|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ustvarjalne ideje za vso družino

Barbara Špacapan, 29.4.2023
Deževni popoldnevi in rojstni dnevi so krasna priložnost za uresničevanje ustvarjalnih idej. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj zanimivih predlogov za ustvarjanje.

image
Naredimo gosenico! (Foto: Barbara Špacapan)
/31


Hobotnica in kača iz tulca

Iz tulca toaletnega papirja lahko naredimo marsikaj. Na primer hobotnico! Tulec toaletnega papirja najprej pobarvamo z roza tempera barvo ter narišemo oči in usta. Ko se barva posuši, spodnji del tulca razrežemo na trakove, ki jih rahlo upognemo navzgor. Tako dobimo lovke in naša prikupna hobotnica je končana!

 

Iz tulca toaletnega papirja lahko naredimo tudi kačo: tulec razrežemo na približno 1 cm dolg trak. Nato ga z flomastri (ali tempera barvicami) pobarvamo z motivom kače (cik-cak črta) in na koncu trak obrežemo v obliki kačje glave. Jezik lahko izrežemo iz tulca ali pa iz rdečega kolaž papirja ter ga prilepimo na kačjo glavo. Na koncu narišemo (ali prilepimo) še oči, kačico spet nekoliko zvijemo nazaj v obliko tulca in z njo prestrašimo babico!

 

Morske živali iz kartona

Iz kartona, kolaž papirja, škarij in lepila lahko naredimo morske živali. Pri tem naj domišljija nima meja, iz kartona lahko izrežemo hobotnico, ribice, morske zvezde, školjke, morskega konjička itd. Tako izrezane živali nato porišemo ali polepimo z kolaž papirjem ter jih razstavimo po hiši. Tako nas bodo vsak dan spominjale na naše morske dogodivščine! 

 

Čas za ustvarjalno igro

Na vrsti pa je čas za kreativno igro! Naberemo čim več različnih kamenčkov in priredimo tekmovanje. Kdo bo zgradil višji stolp iz kamenčkov? Vse kar potrebujete je več čim bolj ploščatih kamenčkov, potrpežljivost in mirno roko! Ploščate kamenčke nalagate enega na drugega (manjšega na večjega) in poskusite narediti čim višji stolp, preden se vam podre. Z desetimi naloženimi kamenčki ste že pravi zmagovalci!

  

Ideja za konec: gosenica

Na koncu pa še ena enostavna ustvarjalna ideja: naredimo gosenico iz papirnatih krogcev! Potrebujemo le kolaž papir, lepilo, škarje in gibljive oči. Iz kolaž papirja izrežemo več enobarvnih ali pisanih trakov. Te trakove med seboj zlepimo v krogce (enega v drugega): najprej tri večje kroge in dva nekoliko manjša, ki te večje kroge povezujeta. na enem koncu gosenici prilepimo širši krog drugačne barve (glava). Nato iz kolaž papirja izrežemo tipalke in jih prilepimo na glavo (lahko tudi porišemo). Prilepimo še gibljive oči (lahko jih izrežemo ali narišemo) ter narišemo usta.

 

Še več idej za ustvarjanje ter natančnejša navodila za zgoraj opisane ideje najdete na ustvarjalnem portalu za otroke www.ustvarjajmo.si.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
17
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
10
"Otrokov dolgčas predstavlja tretjino ...
Psihologi trdijo, da je dolgčas največji vir vseh težav tudi pri odraslih, še posebej pa pri otrocih.
10
GZS v javnem pismu proti krčenju sredstev ...
Slovenski založniki in knjigotržci odločno in enotno nasprotujemo krčenju javnih sredstev za pisano slovensko besedo, so...
8



Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
photo
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
Naredite sami: Recepti za najlepše milne m...
Le kateri otrok ne obožuje milnih mehurčkov!? Več kot jih je in večji kot so, večje je veselje. Če se želite izogniti ku...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?