|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Terapevtski center KROG

Petra Logar, 7.12.2010
Inštitut KROG je zasebni neprofitni zavod, ki nudi terapevtsko pomoč in podporo posameznikom, parom, otrokom in družinam, ki se soočajo z izzivi in težavami v osebnih, medosebnih in družinskih odnosih, pri vzgoji ter najrazličnejših duševnih stiskah.

image
/11


V inštitutu KROG nudijo tudi terapevtsko oporo pri razreševanju zlorab, pri izboljšanju samopodobe, premagovanju težav ob novonastalih življenjskih situacijah (ločitev, smrt v družini, brezposelnost, stres, bolezen ...).

 

Terapije izvajajo v obliki individualnih terapij, svetovanj, delavnic in terapevtskih skupin.

Terapija poteka po relacijsko družinskem modelu terapije. Temelji na globinskem in trajnem preoblikovanju (medgeneracijskih) vzorcev vedenja, čutenj in mišljenja v (intimnih) odnosih, kar zagotovo vodi v spremembo kakovosti življenja in zdravja.

 

Terapija

 

Terapija je individualno delo s terapevtko ali terapevtom. Pomeni individualno psihološko pomoč in podporo posamezniku, paru in družini. Poteka po relacijsko družinskem modelu terapije.

 

«S terapevtko ali terapevtom se srečujemo enkrat tedensko za eno uro (stalen termin). Poteka v trimesečnih ciklusih (12 srečanj), ki se glede na želje in potrebe ponavljajo. V terapevtsko obravnavo smo lahko vključeni od treh mesecev pa tudi do dveh let,« nam je povedala psihologinja Janja Frelih Gorjanc.

 

 

Individualna terapevtska obravnava je namenjena vsem, ki se srečujejo z izzivi v medosebnih odnosih ali družini, ki želijo izboljšati svoje odnose s soljudmi (partnerjem, starši, otroki, sodelavci ...), ki želijo izboljšati svoje zdravje in kvaliteto življenja, ki želijo izboljšati samopodobo in samozavest, ki želijo poglobiti in razširiti svojo duhovnost, ki so se znašli v stiski in sami ne vedo naprej, ki se spopadajo z življenjskimi izzivi v zvezi z:

razvezo, smrtjo v družini, konflikti v odnosih, težavami z otroki, poporodno depresijo, brezposelnostjo, boleznijo, drogo, alkoholom, motnjami hranjenja, spolno, čustveno in fizično zlorabo, samomorom, depresijo in drugimi psihičnimi težavami ...

 

Svetovanje

 

Ko se znajdete v stiski ali pred problemom, ki mu sami niste kos, je smiselno poiskati pomoč. Ob tem se vam zastavlja veliko vprašanj: Zakaj se mi to dogaja? Kaj sam prispevam k temu? Kaj lahko naredim? V kateri smeri naj iščem rešitev? H komu naj grem po pomoč? Bo dovolj samo nasvet ali naj se odločim za individualno terapijo, bi bila boljša skupina ali delavnica? Na ta in vsa podobna vprašanja vam bodo svetovali in pomagali najti za vas prave odgovore.

 

»Svetovanje vam lahko pomaga do boljšega razumevanja, kje ste in kaj narediti, da bi se premaknili v želeno smer. Nekaterim to zadošča in potem potrebne korake zmorejo sami. Drugi potrebujejo pogostejše ali dolgotrajnejše oblike pomoči. Če ste glede tega v dilemi, se je verjetno smiselno najprej odločiti za svetovanje.

Ker samo s svetovanjem ne moremo doseči pomembnejših sprememb, sta v obdobju treh mesecev smiselni največ 2 srečanji. Svetovanje namreč ne more blažiti ali odpravljati vzrokov, ki nam preprečujejo, da ne vidimo pravih korakov ali jih ne zmoremo. Dostop do teh globokih in praviloma nezavednih vzrokov je možen samo z individualno, partnersko, družinsko ali skupinsko terapijo. Povedano bolj enostavno: predavanja, delavnice in svetovanje vam bodo pomagali razumeti kaj spremeniti in v katero smer korakati. S terapijo pa boste odstranili nezavedne vzroke, zaradi katerih teh korakov zaenkrat še ne zmorete sami. Pri tem pa vas bo terapevt ves čas podpiral in spremljal, da bi bila ta vaša nova pot manj naporna in bolj varna,« je povedal svetovalec Izidor Gašperlin.

 

Kako do njih?

 

Pokličite jih lahko na telefon 04 / 23 66 088 (telefonski odzivnik) in pustite svojo telefonsko številko. V najkrajšem možnem času vas bodo poklicali nazaj.

 

Pišete jim lahko na info@zdi-krog.si.

 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
6
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
4
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
4
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
3



Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?