|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Starševstvo naju je popolnoma spremenilo

Uredništvo Ringaraja.net, 28.5.2021
Ampak to verzijo ljubim še bolj.
Ključne besede:

image
Starševstvo naju je popolnoma spremenilo (FOTO: Freepik.com)
/11


Mojemu možu,

 

Spoznala sva se, ko sem imela 22 let. Začela sva graditi skupno življenje. Postala sva najboljša prijatelja, navijača, svetovalca in zavetje pred nevihto. Skupaj sva se smejala, skupaj jokala in stala pred vsemi ljudmi, ki so nama pomembni, ter obljubila, da bova ostala skupaj, dokler eden od naju ne umre.

 

Besede sva izgovorila brez ironije in obotavljanja, saj sva vedela, da težave, s katerimi se lahko srečava v življenju, nikoli ne bodo dovolj, da bi naju zlomile, čeprav nisva popolna.

 

In ljubček, niti slutila nisem, kaj naju čaka v prihodnosti. Toda vedela sem, da želim to doživeti samo s teboj.

 

Potem sem zanosila! In ko se je rodil najin sin, sem se čudila dejstvu, da sva naredila osebo. Ti in jaz. Iskreno mi je še vedno čudno tudi pet let kasneje.

 

PREBERITE TUDI: To je za očete, ki ste vedno tu, ob otroku

 

Slišala sem, da so ženske povedale, da so se v moža znova zaljubile, ko so ga videle kot očeta. Tudi jaz te rada opazujem, da si očka - ampak prav tako, kot je bila zame preobrazba, da sem postala mama, je bilo zate, da si postal oče. In nekaj časa sva potrebovala, da sva spoznala nove različice sebe.

 

Sodelovala sva - večinoma v isti ekipi - in si delila toliko lepih lekcij in izkušenj. Ko ste prvič starš je vse novo! In ta nova dinamika treh nas je vsekakor vrgla iz tira - nisem bila vajena deliti tvoje pozornosti z nekom drugim in nisem bila vajena deliti svoje pozornosti z nekom drugim kot s tabo.

 

Nekaj ??let je trajalo, da sva to dosegla. Mislim, da preden sva postala starša, nisva imela velikih stvari, okrog katerih se ne bi strinjala. Vrglo me je iz tira, ko odnos ni bil harmoničen. A tako, kot sva na tisti čudoviti poročni dan v septembru obljubila, sva našla pot nazaj. Ostala sva v isti ekipi.

 

In potem sem spet zanosila.

 

Že sva načrtovala veliko življenjsko spremembo - selili se na drugo stran države, da bi začela na novo, znova zagnala svoje podjetje in ustvarila novo prihodnost. Tokrat nisem imela lahke nosečnosti. In na splošno se mi je zaradi mnogih razlogov življenje zdelo težje kot kdaj koli prej.

 

Rodila se je najina hči in ni trajalo dolgo, da me je poporodna depresija "ukradla", in to za veliko dlje, kot bi si morala dopustiti. Bilo me je strah poiskati potrebno pomoč in pustila sem, da me je močno pretreslo. Resnično mi je žal za to. Žal mi je predvsem, da včasih pustim, da dobi najboljše od naju.

 

PREBERITE TUDI: Drago dete, včasih pozabim, kako zelo sem srečna

 

Lahko je ljubiti partnerja, ko sta samo dva. Takrat najine prioritete niso bile preizkušene - ti si bil na vrhu mojega seznama, jaz pa na vrhu tvojega. Vendar starševstvo življenje nekoliko bolj zaplete. In ko so vaši otroci majhni in popolnoma odvisni od vas, je veliko dni, ko preprosto ne ostane ničesar za kaj ali kogar koli drugega.

 

Ljubi, zdaj sva v njem. Res v njem. To so pasti za starše. Otroška leta. Ta leta nas lahko izoblikujejo ali zlomijo. In drzno bom rekla: mislim, da naju oblikujejo.

 

Učiva se, kako bolje komunicirati. Kako najti skupni jezik, ko se ne strinjava glede resničnih stvari, na primer načina, kako želiva vzgajati svoje otroke. Ne vlagava samo v rezultat, ampak tudi v kratkoročni učinek. Sva ekipa.

 

Razmišljava o prihodnosti. Ne samo o zabavnih stvareh, ampak tudi o težkih, kot so gradnja hiše, življenjsko zavarovanje in sredstva za šolanje otrok. Morava čez sebe, da najinim otrokom omogočiva udobje in priložnosti. Vedno sva trdo delala, vendar vložki še nikoli niso bili tako visoki.

 

Veš, da sem optimistka, sanjačica, ??medtem imaš ti sebe za realista, toda mislim, da se lahko strinjava glede tega: ko sva šla skozi težke stvari skupaj, se je pokazalo, da sva močnejša od težkih stvari. Lahko greva skozi to. Prebrodiva lahko karkoli. Dokler sva skupaj.

 

Materinstvo me je spremenilo. Očetovstvo te je spremenilo. In to, da imava otroke, je popolnoma spremenilo najin zakon. Nikoli več ne bova takšna, kot sva bila na poročni dan.

 

Čas teče naprej - samo naprej. Pogrešam brezskrbno različico "naju", vendar mi je ta različica še bolj všeč. Ker veva, iz kakšnega testa sva.

 

Prepričana sem, da se bo v najinem življenju pojavilo še veliko ovir, ki bodo spremenile najin zakon. Nikoli pa nisem bila bolj samozavestna, da bova, karkoli že bo, našla pot skozi to - skupaj.

 

Vir: Mary Barnes, Mother.ly

PREBERITE TUDI: Dragi mož, nekoč bova vse to pogrešala


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
18
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
14
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
6
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
5



Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?