|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: Otrok rojen 55 dni po smrti matere

Uredništvo Ringaraja.net, 17.6.2016
V porodnišnici na Poljskem se je zgodil čudež. Dojenček se je rodil 55 dni po tem, ko so razglasili njegovo mamico za mrtvo. Mamico so ohranjali pri življenju, čeprav je bila klinično mrtva, da bi omogočili dojenčku, da preživi.

/21


41-letna ženska iz Poljske je imela tumor na možganih in kot poročajo tamkašnji zdravniki, ni želela, da jo operirajo, ker se je bala komplikacij. Novembra lasnko leto so jo v bolnišnico v Wroclawu pripeljali nezavestno, brez kakršnekoli možganske aktivnosti. Ob tem so z ultrazvočno preiskavo ugotovili, da je v 17. tednu nosečnosti, saj so slišali otrokovo bitje srca. Zdravniki so se odločili, da bo naredili vse, da rešijo otroka, ker je pomenilo, da morajo podaljšati njeno življenje oziroma podajšati delovanje njenega telesa za vsaj dva meseca.

 

Anastezisti, neonatologi, ginekologi in nevrokirurgi, vsi so se povezali v eno ekipo, da bi rešili dojenčkovo življenje. Vsak dan so morali reševati različne zdravstvene zaplete, od infekcij do mnogih nepravilnosti v delovanju materinega telesa. Neonatologi so želeli, da bi vzdrževali telo matere pri življenju vsaj do 30. tedna nosečnosti. Tako dolgo ohranjanje funkcij telesa pri nedelovanju možgan pa je izjemno komplicirano, saj v prihaja do številnih zapletov. Ginekologi so si zato zadali cilj, da poskušajo vzdrževati telo pri življenju vsaj do 25. tedna nosečnosti. To je namreč najmanj, kar omogoča zarodku, da razvije toliko, da lahko preživi.


Čez 55 dni se je s carskim rezom rodil deček Wojtek. Tehtal je samo en kilogram. Njegov očka je potrpežljivo čakal na njegovo rojstvo vseh 55 dni in mu bral pravljice. Drobcen deček je še tri mesece preživel v inkubatorju na intenzivnem oddelku. V drugi polovici aprila 2016 je bil odpuščen iz bolnišnice in zdaj sta z očetom končno doma. Wojtek tehta tri kilograme in se zelo lepo razvija. Vseh 145 dni, kolikor jih je njegov oče preživel skupaj z njim v bolnišnici, je bilo za novopečenega očeta izjemno napornih. Svoje zgodbe ne želi javno deliti z neznanci, saj je popolnoma predan skrbi za svojega sina.


Wojtek je pravi mali čudež. Ker je bilo življnje do zdaj zanj velika borba, mu želimo, da mu bo odslej postlano z rožicami sreče in zdravja.

 

VIR: pregnancyvideo.net

 


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pomagati dojenčku ob premiku ure?
Spet se bo premaknila ura, kar pomeni zopet "nekaj zabave" za nas, starše, saj otroci premik močno občutijo.
35
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
7
Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
6
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
5



Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
photo
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
Oprema za dojenčka 0 do 3 mesece
Na tržišču lahko najdemo poplavo različne opreme in pripomočkov za dojenčke. Preverite, kaj bo vaš dojenček takoj po roj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?