|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Valentinovo razvajanje v kuhinji

Nika Dolenc, 10.2.2024
Za Valentinov dan spustite domišljijo na plan. Izkažite svojo naklonjenost tudi s pripravo odlične sladice.

image
Za valentinovo naj kuha cela družina. (pixabay.com)
/21


Valentin nima samo ključa od korenin in ne oznanja le prihoda pomladi, ampak je tudi praznik zaljubljenih, praznih prijateljev, pozornosti, ki jih svojim najdražjim različno izkazujemo. Mnogo je načinov, kako preživeti Valentinov dan, kako pokazati svojo naklonjenost, kako jo tudi prenesti na krožnik v obliki okusne hrane za razvajanje brbončic.

 

Naj valentinovo ne bo samo dan za starše

Ampak letošnje valentinovo bo pa prav posebno! Veste, zakaj? Ker tokrat niste sami. Tokrat se vam pridruži tudi vaš mali nadebudnež oz. vaši mali navihani otročiči. Zato je pomembno, da tudi njih vključite v ta poseben dan, ki ni le dan za starše. Naj bo letošnje valentinovo drugačno. Ostanita doma v družbi drug drugega in vašega malčka. Spremenite dan v prijetno družinsko naklonjenost. Lahko skupaj ustvarjate v kuhinji, poleg tega pa vključite še otroke v zabavno pripravljanje Valentinove zgodnje večerje, ki ji bodo prisostvovali tudi oni.

 

Otrokova pomoč je dobrodošla

Pa naj se veselje prične. Dopoldne namenite skupnemu nakupovanju, če je potrebno. Tudi otroku razložite, zakaj je kakšna sestavina na nakupovalnem seznamu, naj pa tudi sam kaj izbere – mogoče okusne kivije, ki jih boste pripravili v sadni solati, seveda iz kolobarjev kivijev izrežete srčke. Če so otroci že večji, naj sami z modelčkom izrezujejo srčke. Kupite tudi kakšno sveže rezano cvetje, ki bo pridalo živost v vašo družinsko atmosfero. Pa ne pozabite Valentinovih prtičkov v rdeči barvi in še kakšne svečke za romantično vzdušje zvečer.


Najbolje, da si delo razdelite in skupaj ustvarjate pri pripravi hrane in prostora. Zelo je pomembna tudi lepo pogrnjena miza, ki mora biti drugačna od običajnih dni. Ni nujno, da kupujete Valentinove aranžmaje, mnogo preprosteje bo, če kar z otroki pripravite srčke iz tršega rdečega papirja in jih vključite v pogrinjek. Na vsak srček lahko izpišete tudi vaša imena. Otroci bodo uživali, če bodo lahko pomagali. Če vam čas dopušča, se sprehodite še po bližnjem travniku in utrgajte nekaj trobentic, saj jih je tokratno vreme že zagotovilo.

 

Valentinovo kosilo za celo družino

Valentinovo pozno kosilo oz. zgodnja družinska večerja naj bo rezultat dela cele družine. Naj vam predstavlja veselje, izrazite svojo kreativnost, uživajte eden z drugim. Nič naj vam ne bo odveč in naj se vam ne mudi. Nikamor se ne odpravljate. V vse vključite otroke, tako bodo tudi raje jedli. In še to, izbor hrane naj bo enostaven in preprost za pripravo, saj ne želite doseči nasprotnega učinka.

Sprva pripravite drobno predjed, hladno. Lahko se odločite le za izbor različnih sirov, ki jih imajo otroci zelo radi. Rdeča nit priprave celotne večerje je valentinovo, rdeča barva oz. srčki. Poigrajte se in izrežite male srčke iz sira, lahko dodate še kakšno sadje, ki sodi k siru, tudi suho sadje. Le pazite, da otroci ne bodo jedli oreščkov, če so majhni.

Prav tako pripravite juho, ki jo ima vaša družina najraje. Je to mogoče kremna špinačna juha, mogoče bučna? Če pripravljate kremno juho, ob serviranju na vsak krožnik le narišite srček s kislo smetano.

Za glavno jed, verjetno bo mesna, nikakor pa ni nujno, izberite meso, ki ga bodo jedli tudi otroci. Zelo enostavno bo, če že vnaprej pripravite puranove ruladice, ki jih nato spečete v pečici. Za priloge pa dodajte poljubno zelenjavo in solato. Vse prilagodite vašemu okusu, povprašajte tudi otroke, kaj si želijo jesti.

Vaša domišljija naj se vključi pri pripravi sladice. Ni nujno, da potrebujete veliko časa in priprav, ampak lahko kar s sestavinami, ki jih imate doma, pripravite odlično Valentinovo sladko razvajanje.


Recept: Belo-rjavi srčki na ribezovi posteljici

Sestavine:

1 čokoladni puding

5 dl mleka

3 žlice sladkorja

1 zavitek panakote

4 dl mleka

1 dl rdečega ribeza (pretlačenega)

3 žlice belega kristalnega sladkorja


Rjave in bele srčke pripravimo iz pudinga in panakote. Po navodilih skuhamo čokoladni puding in panakoto. Da bomo lahko oblikovali srčke, kuhano zlijemo v posodice z ravnim dnom. Ne pozabimo jih prej oplakniti s hladno vodo. Postavimo v hladilnik za več ur, da se dobro ohladi. Nato iz pudinga in panakote z modelčkom izrežemo srčke in jih »prekucnemo« na servirni krožnik. Če modelčkov nimamo, jih lahko s tankim ostrim nožem ročno izrežete. Dodamo še ribezov preliv. Ribez in sladkor raztopimo v posodici na srednje vroči temperaturi ob stalnem mešanju in takoj ulijemo na servirni krožnik med srčke.


Naj bo to dan za ljubezen na kvadrat!

Naj bo vaš čas, preživet v krogu družine, poln smeha, saj bodo lepi trenutki še dolgo ostali v vašem spominu, poleg tega pa bodo še otroci zadovoljni. Na ta dan spustite vašo domišljijo na plan in skupaj boste pripravili odlično večerjo, saj jo boste skuhali in spekli sami.

Zvečer pa se bo našel čas tudi za vaju, zato si morate ohladiti dobro vino, ki ga bosta spila s partnerjem za zaključek prijetnega dne.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ta zelenjava vam lahko pomaga zanositi
Par, ki si želi otroka in ima težave z zanositvijo, poskuša vse, da bi čim prej zagledal plus na nosečnostnem testu. Pre...
3
Krofi na hitro
Kmalu bo tu pust in ker ponavadi nimamo časa za peko sladic, smo pripravili recept za krofe na hitro. Da bo dišalo tudi ...
3
Triki za peko brezglutenskega kruha
Za to, da kruh ni narastel dovolj, so lahko krive različne reči - testo za kruh je stalo na hladnem ali ni bilo pokrito,...
3
Čaji in nosečnost
Čaj prija poleti, prijetno ohlajen in še bolj pozimi, topel, z medom in limono. Vendar je potrebno biti v nosečnosti z n...
3



Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...
3 preproste ideje za igrivo kuhanje z otroki
S kakovostnimi posodami Rosmarino Hexa PRO bo kuhanje otročje lahko, zato so idealna izbira, še posebej, kadar kuhate sk...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?