|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Vprašanje: Razmišljam, da bi za svojega 8-letnega vnuka začel mesečno varčevati do njegove osamosvojitve. Zanima me, kaj mi predlagate in kaj lahko pričakujem?

image
/11


V primeru 10 letnega varčevanja za vašega vnuka vam predlagam izbiro mesečnega varčevanja v globalnem delniškem vzajemnem skladu. V kolikor ste trdno odločeni, da boste do vnukove osamosvojitve redno mesečno vplačevali isti znesek, se vam vsekakor izplača izbira mesečnega varčevanja preko varčevalnega načrta, kjer vam družba za upravljanje omogoča varčevanje ob ugodnejših pogojih (nižji vstopni stroški). V kolikor bi v sklad redno mesečno vplačevali 50 EUR, bi lahko ob 9% povprečni letni donosnosti v 10 letih privarčevali 9.276 EUR, v primeru, da se bi odločili za varčevalni načrt pa 278 EUR več.

Pred prvim vplačilom v izbrani vzajemni sklad se boste morali z otrokovim staršem dogovoriti, da bo na otrokovo ime kot zakoniti zastopnik podpisal pristopno izjavo, ki je osnova za začetek varčevanja. Ob podpisu pristopne izjave vam bo starš izročil plačilni nalog na katerem je navedena številka transakcijskega računa vzajemnega sklada ter sklicna številka, kamor boste mesečno vplačevali.  

V primeru izplačila pred otrokovo polnoletnostjo veljajo predpisi, ki urejajo zakonsko zvezo in družinska razmerja. Če je otrok mlajši od 15 let se izplačilo opravi samo s soglasjem centra za socialno delo. V primeru, da je otrok star med 15 in18 let pa mora izplačilo poleg otroka odobriti še eden od staršev. Nakazilo se lahko skladno z davčnimi predpisi opravi le na transakcijski račun otroka.

V primeru vprašanj povezanih z izbiro primernega vzajemnega sklada in varčevalnega načrta pokličite na brezplačni naložbeni telefon Vzajemcev 080 35 08.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

So tudi vašo telefonsko naročnino povišali?
VZMD je vložilo tožbo proti štirim velikim slovenskim operaterjem, ker so v zadnjih 5 letih enostransko višali pakete na...
3
Z evrom prihajajo ponaredki
Že v nekaj sekundah lahko vsakdo preveri pristnost tako, da bankovec nagne proti svetlobi. Pravi bankovci v primerjavi s...
2
Kaj moram vedeti o vzajemnih skladih?
Preden se odločite za varčevanje za otroka v obliki vlaganja v vzajemne sklade, se poučite o tej obliki investicije.
2
Varčujmo za naše malčke
»Po toči zvoniti je prepozno,« pravi znan slovenski pregovor. Več kot pribito ta drži v primeru varčevanja za naš največ...
2



Od 1. marca višji otroški dodatek – za kol...
1. marca se usklajuje višina socialnih transferjev, ki se zvišuje za toliko kot so se v preteklem letu zvišali stroški o...
Pravica do krajšega delovnega časa
Veliko staršev ne ve, da lahko izkoristijo pravico do krajšega delovnega časa, pri čemer je plača res manjša, toda polov...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?