|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   3 letnik-preveč navezan na starše?
1.10.2008 9:04:53   
zita
Moj otrok bo kmalu dopolnil 3 leta. Že lansko leto sem ga poiskušala peljati na "telovadbo" (1 x tedensko v zimskem času), vendar ni želel ostati in seveda nisem forsirala da bi hodil. Letos sem spet poskušala in seveda tudi tokrat ne želi biti v telovadnici z drugimi otroci. Seveda sem zraven tudi jaz, vendar do teleovadnice je bilo vse lepo in prav, potem pa je samo silil domov. Ni jokal, ampak enostavno ne želi.
Malo me je začelo skrbeti zaradi tega. Namreč, kamorkoli gremo, kjer je več otrok, se enostavno ne vklopi v igro.
Je v vrtcu že od 1 leta, zelo rad hodi v vrtec, ampak ko pride domov želi biti samo doma. Res je, da ga nisva nikoli puščala pri kakšnih varuškah (razen pri starih starših, katere ima zelo rad), izogibali smo se trgovskih centrov, veliko smo bili zunaj, v naravi. Najraje ima to, da po prihodu iz vrtca gre na kolo, skiro, gugalnice in tobogan ped blokom, potem pa doma z nama riše, gleda knjige, skače po postelji, igra z žogo.

Sprašujem se ali je mogoče preveč navezam na očija in mamico, da bi ga morala mogoče kdaj pustiti pri kakšnih sorodnikih, kolegih z otroci ali je to zgolj prehodno in bo počasi se tudi sam začel vključevati v igro kjer nastopajo še drugi otroci.

Včasih je kje na ulici kakšna delavnica , pa otroški bazar, lunin festival... povsod  smo poiskusili... drži se mamice ali očija, samo opazuje, da bi se vključil v igro pa ne, zelo hitro pa reče: gremo domov"

Poudarjam, da ga v nič ne silim, lepo sva odšla iz telovadbe in tudi ne mislim še enkrat posikušati, če vidim da mu ni do tega. V vrtcu vzgojiteljica pravi da se dobro počuti, da se igra z ostalimi otroci.

Ima kdo podobne izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 3 letnik-preveč navezan na starše?
1.10.2008 9:36:32   
Naja31
Pri nas je isto. Star je 3 leta in pol.
V vrtcu se ima noro fajn, ampak povsod drugje se izogiba otrok, družbe. Kjerkoli je več ljudi, glasnejša glasba, hrup, se stiska k nama ali pa tja sploh ne hodimo. Vrtčevske otroke iz skupine je sprejel, drugih pa ne.

Na telovadbi smo letos bili prvič, in se je imel fajn, pod pogojem, da je eden od naju zraven, v varni bližini.

Jaz se ne sekiram preveč. tak pač je. Že kot dojenček ni prenesel gužve, hrupa, več ljudi. Kakršnihkoli novoletnih prireditev, Miklavžev in ostalih dedkov, smo se morali izogibati. ali pa smo po 5ih minutah odhajali v joku.  V kinu je ven pobegnil še preden se je risanka začela. NA lutkovni predstavi še do vhoda nisva prišla.


(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 3 letnik-preveč navezan na starše?
1.10.2008 10:21:16   
BarbaraE
No, mogoče imata pa vajina sinova le strah pred neznanimi ljudmi, gnečo. V vrtcu jima je fajn, ker sta to na nek način v domačem okolju. Jaz sem bila zadnjič na svojo 3,5 letnico ful ponosna, ker je nesla prstančke na sestrini poroki in to v polni dvorani dokaj neznanih ljudi. Ker ponavadi je kar zadržana, če je več neznanih ljudi okoli nje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 3 letnik-preveč navezan na starše?
1.10.2008 13:14:25   
nuala
Ne vem, meni se zdi, da opisuješ čisto normalnega 3-letnika.
Osebno mislim, da je čas, ki ga preživi v vrtcu čisto dovolj. Ostali čas potrebuje tako majhen otrok b sebi starše.
Seveda so otroci različni, ampak moj zdaj skoraj 4 - letnik, ki je na telovadbi ( poskus pri 2 in 3 letih ) tulil ko hudič ( čeprav sem hodila z njim ) je postal pri 3 in pol letih višek samozavestnosti in ogovarja in komandira vse po vrsti.
Moj zdaj skoraj 6 letnik ki je hodil na telovadbe in plavanje in smučanje pri manj kot 3 letih ima pa sedaj že nekaj časa težave...


