|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Uredite otroku udoben bralni kotiček

P.R., 7.2.2024
Da bi povečali željo po branju in posledično krepili bralne navade otrok, je pomembno, da vzbudimo in obdržimo pozornost otrok z zanimivimi in poučnimi vsebinami že v zgodnjih letih.

image
/11


Ali vaš otrok rad bere? Ali razume, kaj bere? Podatki mednarodne raziskave PISA kažejo, da bralna pismenost med slovenskimi šolarji upada.* Da bi povečali željo po branju in posledično krepili bralne navade otrok, je pomembno, da vzbudimo in obdržimo pozornost otrok z zanimivimi in poučnimi vsebinami že v zgodnjih letih. Otroku ustvarite prijeten bralni kotiček s knjigami, revijami in drugimi poučnimi vsebinami, h katerim se bo rad vračal.

 

Prijeten in svetel prostor

Za bralni kotiček izberite mirno in nekoliko umaknjeno mesto v otrokovi ali kateri drugi sobi, kjer se bo otrok dobro počutil. Poskrbite za primerno osvetlitev – po možnosti z naravno svetlobo ter seveda dobro lučjo, pri kateri bo lahko bral tudi v večernih urah.

 

Udobje na prvem mestu

Bralni kotiček mora biti prijeten, predvsem pa udoben. To boste najlažje ustvarili z mehkimi blazinami, plišastimi igračami, ki jim bo otrok lahko prebiral pravljice, ter manjšim počivalnikom ali udobnim stolom. Če je možno, naj bo v kotičku tudi miza, na kateri bo lahko bral, pisal, risal ali ustvarjal. Tako bo začel prijetne stvari povezovati z branjem.

 

spar

Otrok naj bere svojim igračam.

 

Knjige in revije na dosegu rok

Bralni kotiček opremite s stojalom za knjige ter knjigami in revijami, ki jih bo otrok lahko sam dosegel. Na mizo postavite lonček z barvicami, lepilom in škarjami. Dodate lahko tudi tablo, na katero bo zapisal naslove svojih najljubših knjig, risal in nanjo prilepil risbice. Na tablo pritrdite še kuverto za drobnarije, v kateri bo lahko hranil kazala za knjige, sličice, nalepke, itd.

 

Poučni albumi in razburljivo zbiranje sličic

Bralni kotiček je idealen prostor tudi za lepljenje sličic v album, še posebej, če ta ponuja otroku prijazne in zanimive vsebine, ki ga pritegnejo. »Razlog za tako veliko priljubljenost albumov med otroki sta prav interaktivnost in atraktivna predstavitev izobraževalnih tematik,« pravijo v Sparu, kjer najdete album za zbiranje sličic Stickermania. V njem otroci skupaj s prijateljema Oskarjem in Bobom sledijo preteklosti Inkov v Južni Ameriki in odkrivajo izgubljeni inkovski zaklad. 13-letnega Oskarja bodo otroci zagotovo kmalu vzljubili, saj v nadobudnih raziskovalcih vzbuja željo po odkrivanju in učenju. Njegov prijatelj Bob pa s svojo zakladnico znanja skrbi, da tako Oskar kot njegovi sopotniki spoznavajo bogato zgodovino in zanimivosti Južne Amerike. 

 

spar

Zbirajte sličice, napolnite album Stickermania in odkrijte zaklad skupaj z Oskarjem in Bobom!

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Poiščite izgubljeni inkovski zaklad v Stickermanii!

V trgovinah SPAR in INTERSPAR vas čaka Stickermania! Zemljevid, ki sta ga na podstrešju našla Oskar in Bob, ju bo peljal po poti do izgubljenega inkovskega zaklada v Južni Ameriki. Zbirajte sličice, napolnite album in odkrijte zaklad skupaj z njima!

Za vsakih 10 € nakupa prejmete paket 5 sličic. Z nakupom izbranih izdelkov pa vsak teden prejmete dodaten zeleni paket nalepk.** Sličice lahko tudi kupite – modri paketek s 5 sličicami je na voljo za 0,60 €.

 

**Velja za imetnike SPAR plus kartice.    

 

Z igro do novih znanj in privlačnih nagrad 

Manija zbiranja nalepk in iskanje zaklada se nadaljujeta tudi v spletni nagradni igri Stickermania. Otroci lahko v zabavni in poučni igri raziščejo pet različnih lokacij Južne Amerike, pri čemer morajo Oskarju in Bobu pomagati preteči čim daljšo razdaljo in pri tem pravilno odgovoriti na vprašanja. Vsak teden na novi lokaciji poiščite izgubljeni zaklad ter se v žrebu potegujte za super nagrade: sestavljanka Stickermania ali enodnevna družinska vstopnica za ZOO Ljubljana. Največji pustolovci pa lahko z nekaj sreče v žrebu zadenejo tudi super nagrado: letno vstopnico za ZOO Ljubljana. 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

*Vir: OECD (2023). PISA 2022 Results (Volume I): The State of Learning and Equity in Education, PISA, OECD Publishing, Paris. Dostopno na: https://doi.org/10.1787/53f23881-en

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
20
Mame mislimo, da moramo vse same: pa je to...
Bil sem sama. Vse sem počela sama, ker sem LAHKO. A ni bilo tako zabavno, kot sem mislila, da bo. Vsega nisem storila do...
10
VIDEO: Pisanice pobarvane s pomočjo blaga
Za barvanje pirhov obstaja veliko različnih tehnik in ena od teh je tudi barvanje s pomočjo blaga. Preverite v videu, ka...
5
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
5



Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
Je bilo našim staršem lažje kot nam?
Po nedavnih raziskavah je bilo starševstvo v osemdesetih in devetdesetih letih za naše starše veliko lažje kot za nas - ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?