|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Teden otroka

Miriam Kalan, 2.10.2023
Mene pa v Tednu otroka najbolj nagovarja misel »Vse za otroka in nič namesto njega«. Vodilo, ki spodbuja k samostojnosti in zajema omenjeno varno okolje za delanje napak.
Ključne besede:

image
Ta teden obeležujemo teden otroka. (Foto: Freepik.com)
/11


Že od leta 1954 nas Zveza prijateljev mladine Slovenije spodbuja k programu Teden otroka in nam predlaga simpatične aktivnost s še bolj aktualnimi, otrokom in mladim zanimivimi ambasadorji. V letošnjem letu nas nagovarja dr. Miha Kos, ki nas spodbuja k »ustvarjanju varnega okolja za delanje napak«. Seveda boste vse to in še več našli na spletu.

Mene pa v Tednu otroka najbolj nagovarja misel »Vse za otroka in nič namesto njega«. Vodilo, ki spodbuja k samostojnosti in zajema omenjeno varno okolje za delanje napak. Odrasli smo podpora, spodbuda in pomoč, ki jo otrok potrebuje, da se sooči z izzivi, ki jih zmore, če tudi v to še ni ali nismo prepričani.

 

PREBERITE TUDI: Zakaj smo starši jezni, ko otroci ne poslušajo?

 

V tem tednu se z veseljem spomnim na lepe trenutke mojega otroštva in če se tudi v vaših, bolj kot materialnost, najdejo sodelovanje, smeh, skupaj opravljeno dobro delo, izlet, mogoče peka piškotov, ali cel polom, ki se je končal popolnoma drugače … je morda to krasna priložnost, da ga s pomočjo vaših malčkov ponovno obudite. Ne pozabite povedati vaše zgodbe in prisluhnite vašim »zakajčkom«, ki vas bodo presenetili.

Želim vam prijeten teden,

Vzgojiteljica Miriam

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

10 stvari, ki jih otroci potrebujejo in 10...
Kaj otroci resnično potrebujejo in česa ne? Preberite, si zapomnite in delite s starši, ki jih poznate.
7
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
6
Ne želim biti gospodinja
Ni strašno, če včasih kosilo ni pripravljeno, obstajajo tudi hitro pripravljeni obroki. Svet se ne bo ustavil, če posodo...
5
BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
5



BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?