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 3 letnik-preveč navezan na starše?
1.10.2008 14:04:57   
Timica
Tudi mi smo pri treh letih poskusli s telovadbo. Otrok je v vrtcu in uživa 100 na uro. Tudi telovadbe se je zelo veselil. Težava pa je bila, ker med vso ponudbo, očitno nismo našli pravih ljudi. Telovadba je organizirana za 3-7 let, vendar pa me na uvodni uri nišče ni vprašal kako je otroku ime, kaj še le več. Naj ga pustimo in počakamo zunaj. Sicer je vstopil brez problema, vendar še preden so začeli mi ga je prinesla ven, vsega zajokanega. Niti z besedo ni povedala kaj se je zgodilo ali naj ponovno poskusima, v bistvu čisto nič. Sam mi je povedal, da mu je eden izmed otrok rekel, da pa on nekaj ne sme. Ker si je želel telovadit, ni pa hodel sam noter, sva se oba prištulila. Seveda so me grdo gledale. Sama sem ga spodbujala in sva tam telovadla, kot so pač ostali, seveda zase. Niti z besedo ni nišče vprašal, če se bo pridružil. Tako da sem sprevidla, da moj mali letos še ne bo hodil na telovadbo, ker še ni dorasel njihovemu načinu dela. Nevem zakaj sicer vpisujejo 3-letnike, če z njimi ne znajo. Vsak dan me sprašeuje kdaj bova šla spet. Sem bila pa ful jezna na sebe, da sem ga sploh peljala in mu zadala tako izkušnjo. Zdaj imamo drugo varijanto ampak se grem prvo sama prepričat kako delajo v tem klubo in še le nato peljem njega.
V tvojem primeru pa mislim, da ne gre za pretirano navezanost. Eni otroci so bolj samozavestni in prej, drugi manj in kasneje. Tako da velja poskusit tam pri 4 letih ali pa še kasneje. Mislim, pa da si ravnala prav, da ga nisi silila.
lp

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 3 letnik-preveč navezan na starše?
1.10.2008 14:56:33   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: zita
Ima kdo podobne izkušnje?

Ja, skoraj čisto enake. V vrtcu ima idejo kaj bi se igrali, potem pa se noče in samo opazuje (no saj tudi kdaj kaj sodeluje) - ampak to res malo izstopa.

Opazil sem, da potrebuje čas, da se igra sam. Če je še toliko dogajanje kolo / skiro / vožnja z vlakom / igra na pesku / bager / žoga .... na koncu začne pogrešati, da se igra sam v stanovanju. Sploh če aktivnosti trajajo nekja dni zaporedoma - mislim celo popoldnevna odsotnost od doma.

Mene to ne moti, nit ne vidim, da bi to lahko BILO VZOK za kakšno kasnejšo "motnjo". Razumem to nekako tako kot da enostavno potrebuje določen čas zelo dobre družbe - biti sam s sabo. Drugače pa je komunikativen in se tudi igra in pogovarja s prijatelji; to da pa potrebuje tudi ČAS ZA SEBE pa jemljem bolj za njegovo prednost.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 3 letnik-preveč navezan na starše?
1.10.2008 21:23:24   
2ursae
tudi jaz imam takega. Letos je šel prvič v vrtec, sicer ga uvajam šele par dni, a mi pove, da ga moti hrup otrok, da imajo v vrtcu fine igrače in da mu je vzgojiteljica všeč, otrok pa ne mara. To me ne preseneča - no, itak je še prezgodaj za rečt, ali se bo uspešno vklopil ali ne - ker vem, da je bolj samotarski tip. Doma ima igrače, ki jih ima rad in se z njimi igra sam ali pa z mano/ očijem, družbe otrok si ne želi in je ne potrebuje. Tudi sicer je bolj mirne narave, ne mara divjanja po igrišču, raje sedi in ustvarja ... tudi zato, ker je to malo nekonvencionalno za njegovo starost me malo skrbi, ali mu bo v vrtcu sploh všeč, ker so njegovi sovrtičakrji kar poskočni otročki.

Lani smo tudi mi poskusili s telovadbo, pa je malo bil, pol je pa začel silit domov, tako da je projekt na koncu neslavno propadel. Ko so drugi otroci sodelovali in veselo poskakovali okoli vaditeljev, jo je naš ubral po svoje in se zanje ni zmenil.

Jaz sem prepričana, da je to njegov karakter, ki se bo sčasoma ob primerni usmeritvi zmehčal malo bolj v družabno smer, a pravi družboslovec ne bo postal nikoli user posted image .



_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?