|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VZGOJA IN RAZVOJ

Kaj storiti, ko otrok besni in trmari?

Avtor: Dr. Petja Kovačevič, Zavod Igrivi svet | 15.2.2024
image

Ko se zgodi, da se malček v trgovini razjezi, ker mu ne želimo kupiti vseh sladkarij, ki si jih je izbral in ostali nakupovalci z zanimanjem pričakujejo našo reakcijo, se znajdemo pod pritiskom, kako ustrezno odreagirati. Kaj storiti?

VZGOJA IN RAZVOJ

Postavljanje meja: Kako otroku reči NE?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 24.1.2024
image

Kot bi gojili neko romantično iluzijo, da če bomo otroku dovolj prijazno razložili in ga uspešno prepričali, da je naš ne v resnici zanj dober, koristen, zdrav ..., da se sploh ne bo upiral in protestiral.

VZGOJA IN RAZVOJ

Trmast otrok

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 25.11.2023
image

Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirno razložiti, zakaj mu neka stvar ni uspela, oziroma zakaj ne more dobiti tistega, kar želi.

VZGOJA IN RAZVOJ

Zakaj so triletniki zahtevnejši od dvoletnikov?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 27.10.2023
image

Ameriški portal »Scary mommy« je objavil seznam resničnih in hkrati zabavnih razlik med otrokom, ki ima dve leti in triletnikom. Poglejte, če kaj drži tudi za vašega malčka.

image

So malčki zares naporni in trmasti ter bi po enem letu že morali prespati celo noč in prenehati z dojenjem? Preverite najpogostejše mite o otrocih med prvim in tretjim letom starosti, ki NE veljajo.

VZGOJA IN RAZVOJ

Kako otroku reči – ne!

Avtor: Helena Mlakar | 9.6.2023
image

Vsi starši vedo, kako težavno je včasih dopovedati najmlajšim, da če rečejo - ne, to tudi pomeni – ne. Kaj storiti, da bo otrok vedel, da mislite resno? Mogoče vam pomaga enostaven trik.

BLOGERJI

BLOG: Izjemno vztrajni otroci

Avtor: Helena Primic, urednica Ringaraja.net | 17.4.2023
image

Hčerino moč moram jemati kot darilo, kot izziv, da se zazrem vase in ugotovim, kje sem pa jaz v povezavi z njeno željo. Saj zato pa je hči tako zelo vztrajna - ker me vabi, da ji že končno povem, kaj zares mislim.

OTROKOV RAZVOJ

Trma je lahko tudi pozitivna lastnost

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 10.11.2022
image

Ko se otrok z vami bori na vse načine, ima izpade trme in vas nikakor ne upošteva, bo verjetno v življenju postala zelo uspešen in bogat, so pokazale raziskave.

image

Vas otrok grize in tolče, pa ne veste, kako mu sočutno povedati, da se to ne sme? Grizenje in udarjanje sta znaka, da je vaš otrok v stiski in ne zna drugače izraziti svojih čustev. Kako ga naučiti, da se izrazi drugače?

OTROKOV RAZVOJ

Tega nočem obleči!

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.7.2022
image

Se je vaš otrok začel upirati pri oblačenju in nikakor noče obleči tistega, kar ste mu pripravili oziroma kupili? Mogoče vam bo prišel prav kakšen koristen nasvet, da si prihranite živce.

STRAN 1 OD 3

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Vesel dan mučenikov
Danes obeležujemo dan mučenikov, tako da gospodje – danes je vaš dan! Tradicionalno naj bi vam vaše drage za darilo prin...