.

 Že dolgo je bilo, ko so stari starši imeli svoje otroke. Nimajo toliko potrpljenja, kot je potrebno za nego dojenčka. Obstaja razlog, zakaj narava omejuje našo skrb za dojenčke, ko se staramo!

 

Otroci rušijo vse pred sabo in imajo neomejen izvor energije. 

 Stari starši se morda počutijo, kot da nimajo dovolj moči. Poleg tega njihove hiše verjetno niso povsem prilagojene otrokom.

 

PREBERITE TUDI: Kako otroku predstaviti demenco?

 

Osnovnošolski otroci so pogosto v svojem svetu.

Stari starši se lahko vnukom zdijo nezanimivi. Skrbi jih lahko, da otroci ne bodo navdušeni nad preživljanjem časa z njimi, ker se z njimi ne morejo igrati tako kot njihovi prijatelji.

Vaša naloga je pomagati starim staršem razumeti, da je njihov prispevek k življenju vaših otrok neizmeren. Ni važno, ali imajo posebne spretnosti ali sposobnosti, stari starši so neverjetno pomemben del ekipe, ki je potrebna za vzgojo srečnih, zdravih odraslih.

 

Spomnite stare starše, da so ljubljeni in da se skrb, ki jo izkazujejo, razlikuje od katere koli druge ljubezni, ki jo bodo deležni vaši otroci.

Večina nas ima čudovite spomine na odraščanje z babico, ki je mislila, da smo svetlejši od lune, in z dedkom, ki nas je naučil žvižgati.

Ti spomini trajajo celo življenje.

 

Na koncu pokličite stare starše in jim povejte, da jih imate radi in da jih potrebujete.

Če so že vpleteni v življenje vaših otrok, jih pokličite in jim sporočite, da bodo verjetno živeli dlje.

Nasmejali jih boste, kajne?

 

Vir: kitchenfunwithmy3sons.com, Ringeraja.rs

 

PREBERITE TUDI: Kakovosten odnos z otrokom: 10 zlatih pravil


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
8
Strah pred tujci pri dojenčku
Kaj storiti, ko nam dojenček pokaže, da ga je strah nove osebe, ki je prišla na obisk, zdravnika, babice ali prodajalca ...
6
Čemu se smeji dojenček?
Pa kaj zato, če prvi nasmeh še ni hoten - mladi starši smo nad dojenčkovim nasmehom očarani, saj je sladek obet prijetni...
5
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
4



Prvi sprehod z novorojenčkom
Kdaj prvič ven z novorojenčkom? Mamice, ki ste rodile poleti ste se spraševale, če ni prevroče, med tem ko se mamice, ki...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?