|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Takšni so januarski otroci

Uredništvo Ringaraja.net, 15.1.2020
Preverite zabavna, pa tudi znanstveno dokazana dejstva o otrocih, rojenih januarja.

image
Dečki, rojeni januarja, so pogosteje levičarji.
/11


Na to, kakšen bo otrok oziroma kakšne osebnostne lastnosti bo imel, seveda najbolj vplivajo tako geni kot vzgoja oziroma okolje.

Pa vendar deloma vplivajo tudi planeti (v kakšnem medsebojnem položaju so, ko se otrok rodi, kar nanj vpliva kot neke vrste fotografija) in to, v katerem letnem času oziroma mesecu je otrok privekal na svet.

Zbrali smo nekaj zabavnih, pa tudi znanstveno dokazanih dejstev o januarskih otrocih.

 

1. Bolj "skulirani"

Pregovor pravi, da kar te ne ubije, te ojača. Kar več kot očitno velja tudi za otroke, rojene v januarju. 

Študije so namreč pokazale, da so ljudje, rojeni v zimskih mesecih, manj razdražljivi in imajo manjšo nagnjenost k spreminjanju razpoloženja oziroma muhavosti kot ljudje rojeni v drugih letnih časih.

 

2. Januarski dečki so pogosteje levičarji

Študija dunajske univerze je pokazala, da za moške (in ne tudi ženske), rojene januarja, novembra in decembra, velja večja verjetnost, da bodo levičarji.

Na to, ali bo otrok desničar ali levičar, seveda ne vpliva le mesec rojstva. Toda, če ste starša januarskega dečka, se je morda dobro vsaj malo informirati o primerni opremi za otroka levičarja.

 

PREBERITE TUDI: Otrok levičar

 

3. Enako nagnjeni k prehladom kot ostali dojenčki

Znanstveniki na medicinskem oddelku na kolumbijski univerzi so ugotovili, da januarski dojenčki kljub mrazu in zimskim vurisom niso nič bolj nagnjeni k viroznim obolenjem

Toda v drugi študiji na isti univerzi pa so ugotovili, da obstaja povezava med nizko izpostavljenostjo sončnim žarkom v pozni nosečnosti in povečanim tveganjem za diabetes tip dva, zato morajo biti mame januarskih dojenčkov na to posebej pozorne. 

 

4. Najbolj aktivni športniki v razredu

Otroci, ki so rojeni januarja, so po navadi v razredu med najstarejšimi, zaradi česar so v prednosti tudi kar se tiče športa.

Raziskave so namreč pokazale, da so med najbolj aktivnimi športniki, ki se ukvarjajo z različnimi športi, po navadi to prav najstarejši otroci v razredu.

 

PREBERITE TUDI: Zlata pravila za pravilen gibalni razvoj dojenčka

 

5. Bolj ustvarjalni in z več domišljije

Znanstvena študija iz leta 2015, o kateri je poročala ameriška tedenska revija Time, je pokazala, da ljudje, rojeni januarja in februarja, kažejo višjo stopnjo ustvarjalnosti in domišljijskega reševanja težav.

Ko se vam bo torej naslednjič v službi zataknilo pri kakšnem projektu, za pomoč in nasvet zaprosite sodelavca ali sodelavko, rojeno januarja ali februarja.  

 

6. Pogosto se poročijo s škorpijonom oziroma škorpijonko

Nedavna interdisciplinarna raziskava je pokazala, da se moški, rojeni v drugi polovici januarja, 2,3-krat bolj pogosto poročijo z žensko, rojeno konec oktobra.

To potrjuje tudi astrologija, saj za partnerstvo med vodnarjem in škorpijonom velja, da gre za zelo privlačno in strastno razmerje. Ki pa se žal pogosto konča z ločitvijo, če ne uspeta premagati medsebojnih negativnih napetosti.   

 

PREBERITE TUDI: Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...

 

7. Najpogosteje postanejo zdravniki ali računovodje

Dva najbolj pogosta poklica, v katerih pristanejo ljudje, rojeni januarja, sta poklic zdravnika in računovodja.

To seveda ne pomeni, da je treba otroka spodbujati k tema dvema poklicema, saj mora vsak otrok sam začutiti, kateri poklic ga "kliče".

Kot kaže statistika, pa obstaja najmanjša verjetnost, da bo januarski otrok postal nepremičninski agent.

 

8. Njihovi srečni števili sta 4 in 22

Januarski otroci so astrološko samostojni, disciplinirani in organizirani rojeni vodje - kozorogi, če so rojeni do 20. januarja. Ali čustveni in humanitarni vodnarji, če so rojeni po 20. januarju.  

Čeprav so rojeni v prvem mesecu leta, njihovo srečno število ni enica, temveč sta to 4 in 22. 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

VIDEO: Črpanje mleka brez prsne črpalke
Naučite se iztisniti mleko iz dojke brez uporabe prsne črpalke s, tako imenovano, marmet tehniko stiskanja. Poglejte si ...
4
Dojenček ali otrok na poroki – DA ali NE?
Medtem ko nekateri menijo, da majhni otroci zaradi preglasne glasbe in gneče nimajo kaj delati na porokah, druge mamice ...
3
Test otroških vozičkov: Katerega izbrati?
Otroški voziček je eden večjih in pomembnejših nakupov ob rojstvu otroka, saj je pogosto v uporabi. Starše pri izbiri pr...
3
Zaščitite se pred UV žarki
Pred nami so pomladni in poletni dnevi, sončni žarki nas vse močneje grejejo. Ugodno vplivajo na naše počutje, spodbujaj...
3



Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?