|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tkivne soli - Uporaba pri otrocih

Helena Primic, 17.2.2024
Tkivne soli so naravne, telesu lastne sestavine celic, ki so nepogrešljive za njihovo pravilno delovanje celic. Če jih primankuje, se pojavijo različne težave, zato jih je dobro dodajati. Tudi otrokom.

image
Če je otrok zaradi stresa hiperaktiven in težko zaspi, mu lahko pomaga tkivna sol Magnesium Phosphoricum. (Foto: Freepik)
/11


"Zaprti vrtci in šole, pomanjkanje socializacije, druženja, igre in zabave se odraža v globokih stiskah otrok. Veliko staršev mi piše in me sprašuje, kako otroku pomagati pri težavah, kot so anoreksija, bulimija, motnje pozornosti, kako mu pomagati obvladovati stres ali pri hiperaktivnosti, nespečnosti, depresiji in celo črnih mislih o samomoru," nam je zaupala naturopatinja Erika Brajnik iz naturopatskega centra Saeka.

Brajnikova staršem v teh težkih časih predlaga, da najprej s kakovostnimi probiotiki poskrbijo za otrokovo zdravo črevesje, ki so drugi možgani in sedež imunskega sistema, poleg tega pa lahko otroku pomagajo tudi s celičnimi mineralnimi oziroma tkivnimi solmi. 

 

PREBERITE TUDI: Kaj jesti ob prehladu?

 

Kaj so tkivne soli?

Celične mineralne soli oziroma tkivne soli so naravne, telesu lastne sestavine celic, ki neposredno vplivajo na mineralno ravnovesje celic, v celicah uravnavajo oskrbo s hranili in kemične procese ter so tako nepogrešljive za pravilno delovanje celic.

Če celice nimajo zadostne količine mineralov, se veliko funkcij upočasni, kar se kaže v obliki različnih težav - od utrujenosti do bolečin v križu.

Dr. Schüssler je v že 19. stoletju odkril, da poznamo 12 življenjskih oziroma temeljnih tkivnih soli, ki spodbujajo določene organske funkcije. Njegovi nasledniki pa so s sodobnimi metodami odkrili še 15 dodatnih celičnih mineralov, ki se že desetletja uporabljajo za krepitev zdravja.

Tkivne soli so pripravljene na poseben način (trituracija) v obliki tabletk, ki se raztopijo v ustni sluznici, najbolje pod jezikom. Tako jih telo najbolj učinkovito prejme v krvni obtok in nato v celice.

Tkivne soli lahko uporabljajo tako starejši in bolniki kot nosečnice in dojenčki oziroma otroci. Brajnikova svetuje, da če tkivne soli uporabljate pri otrocih, da jih dozirate dve zrni trikrat na dan.  

 

PREBERITE TUDI: Nemiren otrok - Pomoč naturopatije

 

Pri kateri težavi katero tkivno sol?

Pri naturopatinji Brajnikovi, ki ima bogate izkušnje z uporabo tkivnih soli tudi pri otrocih, smo preverili, katere tkivne soli so med najbolj priporočljivimi pri posameznih težavah otrok.

 1) Trma in zaprtost vase. Calcium Flouratum (New Era št. 1): za otroke, ki so zaprti vase, trmasti, ne sprejemajo in upoštevajo mnenja staršev, pomaga pri koncentraciji pri učenju.

2) Prestrašenost in nesigurnost. Tkivna sol Calcium Phosphoricum (New Era št. 2) je primerna za fizično in čustveno šibke otroke, ki potrebujejo veliko podpore, so neješči, nesigurni vase, prestrašeni in raztreseni ter potrebujejo pomiritev. 

3) Za lažje učenje. Tkivna sol Ferrum Phosphoricum (New Era št. 4) pomaga prenašati kisik po celicah, zato je odlična pomoč pri učenju, saj omogoča lažjo koncentracijo ter daje moč in pogum.

4) Pri psiholoških motnjah. Tkivna sol Kalium Phosphoricum (New Era št. 6) je primerna za vse otrokove težave, ki so vezane na psihološke motnje: depresija, fobije, strahovi, razdražljivost, škrtanje z zobmi in zbujanje zaradi nočnih mor.

5) Krči, tiki in jecljanje. Tkivna sol Magnesium Phosphoricum (New Era št. 8) je odlična pri krčih ali tikih zaradi stresa, pri jecljanju, za pomiritev pri hiperaktivnosti in kot pomoč pri nespečnosti.

6) Za sladkosnede in zakisane otroke. Tkivna sol Natrium Phosphoricum (New Era št. 10) je odlična pomoč za otroke, ki v tem izrednem času radi posegajo po sladkarijah, kar povzroča zakisanost telesa in hiperaktivnost. Ta tkivna sol namreč uravna pH v telesu, pomaga pri lažjem odvajanju strupov in pripomore k bolj čistim mislim.

7) Za moč in večjo osredotočenost. Tkivna sol Silica (New Era št. 12) je primerna za krepitev imunskega sistema, za uravnavanje pH v telesu ter za moč in odločnost, prav tako pa prizemlji v primeru dekoncentracije in zasanjanosti pri šolanju na daljavo.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
8
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
5
Povijanje v štručko (swaddling)
Če je vaš dojenček nemiren, pogosto joka in ne more spati, potem ga lahko poskusite umiriti tako, da ga povijete v štruč...
5
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...
5



Kaj pomeni, če je vaš dojenček hipoton?
Hipotonija pri dojenčku pomeni, da ima nižji mišični tonus, kar se kaže s počasnejšim krčenjem mišic pri dražljaju. Kdaj...
Zamašen nosek pri dojenčkih
Nos je pomemben del dihalnega sistema in zato ni nenavadno, da nam in še posebej otrokom zamašen nos povzroča precej pre...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?