|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 resničnih in zabavnih razlogov, zakaj so triletniki zahtevnejši od dvoletnikov

Uredništvo Ringaraja.net, 27.10.2023
Ameriški portal »Scary mommy« je objavil seznam resničnih in hkrati zabavnih razlik med otrokom, ki ima dve leti in triletnikom. Poglejte, če kaj drži tudi za vašega malčka.

image
Je vzgajanje triletnika res zahtevnejše? (Freepik.com)
/11


1.

 Z dvema letoma otroci pričnejo govoriti, s tremi jih ni mogoče ustaviti, ker »žlobudrajo« kot dež.

 

2.

Pri dveh letih jokajo, pri treh se dramatično mečejo po tleh in vreščijo, kot da jih je nekaj čudnega obsedlo.


3.

Ko imajo dve leti večinoma pojedo vse, kar jim ponudite. Pri treh jedo vsega skupaj tri jedi, od katerih je ena »zdrav« ocvrt krompirček.

 

PREBERITE TUDI: Razvoj otroka po starosti: od 3. meseca do 4. leta

 

4.

Pri dvoletniku traja večerno kopanje deset minut in rezultat je čist otrok. Ko kopate otroka, starega tri leta, ste v kopalnici eno uro in rezultat je zelo mokra kopanica in vi.


5.

Pri dveh letih večina še nosi plenice, ki jih menjujete po potrebi. Pri starosti tri leta se vse vrti okrog lulanja in opravljanja te potrebe.


6.

Ko vzamete dvoletnika sabo v trgovino, mu lahko v roke daste košček kruha, da ga grizlja in mirno nakupujete dalje. Pr treh letih vam otroka naroča, kaj morate kupiti in sam polaga izdelke v nakupovalni voziček.


7.

Pri dveh letih jih oblačite vi in izgledajo super simpatično. S tremi vam to nikakor ne bo uspelo, ker bo otrok vztrajal, da se obleče sam in končni izgled je precej »pustni« oziroma otrok izgleda tako kot da je pravkar pobegnil iz cirkusa.

 

PREBERITE TUDI: So srednji otroci res najbolj problematični?

 

8.

Dvoletniki ne marajo biti umazani, triletniki obožujejo valjanje v pesku, prahu in blatu.


9.

Ko imajo otroci dve leti vam dovolijo, da jim pomagate pri vsakdanjih rečeh, zato vse hitreje opravite. Pri treh MORAJO vse sami, kar traja celo večnost.


10.

Pri starosti dve leti otroci niti ne pomislijo, da lahko z vami manipulirajo, ko imajo tri so oni vaši gospodarji in vi se tega popolnoma zavedate.


Seveda, vsega tega ne gre posploševati, saj so si otroci različni. Verjetno za vsakega triletnika res ne velja vse napisano, ampak v nekaterih stvareh lahko prepoznamo tudi svojega tri leta starega malčka. Se strinjate?

 

VIR: Scary mommy

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
24
Nižanje imunskega sistema
Naše telo se obnaša VEDNO zelo racionalno. Ob pomanjkanju energije racionalno izloči vse tiste funkcije, ki v tistem tre...
14
Velikonočne ustvarjalne ideje
Pomlad se prebuja in izza grma že kuka – velikonočni zajček! Krasno, še ena priložnost za tematsko ustvarjanje! Idej je ...
10
Čarobna velika noč
Že res, da otroci radi dobijo pirhe in pisanice ter si privoščijo slastne velikonočne dobrote, ki so jih pripravile njih...
7



Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?