|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

To so stvari, ki jih v porodnišnici ZASE nujno potrebuješ

P.Z., 19.1.2024
Še malo in napočil bo dan, ko boš spoznala svoj zaklad. Da boš popolnoma pripravljena, je tukaj seznam, kaj vse potrebuješ vzeti v porodnišnico ZASE.

image
/11


Draga moja,

Včeraj sem razmišljala, kako hitro je minilo teh 9 mesecev od tistih dveh črtic pa do tega, da sem na prsi dobila najlepšega fantka na svetu. Spomnim se, kot bi bilo včeraj, kako sva sedeli na kavi, ko sem ti povedala za nosečnost in kako si se veselila z mano, čez mesec dni pa sem se jaz veselila s teboj in tvojima dvema črticama. Očitno je nosečnost med najboljšimi prijateljicami res "nalezljiva". Pa še - tako kot sva načrtovali, bosta moj fantek in tvoja punčka en mesec narazen, kar seveda pomeni, da bosta najprej najboljša prijatelja, potem se bosta zaljubila in midve bova skupaj čuvali najine vnuke. 

No, dovolj sanjarjenja. Ravnokar sem se vrnila iz porodnišnice, zato ti moram NUJNO povedati vse. Najprej - ja, boli, ampak je vredno. Vem, da nima smisla, da ti govorim, da ne bodi nervozna, da bo vse v redu, ker vem, kakšna živčna razvalina sem bila jaz. Ampak ko se enkrat začne, pozabiš na vso živčnost. Moja izkušnja poroda je bila neprecenljiva in ne moreš verjeti, kako je svet drugačen, ko v rokah držiš novo bitje – čisto tvoje.

Veselim se, ko bo na telefonu zapiskalo sporočilo, ko boš poslala prvo sliko svoje princeske. Potem pa sem ti na voljo, če me boš potrebovala. Kljub temu, da je to najlepši trenutek v življenju, pa hkrati tudi zelo boli, krvaviš, neprespana boš in kadarkoli potrebuješ ramo, da se nasloniš, me lahko pokličeš (kar upam, da veš, saj to velja že celo življenje).

Ko sem v porodnišnici dojila ob 3 zjutraj (ja, to se bo dogajalo), sem pomislila, da bi ti lahko dala majhno darilce še preden se rodi tvoja princeska. In tukaj je. To je seznam, kaj vse moraš vzeti s seboj v porodnišnico - zase. Ker tega ti nihče ne bo rekel, ampak je res, zelo je pomembno, da imaš ti vse potrebne, zanesljive in kvalitetne izdelke za svojo nego, da boš lahko poskrbela tudi za dojenčka. Ker sem prvič rodila, sem seveda seboj v porodnišnico vzela čisto vse, kar sem mislila, da bom potrebovala in potem je bilo vsega preveč. Zato, draga moja, to je tvoje darilo - seznam stvari, ki jih kot mamica potrebuješ v porodnišnici.

 

Potrebuješ:

- Vse zdravstvene dokumente: kartico in napotnico ginekologa

- Pripomočke za osebno nego: zobno krtačko, pasto, milo, šampon, kremo za obraz in telo, glavnik.

Ne pozabi vložkov! Jaz ti svetujem, da spakiraš predloge Maternity Pads, ki so vpojne predloge, zasnovane z mamice, za učinkovito zaščito v obdobju poporodne čišče ali pri težavah z nehotenim uhajanjem urina v času nosečnosti ali po porodu. Res so visoko vpojni, narejeni iz zračnih materialov, mehki in zanesljivo zaščtijo pred iztekanjem. Jedro je narejeno iz 100 % celuloze in SAP, imajo Top Dry sistem, ki zagotavlja hitro vpijanje tekočine in posledično suho površino, ki je v stiku s kožo, poleg tega pa imajo še nevtralizator vonja, ekološko oznako Nordic Swan Ecolabel, FSC-certificirana vlakna v vpojnem jedru, so brez lateksa in elementarnega klora in seveda dermatološko testirane.

 

Pripomočke za dojenje: nedrček za dojenje, nastavke (če jih boš slučajno potrebovala) in pa blazinice za dojenje.

NUJNO s seboj vzemi tudi mazilo za zaščito bradavičk, ker ga boš potrebovala. Jaz sem vzela Zaščitno mazilo ABENA, ki ti ga zelo priporočam, saj je izjemno kvalitetno, izdelano je iz 100% lanolina.  Zaradi povsem naravnih sestavin ga ni trebaizpirati pred dojenjem. Res je dobro blažil, negoval in preprečeval izsušenost, uporabljala sem ga tudi za nego ustnic. Ne vsebuje barvil, dišav in drugih dodatkov in nima izrazitega vonja, pa še  priročno je pakiran (50 ml).

 

abena

 

- Oblačila: copati, mehka, udobna oblačila (ne pozabi tudi oblačil, v katerih boš šla domov).

Svetujem ti, da vzameš Mrežaste hlačke Abena Fix Net – predloge Abena Maternity Pads te bodo popolnoma zaščitile v kombinaciji s temi mrežastimi hlačkami. Super so za v porodnišnico (sploh v prvih dneh po porodu) in potem jih imej pripravljene tudi za doma. Izdelane so iz materialov, ki zagotavljajo dober oprijem in udobje ter se zaradi načina izdelave odlično prilegajo v pasu. V zavitku dobiš 5 mrežastih hlačk, lahko jih opereš na 60 °C, prenesejo 20–25 pranj, prenesejo pa tudi sušenje v sušilnem stroju pri nizki temperaturi.

 

abena

 

- Telefon, denar, knjige, revije (da bo čas do odhoda domov hitreje minil)

 

Torbo si pripravi čimprej, če te mala štručka preseneti prej. Želim ti veliko sreče in komaj čakam, da bova skupaj vozičkali.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
6
Mongoloidnost in Downov sindrom
Potek nosečnosti po odkritju kromosomske nepravilnosti in sprejemanje dejstva, da nosečnica pričakuje otroka z Downovim ...
5
Čudovita porodna zgodba, ki jo morate preb...
Nenadoma, prvič v mojem življenju, mi ni bilo pomembno, kaj si mislijo drugi. Ko sedaj gledam za nazaj, mislim da je to ...
5
Katere bolezni se zdravi z matičnimi celi...
Odkritje matičnih celic in možnost njihove uporabe pri zdravljenju je bil eden največjih dosežkov moderne medicine. Mati...
4



7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
5 neresničnih mitov o porodu na domu
Res je, da babice pri porodih na domu ne smejo nastavljati epiduralne analgezije, toda to še ne pomeni, da si pri domače...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?