|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Veganska kremna rezina

Uredništvo Ringaraja.net, 4.6.2018
To vegansko različico kremne rezine brez jajc in mleka enostavno morate poskusiti!

image
Glavna sestavina teh zdravih kremnih rezin je kremni kokos.
/11


Tudi vi in vaša družina obožujete kremšnite, vendar vas skrbijo zdravje in odvečni kilogrami? Potem vas bo zagotovo navdušila ta veganska različica kremšnite, ki je veliko manj kalorična in nezdrava kot klasična, primerna pa je tudi za tiste, ki ne uživate mleka in jajc.

In še ena dobra novica: tale veganska kremna rezina je primerna že od enega leta otrokove starosti naprej, tako da se lahko zdravo posladkajo tudi najmlajši.

 

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 200 g kremnega kokosa
  • 4 jušne žlice rjavega sladkorja (lahko ga zamenjate tudi s kokosovim)
  • 2 jušni žlici koruznega škroba
  • 8 g vanilijevega sladkorja
  • 1 čajno žličko vanilije v prahu
  • nekaj čajnih žličk sladkorja v prahu
  • ščep kurkume


Priprava:

1) Najprej listnato testo razvaljajte na tanko, pri čemer imejte v mislih, da boste potrebovali dva enako velika kosa - enega za spodnjo plast, drugega za zgornjo. Razvaljano testo prešpikajte z vilico in ga premažite z vodo. Nato ga do zlatorjave barve pecite v predhodno ogreti pečici na 200 stopinjah Celzija približno 15 minut. Testo pustite, da se ohladi, nato ga po širini prerežite na pol.

2) Kremni kokos po navodilih z embalaže zmešajte z dvesto mililitri hladne vode in ga zmešajte v gladko kremo. Od te mase odlijte sto mililitrov, ki si jih prihranite v hladilniku. Preostanku kreme dodajte še tristo mililitrov hladne vode, da nastane kokosovo mleko. Mleko dobro premešajte in ga prelijte v posodo. Odvzamite mu šest žlic mleka, ki mu posebej v skodelici primešajte vanilijo, vanilijev sladkor, rjavi (ali kokosov) sladkor in škrob ter mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso oziroma škrobno mešanico.

3) Preostanek kokosovega mleka zavrite v posodi, ogenj zmanjšajte in zakuhajte škrobno mešanico. Mešajte približno pet minut, dokler se ne zgosti v gost puding. Na koncu primešajte še kurkumo in kremo odstavite z ognja. Ko se po nekaj minutah krema ohladi, je čas, da jo nadevate na listnato testo. Ko se popolnoma ohladi, jo dajte za dobro uro v hladilnik ali za pol ure v zamrzovalnik.

4) Medtem pripravite kokosovo smetano - maso, ki ste si jo prihranili v hladilniku, ogrejete na sobni temperaturi, ji primešajte sladkor v prahu in dve do tri minute stepajte na najvišji hitrosti. Smetano nadevajte čez kremo, kremne rezine prekrijte z drugim kosom testa ter pustite še pol ure v hladilniku.

5) Preden kremne rezine razrežete in postrežete jih še posujte s sladkorjem v prahu.

 

 
Recept za vegansko kremno rezino smo si sposodili na spletni strani BoobeeFoodee, kjer najdete kopico receptov in uporabnih idej za zdrave in preproste obroke za dojenčke, ki se šele spoznavajo z osnovami goste hrane, malo večje nadobudneže, ki že veselo posegajo po priboru in otroke, ki že znajo povedati, kaj hočejo jesti in kaj ne.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
4
Praznična mizica – pogrni se!
Praznično pogrnjena in okrašena miza naj izžareva vaše veselje in vaše dobre ideje.
3
Okusen in zdrav obrok
Se prehranjujete zdravo? Vam je zmanjkalo idej, kaj bi skuhali za družino? Ponujamo vam nekaj dobrih in zdravih receptov...
3
Mikrovalovna pečica - da ali ne?
Ali uporaba mikrovalovne pečice pokvari hrano? Kaj vpliva na ceno mikrovalovnih pečic? Zakaj potrebujemo mikrovalovno, č...
3



Ideje za rojstnodnevne prigrizke
Otroci obožujejo rojstnodnevno zabavo, sploh, če lahko nanjo povabijo svoje prijatelje. Starši pa se ubadamo s tem, kaj ...
4 preprosti recepti za zdrav domač sladoled
video
Sladoled obožujemo odrasli, nad njim pa so še posebej navdušeni naši malčki. Poiskali smo nekaj zdravih različic prepros...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?