|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

V Sloveniji moški največ časa gospodinijo

Uredništvo Ringaraja.net, 16.9.2014
Do zanimivih rezultatov o enakopravnosti med spoloma pri posameznih narodih so prišli v Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Glede na njihovo raziskavo moški v Sloveniji najbolj pomagajo pri gospodinjskih opravili na celem svetu.

image
Slovenski očki najboljši pomočniki v gospodinjstvu.
/21


Gospodinjenje že dolgo ni samo za ženske, saj se vedno več moških aktivno vključuje v gospodinjstvo in opravlja "ženska" dela - kuhajo (in to odlično), likajo, pomivajo posodo in perejo perilo ter skrbijo za otroke. 

Pa vendar, ni povsod na svetu tako. V nekaterih državah so gospodinjska dela še vedno skoraj izključno stvar žensk, drugod pa moški vedno več časa posvečajo gosodinjenju.

 

Na vrhu lestvice najbolj gospodinjstvu naklonjenih moških so (zanimivo) moški v Sloveniji, ki dnevno največ časa opravljajo gospodinjska dela, kot kaže raziskava, ki so jo opravili v Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). V povprečju moški v Sloveniji preživijo kar 114 minut dnevno pri opravljanju neplačanih gospodinjskih del. Sledijo jim Danci in Estonci, najmanj pa se gospodinjstvu posvečajo moški na Japonskem, v Koreji, Turčiji in Indiji, ki za gospodinjskim opravilom ne namenijo niti pol ure.


Vse pohvale našim očkom in vsem ostalim moškim, ki vam ni težko prijeti za metlo oziroma kuhalnico!


Graf z rezultati raziskave (vir: OECD) lahko preverite v galeriji slik zgoraj.

VIR: http://www.theatlantic.com/


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako prihraniti pri nakupu živil?
Cene živil so vedno višje, zato smo poiskali in pripravili nekaj trikov, kako prihraniti pri nakupih.
3
Kako lahko zaščitimo aparate pred udarom s...
Udar strele lahko popolnoma uniči naše električne narave. Ali obstaja učinkovita zaščita, s katero lahko le te zaščitim...
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2
Kaj moram vedeti o vzajemnih skladih?
Preden se odločite za varčevanje za otroka v obliki vlaganja v vzajemne sklade, se poučite o tej obliki investicije.
2



Uveljavljanje olajšave za otroka
Do 5. februarja imate čas, da oddate vlogo za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane. Vlogo lahko oddate t...
Letni dopust
Zaposleni za polni ali krajši delovni čas imajo pravico do minimalnega letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?