|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Umivanje las: soda bikarbona in kis

Uredništvo Ringaraja.net, 7.5.2021
Do lepših las vam lahko pomagata dve sestavini, ki jih imate zagotovo v kuhinji. Ste si že poskusili umiti lase s sodo bikarbono in kisom?

image
Ste si že poskusili umiti lase s sodo bikarbono in kisom? (FOTO: Freepik.com)
/11


Gotovo ste že slišali, da nekateri ljudje namesto klasičnih šamponov uporabljajo domače pripravke. Eden od najbolj enostavnih je kombinacija sode bikarbone in jabolčnega kisa.

Morda se sliši nenavadno, vendar ima ta "kuhinjska" mešanica mnogo pozitivnih učinkov.

 

Čistoča lasišča

Čeprav se nam lahko zdi, da soda bikarbona ne bo dobro očistila lasišča, se navadno izkaže, da je po uporabi kombinacije sode s kisom lasišče popolnoma čisto, tudi lasje so precej lepši kot so bili prej.

 

Povsem naravno

Klasični šamponi na lasišču pustijo ostanke, kot so silikoni, parafini, umetna barvila ali dišave. Pogosto pranje lahko povzroči razdraženo in mastno kožo lasišča, prhljaj, lomljive lase in izpadanje. S sodo bikarbono se tako izognete potencialno škodljivim snovem na lasišču.

 

Primerna za občutljivo kožo

Sodo bikarbono koža zelo dobro prenaša, zato je primerna za uporabo tudi na občutljivih laseh in lasišču.

 

PREBERITE TUDI: Kakavovo maslo za nego strij

 

Večja zaščita pred zunanjimi vplivi

Lasje so manj poškodovani in manj se lomijo. Imajo tudi več volumna. 

 

Ceneje 

Soda in kis sta precej bolj poceni od klasičnih šamponov in regenetatorjev las. 

 

Postopek 

Sodo bikarbono zmešamo z vodo v razmerju 1:3, da dobimo gosto pasto.

Pasto nanesete na mokre ali suhe lase in jo dobro vmasirajte v lasišče. Počakajte 2 minuti, nato pa sperite z vodo. 

Če želite, da so lasje še lepši, po končanem pranju, lase polijte ali našpricajte s kombinacijo jabolčnega kisa in vode (v razmerju 1:4). Brez skrbi, vonj kisa bo izginil še preden se bodo lasje posušili. Zopet počakajte nekaj minut in nato sperite lase. 

 

Prehodno obdobje

Vedeti morate, da je vaše lasišče navajeno šamponov, zato v prehodnem obdobju rezultati morda ne bodo takšni, kot bi želeli. Vendar se bo lasišče hitro prilagodilo.

 

PREBERITE TUDI: Čiščenje kože: Naravna čistila iz domače kuhinje

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Božična oblačila za vso družino: 5 idej
Kaj, če bi letos tudi vaša družina sledila priljubljeni ameriški tradiciji ujemajočih božičnih oblačil? Preverite pet pr...
2
ZMAI: Torbe za pogumne ženske
Neli štrukelj, oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke ZMAI, izdeluje modne torbe iz zmajeve kože in z zmajevsko ...
2
Nasvet: Preprečite razpokano kožo na rokah
V jesenskem in zimskem času, ko se temperature spustijo tudi pod ničlo, je potrebno nekaj več časa posvetiti tudi koži n...
2
Permanentno lakiranje
Permanentno lakiranje je nova generacija lakiranja naravnih nohtov. Je bolj obstojno, primerno za mlade mamice, ki nimaj...
2



Bodite lepe v luninem ritmu
Da bo vaša koža zares čista »do dna por«, bolje prekrvavljena, voljna in gladka, se globinskega čiščenja lotite ob pojem...
Kaj najraje oblečemo na praznični večer?
Posebna praznična raziskava razkriva najbolj priljubljene outfite in najbolj zaželena darila za praznike. Preverite, kak...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?