|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj so partnerji učiteljev/učiteljic najsrečnejši ljudje na svetu?

Uredništvo Ringaraja.net, 5.4.2022
Učitelj/-ica v družini deluje podobno kot v razredu. Vedno daje vse od sebe. Vedno se bo poskušal/-a pravilno odločiti. Vedno bo poiskal/-a rešitev za vsak problem in na prvem mestu bo njegova/njena družina.

image
Poroči se z učiteljem/učiteljico in dobil boš najboljšo osebo, ki je vedno ob tebi in nikoli ne obupa nad teboj. (Freepik.com)
/11


Vsak človek ni za učitelja oziroma učiteljico. Za ta poklic se odločajo ljudje, ki želijo pozitivno prispevati k razvoju mladih življenj. Zato si učitelji in učiteljice zaslužijo več spoštovanja kot ga dobijo, kajti delo učitelja/učiteljice ni samo kariera, ampak način življenja. 

 

Ena sama učiteljica (učitelj) je odgovorna za 30 otrok, zato je podvržena vsakodnevnemu stresu. Vsakemu otroku si želi nameniti svoj čas in pozornost, ampak hkrati se zaveda, da je ena sama, otrok pa veliko.

Učitelji in učiteljice so nesebični. Zanje so učenci na prvem mestu, zato je njihov glavni cilj to, da so otroci uspešni. Učitelji niso le predavatalji, so vzorniki, mentorji otrok, so tisti, ki jim otroci zaupajo.


Poučevanje ni samo poklic, je način življenja

S svojo prijaznostjo in zgledom spreminjajo življenja otrok, počnejo stvari, za katere ne dobijo zahvale, a jih vseeno počnejo. Včasih preživijo več časa v razredu kot doma. Ob vikendih se z načrti pouka in roditeljskimi sestanki pripravljajo na naslednji teden, lahko pa dobijo še dodatne naloge. 

Da, poučevanje je poklic, ki je v resnici način življenja, zato se nikoli zares ne konča. Učitelj, nikoli ne preneha razmišljati o svojem razredu in otrocih.


PREBERITE ŠE: Pogovor s srčno učiteljico - Učiteljski poklic ima obilo izzivov

 

Če se poročiš z učiteljem ali učiteljico, se odločiš, da boš del tega življenja. Šolska skupnost postane vaša družina. Poslušati boste morali, kako vaš zakonec govori o učencu, lekciji ali slabem roditeljskem sestanku. In biti ob njem/njej. Bodite pripravljeni na to, da bo učitelj7-ica prišel/-a domov pozno, če je kakšna pomembna predstava ali izlet.


S poroko z učiteljem oziroma učiteljico pride tudi veliko dobrih stvari

Poroči se z nekom, ki je nesebičen in skrben. Z nekom, ki vedno misli na druge pred seboj. Z nekom, ki nikoli ne neha verjeti in te motivira, da narediš več. To bo vaš oboževalec številka ena, ki nikoli ne obupa nad ljudmi. Poročiš se z nekom, ki verjame vate bolj kot kdorkoli.

 

Biti učitelj/učiteljica ni samo poučevanje predmetov in želja, da bi se otroci dobro znašli pri kontrolnih testih, ampak je učiteljevanje tudi poučevanje otrok o tem, kdo lahko postanejo in kaj lahko dosežejo. Učitelji oblikujejo prihodnje generacije tako, da preprosto verjamejo vanje, tudi ko drugi ne morejo.


Učitelji preprosto znajo deliti svoje navdušenje in stvari, ki jih imajo radi z drugimi.


PREBERITE ŠE: Srčni učitelj


Za učitelja/učiteljico je družina na prvem mestu 

Kar zadeva družino, bo učitelj ravna podobno kot v razredu. Vedno bo dal vse od sebe. Vedno se bo poskušal pravilno odločiti. Vedno bo poiskal rešitev za vsak problem in družina bo vedno na prvem mestu.

Ko se poročiš z učiteljem/učiteljico, se poročiš z osebo, ki ti bo pomagala vzgajati otroke, da bodo postali najboljši ljudje. Poročiš se z nekom, ki bo tvojim otrokom pomagal rešiti vse težave, s katerimi se soočajo, saj jih vidijo tudi sami pri svojem delu.

 

V zameno, ker ste del njihovega načina življenja in jih podpirate, vam bodo vedno zvesti. Brezpogojno vas bodo ljubili. Naučili vas bodo, kako narediti več stvari hkrati. Poslušali vas bo s potrpežljivostjo in sočutjem ter prisluhnili vsemu, kar boste rekli, tudi če govorite tiho.


Po drugi strani pa vsak učitelj ve, da je prav, da se tudi zabavamo. Ker se med poučevanjem tudijo biti zabavni, vedo, kako se dobro zabavati tudi izven učilnice.

 

Poroči se z učiteljem/učiteljico in dobil boš najboljšo osebo, ki je vedno ob tebi in nikoli ne obupa nad teboj.

 

VIR: Andrijana Maksimović, thinkcatalog.com/zelenaučionica.com na Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
26
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
12
10 zanimivih idej za velikonočne aktivnost...
Za vas smo pripravili 10. idej za praznične aktivnosti, ki jih lahko organizirate z otroki za veliko noč. Otroci bodo ta...
10
S temi dejavnostmi si otroci bogatijo bese...
Med čakanjem na najljubše kosilo lahko najmlajši otroci spoznavajo črke, starejši otroci in starši pa črke sestavljajo v...
8



Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
photo
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?